Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De week van... Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  16-9-2012
 

Druk, druk en nog eens druk. Ik schreef het al eerder maar op het ogenblik ben ik echt gewoon heel erg druk. Buiten de drukte op het werk, ben ik ook al weken in de avonden geregeld en in de weekenden in het huisje van me schoonvader bezig. Maar gelukkig, straks nog eventjes zeven stuks deuren schilderen en dan is het schilderwerk allemaal klaar. Dan is het een kwestie van nog wat kleine klusjes en dan komt het verhuizen.

Ja, een drukke tijd maar goed ...... Ook thuis ga ik dadelijk aankomende winter het één en ander aanpakken. Wat witten, wat verven zodat we dadelijk er weer jaartjes tegenaan kunnen. In de tuin moet er ook nog wat gedaan worden. Want na mijn eerste jaar gevlogen te hebben op het nieuwe hok ga ik toch een verandering aanbrengen. Hoe of wat zal U dadelijk te zien krijgen als alles uitgevoerd is. 

Zo, Nederland heeft gestemd.

Ja, afgelopen week was het zover, de Nederlandse bevolking kon hun stem uitbrengen. Persoonlijk vindt ik het bijzonder jammer dat die linkse rakkers van een P.V.D.A. zoveel stemmen hebben gekregen. Natuurlijk, iedereen is vrij om zijn eigen stem uit te brengen en gelukkig, ik ben vrij om mijn eigen mening hier te geven. Maar ik denk gewoon, nou ja denk, ik weet het gewoon zeker, maar als werkende ben je met die linkse rakkers gewoon meer dan de lul. Geloof me maar... Maar goed, of je nu door Piet, Klaas of Keesje wordt genaaid, genaaid worden we toch wel!

Ik heb hem in handen gehad, "New Witbuik" winnaar Nationaal Barcelona 2012.

Afgelopen week, ondanks de drukte hier moest ik een eerder gemaakte afspraak nog nakomen. Even snel tussen de bedrijven door naar Batenburg van de Merwe. Aangekomen wordt ik hartelijk (?) ontvangen door de twee waakhonden. Gelukkig, ik had nog een korte broek aan want anders, als ik doorgelopen had hadden ze me de broekspijpen van me lijf gevreten geloof ik. Nee, Johan bleef netjes voor de poort wachten......

Maar tijdens dit, korte bezoekje kreeg ik hem wel even in handen, de winnaar van Barcelona 2012, de "New Witbuik". Verstand van duiven, nee, gelukkig ik heb het niet. Maar als je ooit eens duiven in handen krijg als deze, ja, dan hoef je geen verstand van duiven te hebben om te kunnen zeggen, "Ja, dit is het". Wat een zaligheid is het toch om zulke duiven in handen gehad te kunnen hebben.

Ja, "Dani" staat er toch weer mooi bij"

Afgelopen week viel het Z.L.U. periodiek weer in de bus. kijkend naar hoe Ko van Dommelen heeft uitgehaald kan ik niet anders zeggen dan: subliem. Op de Nationale Marathon na pakt hij alle eerste kampioenschappen, ja, en tegen dat landelijke geweld, niets anders dan lof Ko!!!

Maar op pagina 35 staan daar de asduiven Barcelona over 5 jaar. En ja, na vorig jaar niet gespeeld te hebben ging mijn ondertussen negenjarige favorietje afgelopen jaar toch weer mee. En ja, ik pakte ze en ze staat mooi tussen de landelijke asduiven op plaats 18. Geloof me, ik ben er meer dan trots op.

Op eigen hok.

Normaal was het de bedoeling geweest om mijn jongen enkele malen te Zandvliet (B) te gaan manden. Maar door drukte ontbreekt het me gewoon aan tijd. Gelukkig had ik ze de twee laatste nalijn vluchten van de afdeling gespeeld en zodoende hebben ze toch wat ervaring opgedaan.

Afgelopen vrijdag werd me de vraag gesteld van .....

Ja, afgelopen vrijdag werd me zo de vraag gesteld of ik tevreden was over dit eerste jaar op het nieuwe hok? Natuurlijk, je moet nooit te vreden zijn want dan is het juist gedaan. Maar kijkend naar de laatste twee jaren op mijn oude hok en nu dit eerste jaar op het nieuwe hok ben ik zeker niet ontevreden. Natuurlijk, het is nog een lange weg te gaan.

Maar de reactie die ik gaf was, "Dat die anderen, die altijd achter je rug lullen wel zullen oordelen over deze vraag" Ja, zo is het en niet anders.

Maar kijkend naar de nieuwe weg die sinds eind vorig jaar is ingeslagen mag ik zeker niet klagen en dat doe ik dan ook niet. Een nieuw hok, de nodige nieuwe duiven en kijkend naar de nieuwe methode van hoe er gekweekt is dit jaar en dan meer gericht naar de jonge ja, dan kijk ik toch met enige voorspoed de toekomst tegemoet.

En wat de nieuwe duiven betreft. Ook dit jaar zijn er nog enkele nieuwe duifjes gekomen en komen er straks nog een viertal laatjes naar Poortugaal toe. Dan heb ik er straks nog enkele in de schotel van mijn inziens een meer dan machtig koppel en dan is eigenlijk mijn eerste plaatje compleet, de basis!!!

De basis

Ja, de basis moet gewoon helemaal goed zijn anders blijft het kloten en kijkend naar wat er dadelijk over enkele weken allemaal zit is de basis hier te Poortugaal meer dan in orde. En kijk, dat is nu het mooie van onze gezamelijk sport.

Zo, dit was het weer voor deze week.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Familie Huizer

Gebr. Maas & Zn

J. Doldersum & Zn

Van Hoeck-Noel

Johan Hamstra

M. van Ginkel

Nico Haesen

Team Noel-Willockx

Gebroeders Homma

Dick-Jan & Stephan Göbel

Comb. Verweij-de Haan

Cor Drost

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Duivenverkoop, gratis adverteren

Gezondere duiven door gezond licht!

Duindam Klimaatadvies

Ad Schaerlaeckens

Postduivenveiling.com