Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Postduivenforum Lekkerkerk 2012 Open printvriendelijke pagina
6-10-2012
 

Alweer voor de zesde keer organiseert postduivenvereniging “De Postduif”uit Lekkerkerk op vrijdag 19 oktober haar forum. Dit forum is voor veel liefhebbers een winteractiviteit die vast in hun agenda’s is komen te staan en uitgegroeid tot een waar duivenspektakel.

Dit jaar kunnen de vragen worden afgevuurd op Willem de Bruijn, Ad Schaerlaeckens, Dirk Donckers( van de comb. Stickers-Donckers,B) en G. van Tuijl. Bij het voorstellen van deze heren is verder eigenlijk ieder commentaar overbodig.

Het forum bied natuurlijk veel meer dan bovengenoemde topliefhebbers.

Eigenlijk is het bezoek bij aankomst in zaal “Amicitia” al geslaagd, want via het unieke lotnummer heeft U de mogelijkheid om een weekendreis naar een Europese stad t.w.v. 500 euro te winnen!

’s Middags om 15.30 uur start deze duivendag met het marktplein. Hier vindt U 20 kramen met een grote diversiteit aan producten en noviteiten. De standhouders hebben voor de bezoekers van het forum messcherpe aanbiedingen. Ook bied het forum de mogelijkheid om met de mensen achter de producten en artikelen een praatje te maken en vragen te stellen. Het marktplein zal geopend zijn tot 22.00 uur.

Tussen 17.30 en 19.30 uur bied zaal “Amicitia”de mogelijkheid om aan tafel te gaan en lekker mee te eten. Het menu bestaat uit een heerlijk stamppotbuffet. Zeker een aanrader en via het boekje de kans dat dit geheel gratis is!

Ook wordt de kans geboden om loten te kopen voor de grandioze verloting. Met 1600 prijzen, die weer in enkele minuten bekend worden gemaakt en borg staan voor een schat aan te winnen prijzen. De hoofdprijs is een LED tv van 102 centimeter. Verder 7 karren vol met boodschappen twv 125 euro, 70 zakken voer, gerookte zalm, abonnementen voor “het Spoor der kampioenen”, tegoedbonnen van Belgica de Weerd en Vanrobaeys.

Om 20.00 uur wordt gestart met het avond programma. Na een welkomstwoord is het tijd voor het overbekende “Rest, de Wachter” spel Petje op- Petje af met natuurlijk weer als hoofdprijs een jonge duif van een nationale grootheid.

Na deze quiz is het tijd voor het eerste deel van het forum. Bob Jansen zal vanaf de aftrap het gesprek weer leiden. Thema van dit forum is “Interactie met het publiek”.
Voor al uw vragen zal een passend antwoord worden gevonden.

Tijdens de pauze zal er nog volop tijd zijn voor het duivenplein en wordt ook de weekendreis verloot.
Hierna volgt het tweede deel van het forum met alles wat nog niet aan bod was gekomen.
Na afloop van het forum vindt de trekking plaats van de loterij en de verkoop van late jongen. Enkel de bonnen voor eieren en  jonge duiven 2013 vindt geheel plaats via Toppigeons, maar de late jongen worden ’s avonds in de zaal verkocht. Een unieke kans om aan topmateriaal te komen, met late jongen uit o.a. olympiade duiven en NPO-winnaars.

Aansluitend kunnen de gewonnen prijzen afgehaald worden en is er nog volop tijd om te koeren en borrelen. De voorgaande edities van het Lekkerkerkse  forum waren een doorslaand succes en met bovenstaand affiche kan het bijna niet anders of de 19e oktober zal weer een daverend duivenevenement worden.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
A. Engelen

Van Elsacker-Jepsen

Familie Huizer

Aad Beerendonk

M. van Ginkel

Van Hoeck-Noel

Combinatie Lokhorst

IFC Hoogerheide

Gebroeders Homma

Dick-Jan & Stephan Göbel

Nico Jan Koenders

IFC Zeeland

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens