Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De week van... Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  19-8-2012
 

Zo, na ruim twee weken vakantie gehad te hebben op het mooie eiland Tenerife zijn we gisteravond, na enkele uurtjes vertraging weer thuis gekomen en zit ik nu weer op mijn vertrouwde stekkie buiten mijn week verhaal te tikken. Zalig was het, om lekker met vrouw en kinderen (tevens vriend Lars van dochter Iris) en ruim twee weken, eigenlijk bijna drie weken er lekker van tussen te zijn. Geen gezeur aan je kop, geen duiven (helaas hahahaha) geen werk, nee, gewoon lekker vakantie. Genieten van zon, zee en strand (met geregeld zeer mooie uitzichten)... Zalig!!

Fijn.

Daarom was het gisteravond toch weer fijn om bij thuiskomst enkele duiven zo in handen te kunnen nemen. De duiven zagen er trouwens super uit en waren door de buurman (Arie Huizer) goed voorzien van voer en drinken. Ook de jonge duiven heeft hij bijna dagelijks een rondje laten maken. Ja, altijd makkelijk een naaste buur die ook duiven heeft. Zo kunnen we elkaar bij afwezigheid altijd mooi opvangen. En Arie, zou je het lezen, ook via deze weg nog bedankt !!!

Fondsnippers augustus 2012.

Afgelopen week, was zelf ook nog op vakantie als ik de geschreven Fondsnippers van Piet de Vogel onder ogen krijg. En ik ga zeker niet in herhaling vallen en mag zelfs niet eens in de schaduw staan van deze met recht zeer grote kampioen maar ik sluit mezelf wel volledig bij hem aan. Piet, zou je het lezen, het was weer een zalig stuk en voor hen die het niet gelezen hebben, neem snel eens een kijkje op de site van TopPigeons.

Ook hier is het werken aan een nieuwe toekomst.

Zoals Piet het aangaf in zijn stuk is het hier eigenlijk van het zelfde laken een pak. Het is werken voor mij aan een nieuwe toekomst of mag ik het een comeback noemen? Sommige zullen denken en of zeggen, een comeback, en ik durf het te zeggen, werken aan een comeback, inderdaad...

Daarom dan ook mooi dat sommige mensen onverwacht op je pad komen.

Zowel door mijn jarenlange schrijven maar ook denk ik wel door de prestaties die zo door de jaren heen zijn neer gezet als over mijn eigen persoonlijkheid zijn er vele mensen op mijn pad gekomen. En nog komen er mensen op mijn pad maar zoveel als er kwamen, zoveel zijn er ook gegaan. En eigenlijk is het zo, er zijn er de laatste jaren meer gegaan dan bij gekomen. Recentelijk las ik hier nog een meer dan mooie spreuk over,

"Nepvrienden zijn net als de zon, tijdens de zon lopen ze met je mee maar wordt het donker om je heen dan verdwijnen ze".

En eerlijk, niemand kan het ontkennen dat dit niet zo is. Gelukkig voor mij zijn er enkele gebleven en ook nog enkele gekomen en juist voor en dankzij deze mensen is de "nieuwe" weg voor mij die ingeslagen is misschien een stuk gemakkelijker gemaakt. Ik zou haast nu al willen zeggen, "Bedankt".

Echt niet sentimenteel hoor.

Denk nu niet, wat een sentimenteel gedoe in dit wekelijks schrijven maar wilde het gewoon kwijt en waarom geen namen noemen, nee, voor die enkeling die het aangaat die weten het, want die lezen ook wekelijks mijn stukjes.

Bonnenverkoop KWF Alpe d'Huzes.

Van de organisator van deze verkoop, Dhr. J. Nitrauw kreeg ik afgelopen vrijdag, ik was nog op het zonnige eiland Tenerife een mail met betrekking tot deze verkoop. Hij vroeg tevens langs zijn neus weg, "Kan jij wat reclame maken voor deze verkoop". Nou, gelukkig, voor verkopingen op en van TopPigeons is het eigenlijk onnodig om reclame te moeten maken want, TopPigeons staat voor kwaliteit en zeer zeker eerlijkheid. Maar, om aan de vraag van dhr. Nitrauw te voldoen, van 5 oktober tot en met 26 oktober is er een verkoop van een 65 stuks bonnen waarvan de opbrengst in zijn geheel ten goede zal komen voor de KWF van de Alpe d'Huzes. 

De duiven.

Zoals al aangegeven was het weer zalig om enkele duiven in handen te nemen na enkele weekjes geen duiven. Vandaag, zullen de oude duiven weer gekoppeld gaan worden. De tabakstelen staan al in het water en daarom dan ook dat ik nu ga afsluiten en lekker even een daagje duiven doen.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Theo de Kruijk

Comb. Gerritsen

Fondunie 2000

Will & Falco Ebben

Combinatie Lokhorst

Gebr. Maas & Zn

Gebr. van Toor

De Marathonvliegers

Comb. Verweij-de Haan

Nico Haesen

J. Doldersum & Zn

Van Elsacker-Jepsen

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Postduivenveiling.com

Gezondere duiven door gezond licht!

Duindam Klimaatadvies

Ad Schaerlaeckens

Duivenverkoop, gratis adverteren