Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De week van... Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  17-6-2012
 

Goedemorgen allemaal, het is nog vroeg, maar op teletekst stond nog niets over het wel of niet los zijn van de duifjes in het Zuid Franse Saint Vincent de Tyrosse op het moment dat ik begin te tikken aan mijn wekelijks ge......  En echt, ik gaf het vorige week ook al aan, maar telkens als ik de naam van deze losplaats hoor of lees zie ik alles weer als een film door mijn gedachten gaan. Of het nu de keren met neef Wilfred was, met vriend en gabber Henk Timmermans of met Peet Solleveld, de hele film gaat door mijn gedachten.

Ook zie ik nog geregeld het moment voor me dat ik van Jan Paridaans, hoofdconvoyeur Nationaal St. Vincent het sein van lossing mocht geven. Op de toenmalige locatie waar de duiven jaren gelost werden stond ik in het midden, de zweetdruppels liepen over mijn gehele lijf en het zonnetje stond hoog aan de hemel en branden flink op de bezwete lichamen. Echt, wat was het daar soms smerig warm op die momenten. Dan, ja kijkend op de klok, op een moment van doodse stilte blaasde ik vol overgave om klokslag 13:00 uur op het fluidje. En, ik schreef het toen vaker, zoals muziek in onze oren klinkt, zo hoorde je op zo'n moment de duizende duiven het luchtruim in gaan. Echt, een zalige belevenis en ondanks de warmte kwam het kippenvel over heel je lichaam !!!

Inspiratie voor te schrijven!!!
Maar waar moet ik deze week nu eigenlijk over schrijven? Over het weer?, Over het voetbal? Over de vluchten? Over het Spoor der Kampioenen wat gevuld moet worden met een verslag van een kampioen over het seizoen 2011 van de Jonge duiven? Nee, ik weet het echt niet......

Dus reden genoeg om toch maar gewoon mijn eigen verhaal te maken. Een verhaal zoals we het eigenlijk allemaal wel beleven. En zolang als er mensen zijn die het leuk blijven vinden, ja, dan blijf ik mijn eigen wekelijkse gezwam maar plaatsen.....

Maar mensen mensen toch, wat een verschrikkelijk Kloteweer is het toch. Gisterochtend, ik zat al vroeg in de tuin, valt me daar toch een bui uit het zwaar bewolkte hemeldek. Je zou op zo'n moment maar St. Vincent zitten te wachten. Nee, het zit niet mee dit jaar tot nog toe voor ons. 

http://www.duivensites.nl/johanhamstra/content/DSC_0001 (399 x 600)_6094.jpg

Hier zit ik dan geregeld lekker vroeg in de ochtend !!!

Maar buiten dat het weer niet mee zit voor ons met de duiven is het verders ook toch gewoon huilen met de pet op. Nee, geef mij maar een lekker zonnetje en dat je in de korte broek kan lopen want dit, ja, dit ben je snel zat hoor !!! En denkelijk zal ik hier zeker niet alleen in staan.

Hoe raar kan het lopen.
Afgelopen winter was er een plaatselijke liefhebber die zijn duiven wilde verkopen. Echt, deze man, kleine liefhebber laat al jaren schitterend duivenspel zien met weinig duiven. Nee, er kwam geen verkoop want niemand wilde eigenlijk zijn duiven aan de man brengen. Nee, zelfs de gekende opkoop site's zagen er geen brood in.

Reden?, er zaten totaal niets geen stambomen met aansprekende namen aan de duiven gekoppeld. Dus, de man in kwestie maar weer doorspelen in 2012. Resultaat, weer verschillende meer dan aansprekende resultaten dit jaar op de kortere vluchten met zelfs recentelijk nog een grote overwinning tegen de nodige duizenden duiven.

Willen we nu bedonderd worden of moet er overal een stamboom aan vast zitten. Nee, waren het duifjes van zoal de Gebroeders Janssen, Koopman, Verkerk of weet ik veel wie geweest, nee, de bladen of internet hadden er vol van gestaan.

Maar geloof me, is er iemand die begint, en die deze kleine collectie koopt, succes is haast verrzekerd !!!

St. Vincent.
We wisten het, de voorspellingen voor het weer waren nu niet echt je van het. Maar je zou maar duiven mee hebben en morgen weer moeten werken. Ja Henk, er zijn ook nog gewoon mensen die moeten werken.

Wie is Henk denken jullie nou?
Nou, Henk is al vele jaren een duivenmaat en gelukkig ook een meer dan "echte" huisvriend van ons allen hier in huize Hamstra. Ja, hij heeft ook duiven en afgelopen week is hij lekker zo op 57- jarige leeftijd met pensioen gegaan. Jaloers, nou, een klein beetje wel maar wij gunnen het je van harte jongen.

Maar goed, je zou maar gewoon moeten werken zoals aangegeven en dan met dit soort weekenden te maken hebben. Nee, leuk is anders hoor kan ik jullie zeggen. En kijkend naar mezelf, ik hoef echt niet iedere maandag aan te komen met kan ik vrij hebben......

Supercup inschrijving.
Zo, nog tot morgenavond kunnen we, voor diegene die tot op heden nog niet hebben ingeschreven alsnog hun inschrijving doen. Schroom niet, en schrijf in. Echt, meer kan ik er nu gewoon niet van en over zeggen. Op dit ogenblik staat er alweer meer dan 8.000 euro aan prijzengeld in de pot.

K.I.
Of te wel, Kunstmatige Inseminatie. Ja, afgelopen week kreeg ik hier een mailtje over bij onze zuiderburen vandaan. De persoon in kwestie Francois Bernar is ook in Nederland, bij zoal het ASG te Wageningen een meer dan bekend persoon. Op uitnodiging van hem zal ik hier aankomende winter eens een kijkje gaan nemen en tevens hierover wat gaan schrijven. Ja, persoonlijk vindt ik dit soort zaken altijd best wel interessant. En het leuke is, de man nodigt me zomaar uit. In zijn mail schreef hij nog wel meer dingen richting mijn persoontje, maar goed, die hou ik maar voor mezelf.

TOPWINGS.
Afgelopen week heb ik zo voor de aardigheid eens een oproepje geplaatst op FaceBook over het nieuwe duivenblad, TopWings. Ik was zoal eens nieuwsgierig wie nu wel, en wie juist niet al een lidmaatschap hebben afgesloten. Laten we wel wezen, het is, tenminste, dat vindt ik een verademing om het blad in handen te hebben. Echt, een schitterend blad. Over dit blad heb ik zelf geregeld ook al diverse vragen gehad met, "waarom schrijf jij hier niet voor". Maar goed, wie weet wat de toekomst nog gaat brengen denk ik dan zo.

De duiven op eigenhok.
Gelukkig, verstand van duiven, ik heb het niet. Door de jaren heen heb ik altijd redelijk leuk mijn prijsje kunnen mee pikken. Al is het de laatste drie jaar hier op eigenhok mooi ..... Maar goed, je kan pas succes herkennen als je ook na zo'n periode minder heb gepresteerd. En geloof me, er zijn er legio die hebben nog nooit iets gepresteerd. En waarom ik dit zo schrijf, omdat juist deze personen met hun mond de kampioenen zijn !!! En ja, zo eens een steekje onder water op zijn tijd vindt ik zalig.

Hopelijk zullen de duifjes, of altans, enkele ervan dit jaar weer wat prijsjes kunnen meesnabbelen. Ze trainen in ieder geval goed, ze zien er goed uit, in de hand voelen ze aan als .... Dus nu is het een kwestie van .....

Gistermiddag alle vliegduiven nog even naar de grens gebracht voor een lapje. Bij thuiskomst alles even lekker laten kroelen en daarna ook nog even gezamelijk een rondje laten maken buiten.

Pau.
Aanstaande maandag is het inkorven voor de eerste Z.L.U. kraker voor het jaar 2012. Zoals het er nu voor staat zullen er 5 stuks de mand in gaan. Drie duivinnen en twee doffers die allen op totaal weduwschap gespeeld zullen worden. Ook dit is weer een nieuw onderdeel hier op eigenhok voor wat de grote fond betreft. In eerste instantie zouden er maar 4 heen gaan, maar afgelopen week begon een nieuwe twee jaarse doffer zich anders dan anders te gedragen en ja, ik probeer het gewoon om hem erbij te doen.

Mijn inziens staan ze er redelijk voor en de vlucht zal uitmaken over hoe en wat. Natuurlijk, één zwaluw maak zeker nog geen zomer. Maar persoonlijk zou ik het bijzonder fijn vinden die ene zwaluw. Waarom? Dan weet ik dat het hok, wat afgelopen jaar nieuw gebouwd is niet het opstakel zal zijn van het eventueel niet presteren. 

Zo, dit was weer het wekelijkse verhaaltje vanuit Zuid-Hollandse Poortugaal. Voor hen die duifjes mee hebben op de eerste echte NATIONALE klassieker vanuit St. Vincent, veel succes !!!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gebr. Maas & Zn

Van Hoeck-Noel

Gebroeders Homma

Van Elsacker-Jepsen

Combinatie Bruggeman

Marcel van Zanden

Gebr. van Toor

Theo de Kruijk

Johan Hamstra

Team Noel-Willockx

IFC Hoogerheide

A. Engelen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens