Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Brief aan bestuur NPO en kiesmannen Open printvriendelijke pagina
WOWD  23-3-2012
 

Geacht bestuur,

Door middel van deze brief wil de commissie Wetenschappelijk Onderzoek Welzijn Duiven (WOWD) haar grote bezorgdheid uitdrukken met betrekking tot het op non-actief stellen van onze NPO directeur George de Jongh.

Zoals wij in het overleg met u van 25 januari j.l. hebben afgesproken is het voor de continuïteit van de contacten buiten de NPO met betrekking tot dierwelzijn van zeer groot belang dat deze via één persoon op het bureau lopen. Onze directeur heeft in korte tijd een uitstekend netwerk opgebouwd en het overleg met het Ministerie van EL&I en de Dierenbescherming is nog nooit zo goed geweest. Hij leek het zelfs voor elkaar te hebben dat de Dierenbescherming inziet dat de overlast veroorzaakt door stadsduiven, niet gerelateerd moet worden onze sport. Onze commissie heeft al lange tijd wekelijks, vaak zelfs dagelijk, contact gehad met de directeur, hetgeen telkens professioneel, zorgvuldig en prettig verliep.

Wedstrijdsport met dieren en het vervoeren en doden van dieren staat onder maatschappelijke druk. De NPO heeft een professioneel aanspreekpunt nodig binnen onze organisatie. Naast de maatschappelijke discussie met betrekking tot wedstrijdsport met dieren  zijn er ook nog de calamiteiten, bijvoorbeeld besmettelijke dierziekten, zoals Aviaire Influenza bij pluimbee. Dit soort zaken kosten zoveel kennis, tijd en inzet dat dit niet enkel door vrijwilligers kan worden gedaan. Een NPO zonder bureau of directeur is onze ogen dan ook een utopie.

Onder de vrijwilligers in de diverse commissies en geledingen ontstaat steeds meer onrust. We roepen het bestuur dan ook op juist rust en richting na te streven in onde organisatie. Juist in moeilijkere tijden is het van belang een duidelijke koers aan te houden. U hebt een aantal ambities en doelen geformuleerd voor beleid, waarmee een aantal recente ontwikkelingen zoals deze juist strijdig zijn.

Wij roepen u met klem op in te zetten op het oplossen van uw geschil met de directeur en de consequenties van het op non-actief stellen van de directeur nog eens te overdenken.

Met sportgroeten,

L. van der Waart, voorzitter WOWD
G. van Oortmerssen, lid WOWD
R. Reiling, lid WOWD
W. van Stralen, lid WOWD
A. Winkel, lis WOWD

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gebr. van Toor

Combinatie Bruggeman

A. Engelen

Aad Beerendonk

Cor Drost

Nico Haesen

Hans de Ruig

Marcel van Zanden

Comb. Gerritsen

Team Noel-Willockx

J. Doldersum & Zn

Huub Hermans

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Duivenverkoop, gratis adverteren

Duindam Klimaatadvies

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens

Postduivenveiling.com