Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De week van... Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  23-9-2012
 

Daar ik wekelijks een stukje schrijf moet ik ook op deze zondagochtend even met m'n laptop op schoot gaan zitten. En dit ondanks de drukte en eigenlijk totaal geen enkele inspiratie om te schrijven. Terwijl de dampende koffie voor me op tafel staat gaan mijn gedachten van hot naar her. Wat moet ik deze week eens gaan schrijven blijft maar door mijn hoofd heen spoken.

Helaas, niet naar het feestje van Essie.

Ja, helaas konden wij, Monique en mijn persoontje, niet aanwezig zijn bij en op het feestjes van die blonde duivendoos. Nee, door de gekende drukte die ons in ons bezit heeft de laatste weken moeten wij, en dit soms tegen onze zin in verschillende dingen even laten schieten. Nou Es, het zal er niet minder gezellig om geweest zijn denk ik en dat pilsje dat drinken we nog wel. En ook richting mijn gabbertje Wilfred zou ik ook hier willen zeggen: "We komen snel naar je mooie opgeknapte tuin kijken hoor". Ja, en zo kan ik nog wel enkele dingen aanhalen die ik, of beter gezegd wij nog moeten gaan doen.

De duiven.

Op eigen hok doen de duiven het nog steeds goed. Terwijl de jongen stevig aan het ruien zijn zitten de ouden op jongen. Hiervan zijn de eerste geringd en er moeten er nog een enkele geringd worden. Nog 1 koppel zit op eitjes, daar die van een ander koppel waren die overgelegd zijn.

De jongen vliegen nog dagelijks hun rondjes terwijl de oude al even niet meer buiten komen. Dit komt omdat ik enkele vliegers tegen wat vastzittende heb gekoppeld. Als dadelijk de jongen hiervan af zijn en de vasthouders weer in het andere onderkomen zitten zullen ook de oude vliegduiven nog wel eens een rondje kunnen maken.

M'n laatste aankopen zijn ook speenklaar.

Afgelopen week kreeg ik een telefoontje van Eric Aldus dat me bestelde jongen goed zijn. Ja, na een bezoek bij Eric - die de laatste jaren meer dan een naam heeft opgebouwd vliegend in de combinatie Aldus-Poulisse - was ik zeer onder de indruk van de aldaar aanwezige kwaliteit. Helaas, de combinatie is ontbonden want echt, wat hebben deze mannen een indrukwekkende reputatie opgebouwd de laatste jaren. Vanaf nu gaat een ieder zijn eigen weg en helaas, ondanks dat de kweekduiven blijven zitten bij Eric heeft hij de actieve duivensport (hopelijk voor tijdelijk) vaarwel gezegd.

Maar tijdens het bezoek wat in enkele maanden geleden gedaan heb raakte ik zeer onder de indruk van dat wat ik in handen kreeg. Eenmaal thuis, heb ik toch gelijk contact gezocht en een aankoop gedaan. En gelukkig voor mij, ik was de grote aanvraag voor jongen uit de superduif "Mike" een slag voor. Ja, eerdaags zitten er bij mij zowel enkele rechtreeks als enkele nauw verwant van de nog levende superduif "Mike" hier op het hok. En wat ik al aanhaalde over de grote aanvraag, vele nodige grote hokken in den landen hebben aangeklopt of zijn bij Eric geweest...

"Mike"

Komende nog rechtreeks uit de "Superkweker" waar ik enkele weken geleden over schreef en dat hij zoal zeker niet zou misstaan in het rijtje bij "De Witbuik", "Oud Doffertje", "Blauwe Vanoppen", "De Klamper" etc. etc. Maar ook zijn zoon "Mike" met al nazaten van 1e Internationaal Brive 24.000 duiven en verders zoal 4e, 6e, 6e, 15e, 17e, 18e, 22e, 23e, 24e, 24e, 25e etc. etc. Nationaal gaat zijn vader gestaag achterna.

Hopende dat deze lijn ook hier te Poortugaal gaat brengen wat ze al op zoveel andere hokken gebracht hebben.

Ongemerkt heb ik toch nog iets op het digitale papier kunnen krijgen en daarom zou ik ook maar weer willen zeggen, dit was het weer voor deze week en tot de volgende "Week van ......"

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Will & Falco Ebben

A. Engelen

J. Doldersum & Zn

Combinatie Bruggeman

Cor Drost

Super Fondclub G.O.U.

Nico Haesen

IFC Hoogerheide

Gebr. Maas & Zn

Combinatie Lokhorst

Dick-Jan & Stephan Göbel

Huub Hermans

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!