Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Promotie postduivensport??? Open printvriendelijke pagina
27-8-2012
 

In het vorige artikeltje op deze site van de hand van Peter Tolk kunt u lezen hoe het hoort en welke energie wordt gestoken in het krijgen van nieuwe leden. Lees hier verder hoe het bestuur NPO daar hun best doet.

Veenendaal, 17 juni 2012

Geachte voorzitter en leden van het bestuur NPO,

Boven het hoofdstuk personeel van het strategisch bestuurlijk beleidsplan van onze onderwijsorganisatie staat het volgende motto: ‘Personeel van kapitaal belang’. Ik hoop en wens het u toe dat voor u de leden van de Nederlandse  Postduiven Organisatie uw kapitaal is.

Aan het eind van het kalenderjaar 2011 heeft zich als jeugdlid aangemeld Matthijs Verzijl. Omdat hij woonachtig is in Veenendaal en lid wil worden van een vereniging van afdeling 8 heeft hij op 22 februari 2012 dispensatie aangevraagd.

Het vervolg van de aanvraag is teleurstellend. Afdeling 7 wenst  niet mee te werken aan het verzoek. Verbazingwekkend inconsequent en inconsistent als men naar de verleende dispensatie van Dhr. van Diesen kijkt (dossier 11.1.602). Vervolgens wijst het bestuur van de NPO als bestuursorgaan van de afdelingen het dispensatieverzoek af.

De tucht- en geschillencommissie is op 28 mei 2012 gevraagd een uitspraak over deze zaak te doen. De behandeling en uitspraak laat nog steeds op zich wachten omdat de commissies een conflict hebben met het bestuur van de NPO.

Ondertussen is het jonge duivenseizoen begonnen en heeft Matthijs (15 jaar) zijn  jonge duiven nog niet in de mand kunnen doen. Deze jongen toont een geweldige inzet door met zijn twintig duiven op de fiets naar school te rijden. Op een afstand van 15 kilometer van huis worden ze afgericht. Welke inzet mogen we van het bestuur NPO verwachten om deze jongen nog een kans te geven om eventueel op de natoer mee te doen aan de concoursen?

Het kan toch niet zo zijn dat een aspirant jeugdlid het slachtoffer wordt van een bestuur NPO dat alleen besluiten kan/mag nemen bij de gratie van de afdelingsbesturen. Vervolgens wordt de rechtsgang gefrustreerd door een patstelling tussen het bestuur NPO en de colleges voor de rechtsgang. Wat moet een bestuur dat in haar beleidsnotitie ‘vlucht naar de toekomst’ de leden als haar kapitaal beschouwt doen...?

Ik hoop dat u per direct een conclusie trekt en ten gunste van dit individuele geval een positieve uitspraak doet ten aanzien van het dispensatieverzoek van Matthijs.

In afwachting van uw besluit.

Met vriendelijke groet,

P.J. Westerlaken (voorzitter Pv. Elst en Omstreken)

Noot van de redactie: tot op heden is er niets meer vernomen van het NPO.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
De Marathonvliegers

Dick-Jan & Stephan Göbel

Huub Hermans

Comb. Gerritsen

IFC Hoogerheide

Fondunie 2000

A. Engelen

IFC Zeeland

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Theo de Kruijk

Van Hoeck-Noel

Gert Jan Beute Duivenproducten

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Postduivenveiling.com

Gezondere duiven door gezond licht!

Duivenverkoop, gratis adverteren

Duindam Klimaatadvies

Ad Schaerlaeckens