Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De week van... Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  26-8-2012
 

Zo, de eerste week in Nederland zit er weer op. En eerlijk, of je niet weggeweest ben van de zaak. Dit betekend dat het normale leven weer opgepakt is en ja, dan is het fijn om terug te kunnen kijken naar een meer dan fijne en zeer zeker leuke en mooie vakantie. Afgelopen vrijdag, zat lekker in de tuin, flesje bier erbij als ze bij mijn buurman een opgevangen duifje komen ophalen van vorig weekend. Plots hoor ik mijn naam vallen en de buurvrouw geeft aan, "Ja, Johan woont hiernaast". Er kwam voor mij in eerste instantie een vreemde kop over de schutting en de man geeft aan, "Ja, lees ook altijd je weekverhaal" En gekscherend geeft ie aan, "ik baal er wel is van als ie er soms nog niet op staat als ik de pc start". Ja, het moet niet gekker worden denk ik maar hieruit blijkt wel, buiten mijn ondertussen flinke aantal vaste lezers zijn er toch vele die hem ook geregeld lezen. En gek hé, er zijn er ook, die laten wel eens tussen neus en lippen los dat ze het eigenlijk nooit lezen maar ze weten alles van je. Ja ja... Maar ach, laat die mensen maar, denk ik dan.

Maar oké, of ze het lezen of niet, of ze het leuk vinden of niet, gelukkig, er zijn er legio die het fijn vinden !!!

25 jaar aan de zaak.

Per 1 augustus was ik 25 jaar aan de zaak. Ja, 25 jaar bij dezelfde werkgever en dat voor deze tijd zou je haast zeggen. Maar daar wij op 1 augustus in het vliegtuig naar Tenerife zaten zouden de felicitaties op de zaak enkele weekjes worden uitgesteld. Afgelopen maandag, helaas, we moesten alweer beginnen na drie weekjes vakantie was het dan zover.

Een grote slagroomtaart.

Rond de klok van halftien was er gebak. Op tafel stond een grote slagroomtaart en collega's kwamen me feliciteren en een stukje gebak eten bij een bakje koffie. De grote baas kwam ook langs. Er werd een kleine toespraak gehouden, kreeg een mooie leuke enveloppe die er voor staat als je 25 jaar in dienst ben bij SHELL en ook kreeg ik een mooi en zeer waardevol aandenken. Bij dit soort jubilea mag je namelijk een geschenk uitzoeken en net als de nodige andere collega's nam ik voor dit 25 jarig dienstverband een mooi gouden horloge met lerenband. Ja, deze kan je niet of nergens kopen maar moet je echt verdienen en je kan het haast zien als een soort collectors item.

Donderdag een borreluurtje.

Afgelopen donderdag heb ik een borreluurtje, nou ja, iets langer dan, gehouden voor zowel collega's, ouders als enkele mensen die bij mij zeer dichtbij staan. Het was een leuke en meer dan gezellige avond onder het genot van een hapje en een drankje. Ja, met alle veranderingen in Nederland zou je haast gaan denken, op naar de volgende 25 jaar. Maar echt, ik moet er niet aan denken.

Facebook, opvangers melden en ...... meneer G K uit Gaanderen.

Ook ik zit sinds enkele maanden op Facebook. Hier is ook een onderwerp van "opvangers melden". Afgelopen week was daar toch wel een bijzonder stukje wat meer dan mijn aandacht trok. Eén van de mede Facebook gangers had een melding geplaatst dat ging,

"Wat hebben we toch een OETLULLEN onder onze duivenvrienden. Word ik net gebeld door een bevriende duivenmelker dat er bij een buurvrouw van een collega van hem een jonge duif zit. Deze overigens erg aardige en ook nog mooie dame woont bij mij in de buurt. Met veel pijn en moeite heeft ze de eigenaar gevonden en krijgt dan de mededeling dat hij hem niet komt halen omdat ze dan wel kon raden wat er mee zou gebeuren.

Mensen zo ga je niet met mensen om die helemaal niks van onze mooie hobby weten. Wat mij betreft een jaar schorsen deze meneer G K uit Gaanderen. Ik heb hem niet gebeld anders ga ik me nog kwaaier maken als ik nu al ben".

Dit, zoals hierboven omschreven stond dus op Facebook over onze gezamelijke mooie hobby maar meer nog over meneer GK uit Gaanderen. Kijk, zelf had ik zeker graag zijn ware volledige naam willen publiceren maar die weet ik niet. Ik heb wel voorgesteld om zowel zijn VZ, zijn Afdelingsbestuur als de NPO hiervan in kennis te brengen. Want echt, dit soort grote klootzakken kunnen we missen. Z'n eigen duifjes niet halen en neem van mij aan, ook geen aanvliegers melden denk ik dan hoor. Nee, die zal hij ook wel...

Nou meneer G K(lootzak), nu weet ik waarom de sport zo achteruit gaat. En neem van mij aan, liever met nog wat minder, maar liefhebbers (klootzakken) zoals U kunnen wij missen als een boer met kiespijn.

Er stond naderhand ook een reactie bij dat deze meneer best wat aandacht verdiende en dan het liefst op z'n Rotterdams. Ik zal me hier niet te veel op uitlaten maar van mij kan meneer G K de ...... (wel netjes toch dat Rotterdams?)

De duiven.

Na thuiskomst van de vakantie zijn afgelopen zondag de oude duiven weer gekoppeld. Eerst heb ik er, want in de vakantie had ik op papier al de eerste voorselectie gedaan er enkele uit gedaan. En verder zijn ze dan ook allemaal gekoppeld. Sommige koppeltjes blijven nog even zitten als een soort van voedster koppel en deze zullen dan zeer zeker ook nog ...... Verder, ondanks dat er de nodige koppeljes anders zijn gezet is de gehele koppeling goed verlopen.

De jonge duiven.

Afgelopen donderdag, ik had twee dagen verlof want er moest gewerkt worden in het nieuwe huisje van me schoonvader. Wilde eerst de jongen weg gaan brengen maar eenmaal over de Moerdijkbrug ben ik terug gegaan. Het zat werkelijk potje en potje dicht. Nu ben ik normaal niet echt bang uitgevallen (warmte, oostenwind) maar dit was te gek vond ik. Ook het weer wat ze voor de zaterdag opgaven deed mij besluiten om toch maar niet te manden met de jongen. Ik weet, het is geen noodzaak of moeten maar het liefst had ik ze normaal gesproken de laatste drie nalijn vluchten gegeven en zelf denk ik nu dan, dan maar de laatste twee nalijnvluchten. En het mooie is, je kan op de nodige locaties geloof ik tot het eerste weekend van oktober duiven zetten. En komt het niet uit, dan is het net als voorgaande jaren, zelf rijden dan maar.

Het warme weekend van vorige week.

Tjonge, als ik zo de berichten eens aanhoor zijn werkelijk sommige hokken helemaal ...... Hoe komt dit nu? Twintig jaar geleden hadden we toch ook warme zaterdagen? Was er toch ook inversie? Stond er toch ook een oostelijke wind. Maar zoals de vluchten zoals die nu de laatste jaren verlopen had je toen echt geen last van.

Ik weet, sommige zijn de wanhoop nabij. Maar hoe komt dit toch? Zelf doe ik al jaren mijn jonge zelf africhten en vreemd, ik wacht juist het liefst met dat de wind uit de oosthoek komt en echt, dat zal heus de reden niet zijn. Ik ken er legio die hun jongen africhten later in het jaar die zoal in Zandvliet of dan ook gaan manden, verliezen zijn te verwaarlozen. Maar hoe komt het toch? Komt het door teveel aan duiven in de hokken? Verduisteren? Echt, ik wou dat ik er de oplossing voor had.

Zelf heb ik in combinatie met mijn vader spelend altijd, en zeker plaatselijk een leuke sigaar mee kunnen roken op de vluchten der junioren maar de verliezen van toen waren te verwaarlozen. Maar als je nu sommige berichten hoor denk je van ......

Gisteren bezoek.

Ja, er stond gisteren een bezoek gepland hier te Poortugaal van Eric Aldus uit Opijnen. Je lees het wel eens meer en zeker in verkopingen, Superkweker dit, Superkweker dat en dan ook nog eens Superkweker zus. Maar wat zijn Superkwekers? Eén die zeg maar een paar leuke prijsvliegers geeft? Een duif waar de jongen uit in je vereniging eerste prijzen vliegen en soms een kopprijsje in grootverband? Superkweker, een naam die mijn inziens te snel aan een duif gekoppeld wordt.

"Het Oud Doffertje", "De Witbuik", "Blauwe Vanoppen" allemaal namen van duiven die met recht tot Superkweker zijn bestempeld. Maar, en in beperkt gezelschap heb ik het wel eens gezegd. Als alles in de openbaarheid zou komen van en over de nakomelingen van de NL 87-2483723 van de eerder vernoemde Eric Aldus, ja, dan krijgen er verschillende het schaamrood op de kaken, geloof me..... En deze "723" kan dan ook met recht de naam "Superkweker" dragen.

NL 87-2483723 of beter gezegd, de "Superkweker".

Deze gigant werd zoal vader, grootvader, overgrootvader etc. van zoal duiven die de volgende reeks aan kopprijzen verdiende. En dit, zowel aan 900 meter, als aan 1500 meter p.m.

1e Internat. Brive, 2e Nat. Rufferc, 2e Nat. Periqueux, 2e Nat. Bordeaux ZLU, 2e Nat. St. Vincent, 3e Nat. Bergerac, 4e Nat. Limoges, 4e Nat. Ruffec, 5e Nat. St. Vincent, 5e Nat. Brive, 5e Nat. Bordeaux, 5e Nat. Bergerac, 6e Nat. Montauban, 6e Nat. St. Vincent, 6e Nat. St. Vincent, 6e Nat. St Vincent, 6e Nat. Bergerac, 6e Nat. Bordeaux ZLU, 6e Nat. Cahors, 6e Nat. Periqueux, 7e Nat. Brive, 7e Nat. Barcelona, 8e Nat. St. Vincent, 8e Nat. Brive, 10e Nat. Ruffec etc. etc. etc.

Moet ik echt nog doorgaan? Nee toch zeker!!!

Kijk, en als je dan een duif "Superkweker noemt, ja, dan heb je met recht een Superkweker!

Zo, en ondanks het vroege tijdstip dat ik dit geschreven heb zou ik verders willen zeggen, veel lees plezier en een fijne zondag verders voor Uw allen. Ik ga nog even klussen in het nieuwe huisje en tot .......

Tot de volgende week.

Groet Johan

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Cees van Heijst

Comb. Verweij-de Haan

Gebr. van Toor

Super Fondclub G.O.U.

Comb. Gerritsen

Gert Jan Beute Duivenproducten

Gertjan Knoop

Van Hoeck-Noel

Combinatie Lokhorst

Gebroeders Homma

Dick-Jan & Stephan Göbel

Aad Beerendonk

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens