Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Promotie postduivensport??? Open printvriendelijke pagina
27-8-2012
 

In het vorige artikeltje op deze site van de hand van Peter Tolk kunt u lezen hoe het hoort en welke energie wordt gestoken in het krijgen van nieuwe leden. Lees hier verder hoe het bestuur NPO daar hun best doet.

Veenendaal, 17 juni 2012

Geachte voorzitter en leden van het bestuur NPO,

Boven het hoofdstuk personeel van het strategisch bestuurlijk beleidsplan van onze onderwijsorganisatie staat het volgende motto: ‘Personeel van kapitaal belang’. Ik hoop en wens het u toe dat voor u de leden van de Nederlandse  Postduiven Organisatie uw kapitaal is.

Aan het eind van het kalenderjaar 2011 heeft zich als jeugdlid aangemeld Matthijs Verzijl. Omdat hij woonachtig is in Veenendaal en lid wil worden van een vereniging van afdeling 8 heeft hij op 22 februari 2012 dispensatie aangevraagd.

Het vervolg van de aanvraag is teleurstellend. Afdeling 7 wenst  niet mee te werken aan het verzoek. Verbazingwekkend inconsequent en inconsistent als men naar de verleende dispensatie van Dhr. van Diesen kijkt (dossier 11.1.602). Vervolgens wijst het bestuur van de NPO als bestuursorgaan van de afdelingen het dispensatieverzoek af.

De tucht- en geschillencommissie is op 28 mei 2012 gevraagd een uitspraak over deze zaak te doen. De behandeling en uitspraak laat nog steeds op zich wachten omdat de commissies een conflict hebben met het bestuur van de NPO.

Ondertussen is het jonge duivenseizoen begonnen en heeft Matthijs (15 jaar) zijn  jonge duiven nog niet in de mand kunnen doen. Deze jongen toont een geweldige inzet door met zijn twintig duiven op de fiets naar school te rijden. Op een afstand van 15 kilometer van huis worden ze afgericht. Welke inzet mogen we van het bestuur NPO verwachten om deze jongen nog een kans te geven om eventueel op de natoer mee te doen aan de concoursen?

Het kan toch niet zo zijn dat een aspirant jeugdlid het slachtoffer wordt van een bestuur NPO dat alleen besluiten kan/mag nemen bij de gratie van de afdelingsbesturen. Vervolgens wordt de rechtsgang gefrustreerd door een patstelling tussen het bestuur NPO en de colleges voor de rechtsgang. Wat moet een bestuur dat in haar beleidsnotitie ‘vlucht naar de toekomst’ de leden als haar kapitaal beschouwt doen...?

Ik hoop dat u per direct een conclusie trekt en ten gunste van dit individuele geval een positieve uitspraak doet ten aanzien van het dispensatieverzoek van Matthijs.

In afwachting van uw besluit.

Met vriendelijke groet,

P.J. Westerlaken (voorzitter Pv. Elst en Omstreken)

Noot van de redactie: tot op heden is er niets meer vernomen van het NPO.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Nico Jan Koenders

Gertjan Knoop

Theo de Kruijk

Dick-Jan & Stephan Göbel

Cees van Heijst

Familie Huizer

Gebroeders Homma

Team Noel-Willockx

Fondunie 2000

Aad Beerendonk

IFC Zeeland

Comb. Gerritsen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens