Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De week van... Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  24-6-2012
 

Eigenlijk zit ik nu zomaar wat stil voor me uit te staren op deze zondagochtend. Waar moet ik eigenlijk nu eens over schrijven. Mijn gedachten schieten werkelijk van hot naar her. Dit zal ook één van de redenen zijn dat mijn wekelijkse verhaaltje wat later dan normaal is. Is het over de verjaardag van dochter Iris die gisteren alweer 17 jaartjes werd? Is het over me auto waar ze rechtsachter een toch wel fikse schade aan hebben gereden en ...verdomme nog doorgereden zijn ook? Of is het soms over een sms'je wat je op vrijdagavond laat binnen krijg met, "Heeyyy Sweety...." Of is het gewoon over de duiven?

Sorry dames.

Ten eerste wil ik de enkele dames waar ik van weet mijn verontschuldiging in deze aanbieden omdat ze altijd op zondagochtend, gelegen in bed mijn verhaaltje lezen. Maar ja, ook hier kan het wel eens later dan normaal worden!!

Verslag St. Vincent.

Na enkele jaren was het afgelopen week dan eindelijk weer eens zover. Ik kon eindelijk weer eens een verslag maken van en over vluchtoverwinnaars, en dan nog wel over de klassieker op de middaglossing, St. Vincent. Nieuwsgierig hoe het verslag met wat aandacht voor alle vier de sector overwinnaars is geworden, neem een kijkje op de site van Toppigeons.

Cahors en Pau.

Afgelopen vrijdag, met een flinke Zuidwester, en deze recht in de poeperd konden de duiven van Internationaal Pau en die van Cahors van sector 2 aan hun thuisreis beginnen. Echt, de haren waaide van je kop en dan is het gemakkelijk dat je kaal bent hahaha, nee gekheid, maar dit soort vluchten, nee, mijn voorkeur hebben ze niet. Maar goed, al komt de wind van boven, van onder, van links naar rechts, als er duiven gepakt worden moet je zelf ook draaien. Simpel !!!

Pau.

Zelf had ik op eigenhok een 5 tal mee op Pau. Drie geklokt en twee prijzen(jes). Ik draai om 19:12 en 19:21. Provinciaal tegen goed 500 duiven begin ik zelf met 60 en 75 en Nationaal zullen dat prijzen om en de nabij de 300 zijn. Dus, echt slecht is het niet maar het is nu ook niet om het van de daken te schrijven. Maar goed, als Pietje ze pakt moet je zelf ook pakken !!!

Hoe weet jij dat nou.

Het is enkele minuten over zessen. Zelf zit ik op achter op het speelplein duiven te letten. Als de vrouw van Bertje Saarloos, Erica mij belt. "Johan, Bert heeft gepakt om 18:04" Gelijk gaat er nog een telefoon en zie ik dat het Bertje zelf is. Ik neem dan ook op met, "Gefeliciteerd hé, vier over zes zit je". Echt, ik had dat gezicht wel eens willen zien? Aan de andere kant van de lijn hoor ik, "Hoe weet jij dat nou". Nou, Bert, nu weet jij het ook!!! Maar goed, Bert pakt samen met Arie toch weer een meer dan knappe duif met de 2e in Afdeling 5 en de 12e Nationaal. Mannen, van harte!!!

Trouwens, ook mijn eerste, die ik toevallig door zijn gedrag buiten extra aan de eerste instantie vier had toegevoegd, vandaar dat ik mijn vijfde getekende voorop kreeg komt zo uit een doffer van Saarloos. Wel leuk, een jong uit je eerste Saarloos duif, gelijk je eerste op deze duiven hun eerste grote vlucht. Zowel ik als Bert pakken hiermee beide een kleinkind van hun toenmalige wonderfee, "Iris" voorop.

Heeyyy Sweety.

Het is einde van de avond, klokken uitgeslagen en een overheerlijke douche genomen. Ik loop naar benenden en hoor plots, ping ping, een smsje komt er zo laat nog binnen. "Heeyy Sweete, .......  Ja, het blijkt een dame uit de duivenwereld te zijn die, ondanks dat het een dame is ook een maatje van me is geworden. Gewoon, we hebben wekelijks geregeld en een altijd even leuk contact. Ja, ik zou een duifje vernoemen naar haar als ze haar zevende reis op de lange drachten met een voldoende zou volbrengen. Maar helaas, "Essie" was er niet maar gelukkig, zaterdags rond de klok van achten is "Essie" er toch. Je kan aan haar zien dat ze met de wind flink de boot heeft gemist en haar een kroel gevend denk ik, "Komt goed moppie". En ondanks, na dat ze zes keer eerder succesvol was en nu haar prijs miste heb ik haar toch vernoemd en zal ze vanaf nu als "Essie" door het leven gaan.

Nou mensen, ik wil het hier eigenlijk maar gewoon bij laten en is kijken wat we verders deze troosteloze zondag nu eens kunnen doen.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Combinatie Bruggeman

Comb. Verweij-de Haan

Huub Hermans

Johan Hamstra

Van Elsacker-Jepsen

Gebr. Maas & Zn

Cees van Heijst

Fondunie 2000

Marcel van Zanden

Aad Beerendonk

Gert Jan Beute Duivenproducten

A. Engelen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!