Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De week van... Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  5-8-2012
 

Ik heb vakantie, en als ik dan zoals gistermiddag een beetje internet zit af te struinen kom ik plots op een stuk tekst, waar ik, hoe vreemd het ook mag zijn, nog niet een regel van zoal op de bekendste duivensite heb gelezen maar de koptekst van het verhaal is en was.

De bom is ontploft boven Brussegem.

Ja, het blijkt volgens het stuk wat ik onder ogen kreeg dat Erik Limbourg geschorst is wegens het maken van valse stamkaarten.

En eerlijk, als ik dan het stuk heb zitten lezen denk ik echt, laat ze toch allemaal het apelazurus krijgen !!! Echt, er zitten er in onze sport die zijn nog niet de moeite om ze dood te slaan. Kijk, als het allemaal op waarheid berust ben ik er makkerlijk in, nee, op zijn spel kan niemand iets zeggen, maar als je dan als een man als Limbourg, duiven verkoopt die een normaal werkende man niet kan betalen denk ik toch echt, wat is nu een jaar! Z'n iemand moet je vele malen harder aanpakken en laat hem ook eens gaan werken voor de centen. Echt, ik ben er kotsmisselijk van en zeker als het op waarheid berust.

Daarom dan maar even naar Perpignan.

Op eigen hok waren er geen duiven mee maar de vlucht viel hier in eigen omgeving, net zoals de nodige andere dit jaar compleet in het water. Ja, net als de duiven zouden kunnen gaan vallen zit er een groot regenfront. Maar goed, het was gelukkig de laatste denk ik dan maar ook.

Een diepe buiging voor Beens.

Ja inderdaad, voor Arjan Beens kunnen en moeten we dit jaar gewoon allemaal een meer dan grote buiging maken. Natuurlijk, hij pkat ze al de nodige jaren meer dan goed maar na eenmaal ook zijn intrede gedaan te hebben binnen het spel van de Z.L.U. weten andere spelers op dit onderdeel ook wie hij is. Gekscherend werd er wel eens tegen mij gezegd zoiets van, "Ja, die vluchtjes pak ik ze ook laat hem ook maar eens op de Z.L.U. proberen". Nou mensen, het bewijs heeft hij meer dan geleverd.

Het ene jaar ben je dokter het andere de patiënt.

Ja, dit zijn gewoon de juiste worden van zowel Frans van Peperstraten als Piet de Vogel. En eerlijk, het is nog waar ook maar Mister Beens kunnen we dan voor dit jaar denk ik de Professor noemen.

Nog even terug naar de eigen duiven.

De jaarlingen van Cahors kwamen maar ..... af. Er moeten er nog 4 komen van de 12 en mijn inziens, een mooie en eerlijke selectie denk ik en deze, althans, die er van overblijven zijn klaar voor volgend jaar. Ook waren er vorige week 12 mee op Narbonne, 10 ouden en tevens 2 jaarlingen. Gelukkig voor mij werd deze vlucht beter afgesloten dan de laatste vluchten op het oude hok.

Met een mooie tijd duif (57e Nationaal) en in verschillende spelverbanden tot 5 prijzen heb ik eerlijk niets te klagen. Natuurlijk, had ook liever nog een duifje in de avond gehad maar goed, met "De 47" mooi zo rond kwart voor tien thuis was ik tevreden.

Zo, het was misschien een minder lang verhaal maar nogmaals, dat gedoe van zo'n eventuele klootzak uit den Bels doet me toch wel wat !!!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Fondunie 2000

Combinatie Lokhorst

Super Fondclub G.O.U.

IFC Hoogerheide

Comb. Gerritsen

Johan Hamstra

Gebr. van Toor

Gert Jan Beute Duivenproducten

Aad Beerendonk

Combinatie Bruggeman

Gertjan Knoop

Comb. Verweij-de Haan

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens