Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De week van... Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  2-9-2012
 
Wat heb ik het druk zo net na de vakantie. Iedere ochtend vroeg de deur uit. Uit me werk de jongen er uit, bak voer der in en ook bij de oude, die nu allemaal op eieren zitten bak voer en hup, snel naar het nieuwe huisje van me schoonvader. Iedere dag, de weekenden werken en werken. Maar, en dan ben je toch ook wel weer trots, hij krijgt een paleisje van een woning!

Maar normaal moet je altijd al na een vakantie even je draai vinden, nou, ik had hem gelijk al...... En ook op het werk is het druk, eigenlijk te druk en het is vergaderen, mailen, snel dit, snel dat. En aankomende woensdag/donderdag voor een kleine twee weken naar de locatie Europoort. Wat betekend, in de ochtende vroeg van huis en 's avonds lekker in de file naar huis terug. Alleen als ik er al aan denk....

Een opvanger en een bosje bloemen

Na mijn vorige week geplaatste stukje over de ondertussen landelijk bekende oetlul meneer G K kreeg ik een reactie binnen die ik zeker niet wil laten ontgaan. En het blijkt, het kan ook anders! 

De reactie die ik kreeg was dat de persoon zelf gebeld was door een mevrouw uit Ede. En geloof me, een behoorlijk stukje rijden voor de man. Er liep van hem een jonge duif bij de vrouw in haar tuin die ze tevens al wat parkietenvoer had gegeven. De mevrouw vroeg wat ze nu moest doen? Doet U hem maar in een doosje als het lukt was de reactie. De mailer gaf vervolgens aan, dat hij hem gelijk kwam halen. Eerst een bosje bloemen gehaald en het duifje gaan halen bij die aardige mevrouw.

De vrouw vond het leuk dat de man zijn duifje kwam ophalen en ze vroeg tevens waar ze de bloemen aan te danken had. Nou, voor de moeite die U gedaan heeft. En ze vervolgde haar relaas met, "zijn alle duivenmelkers zo?" Ach, de mailer heeft maar niets gezegd. En eerlijk, ik hoop persoonlijk dat oetlul G K dit ook eens te lezen krijgt en kan zien hoe het eigenlijk zou moeten.

Het voetballen ook weer begonnen

Ja, het voetballen is ook weer begonnen voor de kleine man. Nog één wedstrijdje en dan worden de teams ingedeeld zoals ze het komende jaar gaan spelen. Voor het eerst op een grootveld...... Vorige week hadden ze hun eerste wedstrijd, met maar liefst 16-0 kregen ze op hun klote. Nou, eerlijk is eerlijk, ook de wedstrijd van gisteren was verre van ......Wat lopen die ventjes te kloten zeg. Terwijl de tegenstander lekker hun balletje overspeeld lopen onze kereltjes te kloten van heb ik jou daar. En eerlijk, er lopen der een paar bij die kunnen beter op ballet gaan. Maar goed, het is niet anders en je moet roeien met de riemen die je hebt.

En zo is het ook met mijn eigen cluppie uit Rotterdam Zuid. Echt, wat een schandalig slecht spel laten die mannen zien. Afgelopen donderdag ook, als het een hokje met 11 weduwnaars hadden geweest hadden er toch maar weinig overgebleven hoor..... Maar goed, er zijn er legio die nu zitten te smullen maar geloof me, als dadelijk het echte spel van de Champions League begint kan ik smullen hihihihihihi.

Nee gekheid natuurlijk, gelukkig ben ik zo, en dit is toch wel een zeer sterk punt van mij persoonlijk, ik gun gelukkig ieder zijn succes, en dit zeker ook in onze sport. Ja, duw mezelf nu een bos veren in me hol maar geloof me, er zouden hier velen een voorbeeld aan kunnen nemen. Ja, ook jullie heren ...... en meneer .......

Het gaat weer beginnen

Afgelopen uitgave van het Spoor gezien? Het gaat weer losbarsten, het verkoop gedoe. En als ik zo eens kijk denk ik echt, "zijn wij met zijn allen nu van die .....". Echt, het is de ene totale verkoping na de andere. Of de jongen en jaarlingen worden behouden, of ze worden totaal verkocht door ziekte. Mode!!!

Ja, totaal verkopen. Nee, zelf vindt ik het van de zotte hoe verkopingen aan de man gebracht worden. Gelukkig, de verkopingen die het betreft zijn toch verkopingen die voor de gewone man niet te doen zijn maar echt, heb er eigenlijk geen woorden voor. Ook zo'n ware mode trend zijn de namen die geld opbrengen. Marcel Aelbrecht, Gebr. Janssen, De Rauw-Sablon, Ludo Claessens, Koopman, Leo Heremans, Heremans Ceusters, ja, dit zijn de namen die het doen.

En eerlijk, als ik dan ook kijk welke grootheden er plots ook gaan verkopen. Etienne Meirlaen, Marc de Cock en ook Marcel Sangers. Ja, wat moet je er van zeggen maar dat er dadelijk weer de nodige pegels gaan rollen is zeker...... Zakken goed gevuld en spelen maar in 2013!!!  

De duiven op eigen hok.

De oude duiven zitten netjes allemaal weer op eieren en de jongen, ja, de jongen hebben gisteren hun vuurdoop gehad. Normaal gesproken had ik ze eerst nog enkele keren zelf willen wegbrengen maar gewoon, de tijd ontbreekt op me op het ogenblik en ze gaven goed weer op. Al kan je natuurlijk nooit met zekerheid van het weer uitgaan zoals we allen wel weten.

Pommeroeul.

Op het programma stond Pommeroeul, voor mij een ruime 160 km. De gehele afdeling ging te gelijk los en tussen al dat geweld zaten er ook een 39 stuks van mij. De meeste van deze waren voor de vakantie, dus zeker een week of 5 geleden voor het laatst een keer of drie in Zuid-Beijerland geweest en de overige waren nog nooit van het hok geweest. Gisteravond zo rond de klok van zevenen valt nummer 34 dus al met al, zeker niets te klagen. De 5 die toen, en nu ook nog moeten komen (kan ook niet anders want het is nog donker buiten) waren allen jongen van het groepje die nog niet weggeweest waren. Als het weer goed blijft zullen ze ook volgende week er nog aan moeten geloven maar ja, eerst maar het weer afwachten.

Verders zullen ze, mits het redelijk weer blijft dadelijk ook nog dagelijks meegenomen worden naar het werk als ik op Europoort verblijft. Ja, moet half aankomende week zoals al aangegeven voor een goede twee weken naar de Europoort dus kan ik ze mooi meenemen zo in de ochtend.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Johan Hamstra

Will & Falco Ebben

De Marathonvliegers

Aad Beerendonk

Hans de Ruig

Combinatie Lokhorst

Team Noel-Willockx

Gebroeders Homma

IFC Zeeland

Marcel van Zanden

Theo de Kruijk

M. van Ginkel

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens