Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Special 4 You Open printvriendelijke pagina
Promotie Postduivensport Nederland  26-8-2012
 

Zo aan het eind van het vluchtseizoen is het voor de meeste duivencoaches aftellen geblazen. Nog enkele vluchten en het zit erop. De turbo wordt iets bijgesteld en men kan overzien wat het dit jaar heeft gebracht.

Natuurlijk is het voor ieder een persoonlijke situatie. Heb ik de lat te hoog gelegd of ben ik uitermate tevreden met de bereikte resultaten?  Elk jaar na het vluchtseizoen hangen er een aantal duivencoaches hun stofjas aan de bekende wilgen. Onze mooie sport heeft hen niet gebracht wat ze ervan verwacht hadden.

Maar is het niet in elke sport zo? Neem bijv. de Olympische Spelen: vier jaar lang trainen de atleten zich in het zweet om vervolgens bij de eerste de beste horde te struikelen en weg zijn hun dromen. Geven zij er de brui aan? Welnee, je bent sportman of niet en je hebt te maken met teleurstellingen. Niemand zal dit ontkennen. Het is dan de vraag om er juist mee om te gaan. Heb ik wel voldoende werk geleverd, trainingsarbeid? Moet ik me aanpassen, wat heb ik verkeerd gedaan? Is de uitdaging er nog om te laten zien dat het afgelopen jaar een klein dieptepunt is geweest maar dat er wel een reden is aan te voeren om te komen tot een herstel. Allerlei gedachten  schieten door het hoofd van een echte sportman.

Zo is het ook met de duivencoaches. Kan er in het komende seizoen nog wat verbeterd worden? Is de ventilatie wel optimaal, heb ik het goede soort nog wel, heb ik er misschien te weinig aan gedaan. Wil ik me soms meten met die duivencoaches wiens mogelijkheden zoveel groter zijn dan de omstandigheden waar ik me in bevind. Met andere woorden moet ik andere prioriteiten stellen. Kan ik me wel meten met die liefhebbers? In onze duivensport zijn zoveel facetten waar je je voldoening uit kunt halen, het is allemaal zo betrekkelijk. U bent toch niet die liefhebber die er mee stopt? Welnee, even laten rusten en in de winter u weer opladen. Er zijn talloze voorbeelden van duivenliefhebbers die het opeens weer in hun vingers krijgen en de resultaten rijgen zich aaneen.

Visie, lef en durf

In het seizoen kunt u nooit veel bespiegelingen van de PPN lezen. Het ligt als het ware een beetje stil. Toch gaan we ook in die periode gewoon door. Er kwamen weer een aantal verzoeken binnen voor het leasen voor de duur van twee jaar,  van een Junior Promohokje. Heeft u in het afgelopen seizoen ook iemand enthousiast kunnen maken voor de duivensport? Prima, gaat u er vooral mee door. Bestuurlijke perikelen mogen en kunnen dit niet tegenhouden. Het is altijd veel fijner om tegen veel duivenliefhebbers in uw dorp te spelen dan een handjevol. Wij, als PPN, kunnen u eventueel de handvatten leveren. Het merendeel van het “werk” komt op uw schouders terecht. Net zoals in Staphorst moet het met een enthousiast bestuur of afdeling toch lukken om een aantal mensen  te activeren om de duivensport te beoefenen.  Met visie, lef en durf komt u al een heel eind. Naast de promohokjes zijn we ook in gesprek gegaan met de makers van een documentaire over de duivensport. Er is een gesprek geweest en we zijn elkaar behoorlijk genaderd. De documentaire gaat heten “Houdoe, luchtreiziger! “ . Zoals we allemaal weten is over de opvolging van de duivensport al heel wat gezegd en geschreven. Het is verdraaid moeilijk om uw zoon of dochter te interesseren voor deze sport. In deze documentaire staat dit centraal. De generatieverschillen tussen vader, zoon en kleindochter. ( in Het Spoor der Kampioenen van 3 augustus is deze docu goed verwoord door André van de Wiel, blz 38 ) Deze film duurt zo’n 50 minuten en is in ieder geval te zien bij Omroep Brabant en er komt ook waarschijnlijk ergens een première. Daarnaast willen we deze docu ook op dvd krijgen  en zodoende de verenigingen in staat te stellen om die dvd tijdens het seizoen aan de leden en belangstellenden te vertonen. Zodoende kunt u weer een stuk positieve promo realiseren. We hebben besloten om te participeren voor ongeveer 20%. De rest van de gelden  moet worden opgebracht door sponsoren of middels crowd funding, dat is naar vermogen bijdragen. Later komen we op het geheel  nog wel op terug.

Visie en durf

De PPN kan ondertussen nog wel wat handjes gebruiken. Bent u in het bezit van visie en durf, dan bent u de juiste persoon om ons team te komen versterken. Wij zijn op zoek naar in ieder geval twee enthousiaste personen. We zoeken een secretaris en een persoon die onze site up-to-date houdt.  De werkzaamheden voor het secretariaat zijn eigenlijk heel simpel. U dient de grote lijnen in de gaten te houden en er een kort verslag ( besluitenlijst ) van te maken. Voor de duivencoach die de site gaat bij- en onderhouden hopen we dat hij die in ieder geval levendig houdt, misschien wel interactief. Deze persoon kan dit eventueel thuis onderhouden. We vergaderen zo’n 6 keer per jaar.  Ons standpunt is dat in het vluchtseizoen dit tot het minimum beperkt wordt. Bent u in het bezit van bovenstaande eigenschappen en wilt u uw beste beentje voorzetten wat betreft de promotie van onze duivensport dan bent u de juiste man of vrouw die we heel graag in ons midden willen hebben. U kunt reageren middels tolk.peter@gmail.com  Wilt u meer info dan kunt u dat melden en we nemen z.s.m. contact met u op ( graag telefoonnummer vermelden ).  Wij zien uit naar uw reactie.

Namens de PPN,
Peter Tolk

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gebroeders Homma

Dick-Jan & Stephan Göbel

Comb. Verweij-de Haan

J. Doldersum & Zn

Gebr. Maas & Zn

Cor Drost

Marcel van Zanden

Gebr. van Toor

Comb. Gerritsen

Nico Haesen

Huub Hermans

Will & Falco Ebben

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens