Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De week van... Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  19-8-2012
 

Zo, na ruim twee weken vakantie gehad te hebben op het mooie eiland Tenerife zijn we gisteravond, na enkele uurtjes vertraging weer thuis gekomen en zit ik nu weer op mijn vertrouwde stekkie buiten mijn week verhaal te tikken. Zalig was het, om lekker met vrouw en kinderen (tevens vriend Lars van dochter Iris) en ruim twee weken, eigenlijk bijna drie weken er lekker van tussen te zijn. Geen gezeur aan je kop, geen duiven (helaas hahahaha) geen werk, nee, gewoon lekker vakantie. Genieten van zon, zee en strand (met geregeld zeer mooie uitzichten)... Zalig!!

Fijn.

Daarom was het gisteravond toch weer fijn om bij thuiskomst enkele duiven zo in handen te kunnen nemen. De duiven zagen er trouwens super uit en waren door de buurman (Arie Huizer) goed voorzien van voer en drinken. Ook de jonge duiven heeft hij bijna dagelijks een rondje laten maken. Ja, altijd makkelijk een naaste buur die ook duiven heeft. Zo kunnen we elkaar bij afwezigheid altijd mooi opvangen. En Arie, zou je het lezen, ook via deze weg nog bedankt !!!

Fondsnippers augustus 2012.

Afgelopen week, was zelf ook nog op vakantie als ik de geschreven Fondsnippers van Piet de Vogel onder ogen krijg. En ik ga zeker niet in herhaling vallen en mag zelfs niet eens in de schaduw staan van deze met recht zeer grote kampioen maar ik sluit mezelf wel volledig bij hem aan. Piet, zou je het lezen, het was weer een zalig stuk en voor hen die het niet gelezen hebben, neem snel eens een kijkje op de site van TopPigeons.

Ook hier is het werken aan een nieuwe toekomst.

Zoals Piet het aangaf in zijn stuk is het hier eigenlijk van het zelfde laken een pak. Het is werken voor mij aan een nieuwe toekomst of mag ik het een comeback noemen? Sommige zullen denken en of zeggen, een comeback, en ik durf het te zeggen, werken aan een comeback, inderdaad...

Daarom dan ook mooi dat sommige mensen onverwacht op je pad komen.

Zowel door mijn jarenlange schrijven maar ook denk ik wel door de prestaties die zo door de jaren heen zijn neer gezet als over mijn eigen persoonlijkheid zijn er vele mensen op mijn pad gekomen. En nog komen er mensen op mijn pad maar zoveel als er kwamen, zoveel zijn er ook gegaan. En eigenlijk is het zo, er zijn er de laatste jaren meer gegaan dan bij gekomen. Recentelijk las ik hier nog een meer dan mooie spreuk over,

"Nepvrienden zijn net als de zon, tijdens de zon lopen ze met je mee maar wordt het donker om je heen dan verdwijnen ze".

En eerlijk, niemand kan het ontkennen dat dit niet zo is. Gelukkig voor mij zijn er enkele gebleven en ook nog enkele gekomen en juist voor en dankzij deze mensen is de "nieuwe" weg voor mij die ingeslagen is misschien een stuk gemakkelijker gemaakt. Ik zou haast nu al willen zeggen, "Bedankt".

Echt niet sentimenteel hoor.

Denk nu niet, wat een sentimenteel gedoe in dit wekelijks schrijven maar wilde het gewoon kwijt en waarom geen namen noemen, nee, voor die enkeling die het aangaat die weten het, want die lezen ook wekelijks mijn stukjes.

Bonnenverkoop KWF Alpe d'Huzes.

Van de organisator van deze verkoop, Dhr. J. Nitrauw kreeg ik afgelopen vrijdag, ik was nog op het zonnige eiland Tenerife een mail met betrekking tot deze verkoop. Hij vroeg tevens langs zijn neus weg, "Kan jij wat reclame maken voor deze verkoop". Nou, gelukkig, voor verkopingen op en van TopPigeons is het eigenlijk onnodig om reclame te moeten maken want, TopPigeons staat voor kwaliteit en zeer zeker eerlijkheid. Maar, om aan de vraag van dhr. Nitrauw te voldoen, van 5 oktober tot en met 26 oktober is er een verkoop van een 65 stuks bonnen waarvan de opbrengst in zijn geheel ten goede zal komen voor de KWF van de Alpe d'Huzes. 

De duiven.

Zoals al aangegeven was het weer zalig om enkele duiven in handen te nemen na enkele weekjes geen duiven. Vandaag, zullen de oude duiven weer gekoppeld gaan worden. De tabakstelen staan al in het water en daarom dan ook dat ik nu ga afsluiten en lekker even een daagje duiven doen.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Super Fondclub G.O.U.

Aad Beerendonk

Will & Falco Ebben

Cees van Heijst

A. Engelen

Huub Hermans

Van Hoeck-Noel

Marcel van Zanden

Gertjan Knoop

De Marathonvliegers

Team Noel-Willockx

IFC Hoogerheide

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!