Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Theo de Kruijk opnieuw aan de basis van nationale overwinning in Schotland Open printvriendelijke pagina
11-9-2012
 

Theo de Kruijk opnieuw aan de basis van nationale overwinning in Schotland. Jockey Robertson Edinburgh wint Nationaal Maidstoine.

Nationaal Maidston

Werd dit jaar op maandag vervlogen. Het slechte weer speelde opnieuw parten in Schotland. Veel regen en wind was voorspeld voor deze inland  (gelost binnen de landsgrenzen) Nationale vlucht, waar zo’n 3500 duiven op werden ingekorfd. Door de westen wind en de regen vanuit het noordwesten was de oostkant in het voordeel. Al moet gezegd dat de duiven in Schotland door de heuvels, de wind en de regen het vaak zwaar hebben.

Geduld

En goede verzorging lagen dit jaar aan de basis van een prachtige Nationale vlucht. Maandag klaarde het weer op met nog steeds een westen wind en wolken, maar met een goed zicht voor de duiven. In de loop van de vroege ochtend werd het weer steeds beter en voorspelde men zelfs helder weer en zon. Een reden om de duiven uit Maidstone om 6.45 uur (Nederlandse tijd 7.45 uur) te lossen.
Jockey Robertson ui Edinburg wist als snelste een 3 jarige doffer te klokken. Het was geen lucky shot, want deze doffer op weduwschap liet zich al eerder zien en won al eerder een 5e in de Afdeling.

De Grizzle lijn

Van de Nederlander Theo de Kruijk uit het Zuidhollandse Maasdijk ligt hier opnieuw aan de basis van Nationale successen. Was het in 2010 Steven Lapinski die met de 2 jarige grijze doffer Ashley’s Wish de Bovington open wist te winnen. Nu Jockey Robertson die uit een Rechtstreekse doffer van Theo de Kruijk de overwinning pakt. De vader is door Jockey in 2004 zelf gehaald in Maasdijk . In de pedigree van deze kweker vinden we de oude wereldberoemde Tournier lijnen die aan de basis liggen van de succesvolle Grizzle lijn. De duif van Theo de Kruijk was gekoppeld aan een duivin van Dougie Barnes uit Crossgates.

Mikey's Memory

Is de naam die Jockey en zijn compagnon Philipe Coxon de winnaar gaven. Genoemd naar hun goede duivenvriend Mickey Osbourne die op jonge leeftijd is overleden.
Een prachtige idee van het winnende partnership.

Bron: Homing World

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Comb. Gerritsen

IFC Zeeland

Johan Hamstra

Comb. Verweij-de Haan

Combinatie Bruggeman

Nico Haesen

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Will & Falco Ebben

Van Hoeck-Noel

Fondunie 2000

Cees van Heijst

Gebr. van Toor

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens