Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Jaap Schut heeft met zijn ‘Leah’ een topper van wereldklasse! Open printvriendelijke pagina
Falco Ebben  4-10-2012
 

Eerlijk is eerlijk, een superduif hebben veel mensen nog nooit gehad. Ook Jaap Schut had nog nooit een échte super gehad. Tot NL08-1159714 ‘Leah’ in zijn bezit kwam. Zij is presteerde het om één van de allerbeste eendaagse fondduiven van heel Nederland te worden!

In 2008 had Jaap met Aalt Boeve (van de gekende combinatie Boeve & Drost uit Putten) een afspraak om een paar jonkies te kopen. Hij had er vier uitgezocht en toen zag hij een mooi kras duivinnetje lopen, de NL08-1159714. Ze had een blauw ringetje om. ‘Doe mij die maar,’ zei hij tegen Aalt Boeve. ‘Dat gaat niet,’ was het antwoord, ‘ze komt uit mijn beste koppel en die gaat niet weg.’ Mensen die Jaap een beetje kennen weten dat hij zich niet zomaar bij zo’n antwoord neerlegde en naar wat aandringen ging Aalt overstag.

Het favorietje maakte als jong haar favorietenrol niet waar. Slechts twee matige prijsjes won ze, maar ze mocht toch blijven. ook als jaarling was het niets bijzonders maar dat je soms toch wat geduld moet hebben blijkt ook uit dit verhaal.

Als tweejarige kreeg ze een andere doffer en daarmee was zo zo gelukkig dat ze zeven weken op rij de eerste prijs in de club won. U zult begrijpen dat ze daar in de club niet heel gelukkig mee waren. Aan het eind van de rit eindigde ze bovendien als 3e duifkampioen dagfond in Afdeling 7/Midden-Nederland. Als driejarige was ze opnieuw top en werd ze 9e duifkampioen eendaagse fond in Afdeling 7/Midden-Nederland.

In totaal werd ze elf keer op de eendaagse fond gezet. Ze won zeven prijzen in de eerste honderd NPO van Afdeling 7/Midden Nederland! Ze won in totaal 11 keer de 1e prijs!

‘Leah’ is geboren uit een doffer van Combinatie Verbree uit Putten gekoppeld aan een duivin die Jan Ullrich rechtstreeks bij Louis van Loon haalde. Een koppeling van twee soorten die op de dagfond al voor heel wat spektakel zorgden, want was het ook niet Hennie la Grouw uit Amsterdam die met zeer veel succes deze geslaagde kruising aanging?

Op www.dreampigeons.com worden momenteel drie rechtstreekse jongen en één kleinkind uit dit vliegende wonder aan waarvan ook de familie de sterren van de hemel vliegt. Zo won Arend Dokter dit jaar 1e NPO Salbris tegen 5.747 duiven met een halfzus van ‘Leah’!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Familie Huizer

Gebr. Maas & Zn

M. van Ginkel

A. Engelen

Will & Falco Ebben

Gebroeders Homma

Gebr. van Toor

Gert Jan Beute Duivenproducten

Nico Jan Koenders

IFC Hoogerheide

Cor Drost

Theo de Kruijk

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens