Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  20-5-2012
 

Zalig, lekker een lang weekend. Maar potverdorie, heb nog harder moeten werken dan bij me baas. Donderdag begon het al. Samen met de buurman, die last heeft van hoogtevrees van heel het huizenblok de dakgoten schoongemaakt en gelijk maar van het hele blok de ramen gezeemd. Ja, ook bij de overige vijf buren de ramen gezeemd. Kunnen wij weer een potje breken zeg ik zo tegen de buurman als er dadelijk toevallig weer eens een poepje op de ramen zit. 

Nee gekheid, gelukkig hebben wij, ondanks dat we gewoon in een dicht bevolkt wijkje wonen met gewoon vrij kleine achtertuintjes totaal geen last met de buren voor wat de duiven betreft. Gelukkig, maar goed, je weet het, beter een goede buur dan een verre vriend. Maar gewoon, als je dan toch bezig ben en de goot is uit eigen belang schoongemaakt  dan ook maar gelijk even de ramen mee nemen. Iedereen blij, en ik in de avond pijn in me fl....

Ook de erfafscheiding hebben we er gelijk maar tussenuit gehaald. Deze bestond uit een mooie coniferen haag die vorig jaar plots de geest gaf. Eerst alles afgezaagd en daarna met behulp van een spa het onderste gedeelte met wortels en al eruit gestoken. Ja, het is wat werk maar het moet eerst altijd een troep worden voor het weer mooi kan zijn.

Ook de vrijdag stond al geheel vol. Voer halen, wat niet was binnengekomen, auto kijken voor de vriend van me dochter en in de middag de nieuwe erafscheiding plaatsen. Zo zie je, ondanks dat je dan enkele daagjes vrij bent zijn de dagen meer dan goed gevuld met zaken die moesten gebeuren. 

Gerechtigheid bestaat gelukkig nog

Zoals de meeste vaste lezers wel weten waren onze jongens met de voetbal vorigeweek flink genaaid. Echt, stelletje vuile .... Maar goed, er stond nog een inhaalwedstrijd op het programma voor de nummer twee. Deze kereltjes moesten winnen want zelfs een gelijkspel was niet genoeg. Wat bleek deze mannetjes, jammer voor de kereltjes kregen met 4-3 op hun broek waardoor Oude Maas E4 alsnog kampioen werd. Wat een smoeltjes van die mannetjes.

Volgend weekend, de 26e mei is er een groot toernooi en zullen onze kampioenen alsnog gehuldigd gaan worden. Ze gaan op de vrachtwagen en geloof me, het zal een feest worden. Het liefst als ik centen had gehad had ik een vliegtuig boven mijn "vrienden" van Spijkenisse laten vliegen met tekst er achter, "Oude Maas alsnog kampioen". Dan in de avond met de jongens en de ouders wokken en dan, ja, dan kunnen we terug kijken op weer een meer dan mooi jaar. 

Maar goed, zoals al eens vaker aangegeven, verstand komt met de jaren dus het vliegtuig laten we ook maar schieten. En trouwens, buiten het verstand heb ik er ook de centjes niet voor!!! En nu dat ze daadwerkelijk kampioen geworden zijn kon ook de brief met felicitaties van de gehele selectie van Feyenoord aan de kereltjes gegeven worden. Ja, van de gehele eerste selectie hadden ze een schrijven ontvangen met handtekeningen en al. En dan denk ik, wat is er nu mooier van en voor die kereltjes !!!

Ook Tim stond in de plaatselijke krant

Buiten dat hij met de voetbal kampioen is geworden, en dit voor het tweede jaar op rij stond hij afgelopen week ook nog eens in een regionaal streekblad met een stuk over zijn andere hobby, teweten roofvogels. Vele kinderen hier uit de omgeving zouden in de krant komen en onze Tim kwam met zijn roofvogels in de krant. Gelukkig, hij heeft ze niet echt maar wel een schitterende rover die hij heeft gekregen van zijn vriend Bert. Ja, ja, die Bert van de duiven. Tim zijn roofvogel en ik mijn "Gilbert", zoon van de helaas achter gebleven superduivin "Iris". En met dit verslag heeft onze Tim vele en uiterst leuke reacties mogen ontvangen.

Zaterdag in de ochtend een voetbaltoernooi

Na mijn laatste "Kijk op...." en mijn voetbalverhaaltje heb ik toch verschillende reacties mogen en kunnen ontvangen. Ook mijn bloggervriendin, Esther Bultman van Duivendirect nam enkele regels hierover mee in haar, gelukkig wekelijks terugkomende blog. Ik citeer haar, "Dan zet ik voor 1 keer mijn stem op... en roep luid en duidelijk naar de schreeuwende persoon.... "Hoe was je week??" Maar ook duivenmaat Piet de Vogel gaf aan, "Welkom in de Voetbal Wereld".

Maar ik blijf er bij, we zijn hier met kinderen bezig maar goed, de ergste pijn was gelukkig snel over en we kunnen gelukkig, ondanks een stelletje meer dan grote KLOOTZAKKEN terugkijken op een leuk en mooi voetbalseizoen en dit voor mij dan ook nog eens met die andere mooie voetbalclub uit Rotterdam Zuid !!! En gelukkig, deze zaterdagochtend werd afgesloten met het meer dan verdiende kampioenschap.   

De duiven

Zowel de doffers als de duivinnen trainen meer dan goed. Na al de jaren hier nest gespeeld te hebben zitten ze nu op weduwschap. Hopelijk krijg en kan ik zo ook wat meer rendement uit de doffers gaan halen. En door de weeks met loslaten om het huis heb je toch meer duivensport. God, wat geniet ik door de weeks zeg als je de mannen zo tekeer zie gaan door het luchtruim.  

Vlucht...

Gisteren was alles naar ..... ja sorry, ik kan tegenwoordig die nieuwe namen niet meer uit me strot krijgen. En als je denk, we vliegen ......, dan staan we in .....

Het werd hier op eigen hok, en dit dan gezien de jaarlingen weer een pittige vlucht. Gisteravond zo voor de voetbal moesten er van deze garde nog maar liefst 6 komen. Maar goed, op dit moment, op de deze zondagochtend nog steeds 6 jaarlingen, dus, ook nu hebben ze weer flink wat geleerd. Maar buiten deze 6 jaarlingen mis ik ook nog een driejarige doffer die bestemd had moeten zijn voor Barca. Natuurlijk, je kan altijd een ouwe missen maar als je er niet veel heb. Maar goed, de dag is nog lang zullen we maar denken !!! En trouwens, ik heb het al verschillende keren gezegd, het is niet het vele wat goed maar het goede wat veel is.  

Puntjes op de gekende I.

Aankomende week ga ik weer met duivenmaatje Henk naar de man met de witte jas zoals dat geregeld zo mooi kan worden omschreven. Eigenlijk is dit, zo een maandje voor de eerste Z.L.U. krachtmeting het mooie moment op de puntjes daadwerkelijk op de I te gaan zetten. Op advies van de man zal er dan ook gehandeld gaan worden. Eigenlijk is er weinig of niets gaande mijn inziens. Maar gewoon, dat je gevoel bevestigd zal gaan worden en dat je gewoon zeker weet dat qua gezondheid goed zit. Kijk, de forme zit niet in een potje en kan je ook niet kopen. Maar zonder de juiste basis gezondheid kan je de misschien komende forme ook wel vergeten.

Alles nu nog rustig

Kijk, om de duiven naar de juiste hoogte proberen te gaan brengen is hier op eigen hok nog verre van weg. Ja, de laatste twee dagen krijgen ze wat zwaardere mengeling omdat de afstanden ook toe gaan nemen. Maar verders ..... Ja, sinds afgelopen ochtend gaan ze voor het eerst een snuifje snoepzaad krijgen maar verders, en dit zeker gezien qua extra's is het nog heel summier !!!

De jongen

Zo, afgelopen dinsdagavond zijn ook de overige twaalf jongen van onderkomen verkast. Ook, bestaande voor het merendeel uit allemaal geschelpte duifjes. De één wat donkerder dan de ander. Maar deze kleur overheerst hier nu eenmaal op de hokken. Er zitten twee witpennentjes bij en ook een meer dan mooi bont doffertje. Machtig, om naar dit jonge spul te kijken.

De jongen van de eerste ronde gaan steeds beter op de vleugels. Ook deze doen het tot op heden meer dan goed. Maar U weet het tegenwoordig, zo doen de jongen het goed en de dag daarop is het klote!!!

En wat de jongen voor het jaar 2012 betreft en kijkend naar het vluchtprogramma zal er misschien qua africhten een verandering in gaan komen. Loop een beetje met de gedachten rond om ze na enkele malen zelf afgericht te hebben dadelijk toch de laatste drie nalijn vluchten te gaan spelen. Maar goed, hoe dat allemaal zal gaan verlopen zien we dan wel weer denk ik zo !!!

Verkoop Gebr. Janssen Arendonk

Hebben jullie het ook gezien, de opbrengt van de laatste duiven van deze Wereldberoemde broers uit het Belgische Arendonk. Alweer maakt Pipa een nieuw wereldrecord met een gemiddelde van meer dan 21.000 euro. De vraag die ik me dan ook gelijk stel, "zijn deze duiven dat eigenlijk nog wel waard?". 

Laten we eerlijk zijn, de Janssen duiven staan aan het begin van vele kampioenschokken. Maar nu, zoveel jaren later, is het het dan nog ..... Mijn persoonlijke mening is dan ook, het is de naam die verkocht is !!! Natuurlijk, er zijn legio hokken die presteren en waar de Janssen duif aan de basis staat. Maar dit zijn mijn inziens in de verste verte niet meer de Janssens zoals ze nu verkocht zijn.

Maar goed, eigenlijk is het ook nog wel zo dat deze mannen het nog verdienen ook, om nu, jaren later dat de familie eigenlijk in zijn geheel ten ziele is om dan als nog gewoon een wereldrecord te vestigen met hun gekende en liefhebbende duifjes!!! Want laten we eerlijk zijn, het is een naam die met GOUD beschreven mag worden in de geschiedenisboeken.

Supercup inschrijving

De tijd begint te dringen om U nog in te schrijven voor dit meer dan fantastische spel. Vreemd, ik zie er vele bekenden bij staan en toch mis ik ook vele namen waar ik van zou denken, van hmmmm, die zullen wel meedoen. Persoonlijk zou ik best de reden willen weten waarom sommige hier niet aan mee doen? Is het allemaal te veel van het goede? Is het zelf je prijsduiven moeten insturen? Is het ...., of is het .....

Dus mensen, schroom niet, en geloof me, eenmaal het enorme (Fond) sfeertje geproefd te hebben tijdens de meer dan mooie huldiging, geloof me, dan kan je niet wachten om jezelf weer in te schrijven.

Maar goed, er is al een flink aantal deelenemers die zich ingeschreven heeft alleen de lijst kan nog groeien. Schroom daarom niet en schrijf jezelf in voor een onderdeel met een serie of neem een gehele serie dat je ook gelijk mee doet voor de Supercup !!!

Hopelijk kan ik Uw naam dadelijk ook tussen de deelnemers aantreffen !!!

TopPigeons samenkomst

Afgelopen week ook weer een samenkomst gehad met Team TopPigeons. Er passeerde verschillende zaken deze avond. De toekomst ziet er mijn inziens goed uit en ook de dingen die komen gaan. Al met al, TopPigeons leeft en het blijft een gegeven, TopPigeons is er voor en door liefhebbers. Nee, het is zeker geen verkoopsite waar ook de troep van liefhebbers te koop wordt gezet. Nee, TopPigeons streeft naar klasse!!! 

Al met al is het weer een heel verhaal geworden zo op deze zondagochtend en terugkijkend denk ik zo van, ........

Zo, dit was weer een wekelijks verhaaltje vanuit het Zuid-Hollandse Poortugaal.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Super Fondclub G.O.U.

Fondunie 2000

Combinatie Lokhorst

IFC Zeeland

Gert Jan Beute Duivenproducten

Cor Drost

IFC Hoogerheide

Comb. Verweij-de Haan

Johan Hamstra

Dick-Jan & Stephan Göbel

Nico Haesen

Cees van Heijst

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens