Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De week van... Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  7-10-2012
 

Het is deze "vrije" zondagochtend ochtend wel bijzonder vroeg als ik wakker in bed al wat leg te woelen. Ach, ga er maar uit ook denk ik....... Op de wekker kijkend denk ik van, "Mot toch niet gekker worden hoor". De wekker geeft 04:45 uur aan. Maar ja, ik ken (lekker Rotterdams hé, kenne en kanne) het niet hoor, omdraaien en verder slapen !!!

Vandaag is de grote dag namelijk. Na weken van klussen gaat het vandaag dan ook echt gebeuren, we gaan schoonpa verhuizen. Afgelopen week, en gisteren eigenlijk ook nog zijn de laatste klusjes gedaan en vandaag is dan de grote dag. Na goed 44 jaar trekt hij dadelijk de deur achter zich dicht en gaat naar zijn nieuwe huisje..... 

Verhuizen en klaar met klussen

Zo, vandaag de grote spullen overbrengen zoals het bed, wasmachine, droger etc. en dan is het gereed. Eindelijk denk ik na weken van werken, werken en nog eens werken. Ook Monique is vanaf haar/onze vakantie alleen maar aan het werken, behangtrekken, schoonmaken, spulletjes kopen, gordijnen wegbrengen, inpakken, uitpakken en afwassen, afwassen en nog eens afwassen. Maar gelukkig, het zit er op en schoonpa kan vanaf vandaag eindelijk zijn nieuwe paleisje definitief betrekken. En ja, als ik dan alles zo bekijk ben ik nog trots op zowel mezelf als ook zeker op mijn eigen vrouwtje, en geloof me, dan ben je de vele uurtjes van klussen zo weer vergeten.

Nog een blonde .......

Vorige week zondag, we moesten naar een verjaardag in de middag van een dochter van een vriendin als de daar aanwezige "Blonde ..... doos" me aangeeft, "Nou, ik lees iedere week je verhaaltje hoor". Maar gaf ze aan, van al die cijfertjes en dat duivengedoe snap ik niet veel maar verders vindt ik het wel leuk hoe je schrijft. Eigenlijk best wel leuk dat je gewoon van het vrouwelijk schoon toch geregeld complimenten krijg. Doet me trouwens best wel goed hahahaha.......

Ook het hok aangepakt

Ondanks de drukte van de laatste weken, na me vakantie van een week of zes/zeven geleden is het hier tot nog toe 7 dagen in de week werken met nog vele avonden ook. Maar ondanks deze drukte heb ik tussendoor ook gelijk de verandering van het hok die in de planning stonden uitgevoerd. De nok van het hok is gedraaid en ook van binnen tegen de gedraaide nok het nodige timmerwerk gedaan. Nog een klein stukje boven het afdakje afmaken en dan is het in zijn geheel klaar. Daar waar de duiven zitten is gereed en als dadelijk alles klaar is zal ik, mits het weer en de tijd het eens toelaat er wat foto's van schieten. Persoonlijk ben ik blij met de tipgever en tevens dat ik het al uitgevoerd heb.

Of het dat gaat geven waarvoor het gedaan is zal de tijd leren maar tot nog toe, dik tevreden. En in gedachten denk ik van, "Ja, dat heb je met een nieuw hok". Het ene hok is het andere niet en staat ook niet overal het zelfde. Maar wat ik wel weet, je moet voorkomen om met kunstgrepen prijzen te pakken!!!

Weer een zalig stuk gelezen van de hand van Jan Polder.

Afgelopen week stond er eindelijk weer eens een schitterend stuk op TopPigeons geschreven door de gekende Jan Polder. Jammer dat er van de stukken van Piet de Vogel als van Jan Polder geen vast ritme in zit qua plaatsing want het zijn telkens toch weer fijne en leuke stukken om te lezen.

Het stinkt aan vele kanten maar je leest er niets van.

Recentelijk heb ik in een week verhaal van mij een aangetoonde fraude zaak aangehaald. Nu kreeg ik over dezelfde liefhebber in zaken deze kwestie een nieuwe fraudezaak aangeboden. Maar ja, zolang als er verders niets over gepubliceerd zal worden kijk ik ook wel uit. Daarom dat ik nu ook maar even geen namen noemt in deze. Niet dat ik nu bang ben of wat ook maar ik wil zeker niemand enige schade aanbrenen. Maar wat ik persoonlijk wel een zeer kwalijke zaak vindt is dat er eigenlijk met geen regel verders over geschreven wordt. Ook in het aangeboden stuk dat de eerste fraude een computerfout zou zijn. En dat bij een stelletje "echte" profs. Ja, ja, denk ik dan!!! Fouten in het computer systeem maar geloof me, op de bankrekening maken deze echt geen fouten hoor en echt, het wordt dadelijk nog onder stoelen en banken gestoken ook.

En dan zeggen sommigen dat het door de intrede van het "grote" geld komt. Natuurlijk, geld smaakt naar meer maar persoonlijk vindt ik het gewoon een zeer smerig zaakje aan het worden en hoop ik uit de grond van mijn hart dat alles openbaar gemaakt zal worden.

Kijk, voor de Tweede Wereldoorlog, de liefhebbers speelde misschien als hoofdprijs voor een gevulde koek. (mits deze toen al bestonden) maar ook toen, ja, toen werd er ook al gefraudeerd. Nee, ten allen tijden zal er door mensen gerommeld en gesjoemeld worden en zeker als er grof geld gemaakt kan worden. Jammer, maar het is niet anders.

En aspirant kopers van misschien dadelijk wel weer wat fraudeduifjes, koop maar lekker duifjes van dit soort lui en laat gemakkelijk lekker uw bankrekening leegtrekken door dit soort oplichters! En terwijl ik dit zit te tikken denk ik van, "Zo, ben het toch weer even kwijt".

Op eigen hok

Afgelopen week de jongen met de schotels op de grond gezet, broedbakken dicht en de winterzitjes weer opgehangen. Wat een drukte zeg op de grond. Voerende duiven links en rechts. Wat mij dan altijd opvalt is dat je duiven hebt die beginnen links en rechts de jongen maar vol te pompen.

Natuurlijk, er zitten er ook bij die niet meer voeren maar wat mij altijd wel opval is dat je er duiven hebt die lopen tussen al dat gepiep doort op zoek naar hun eigen jongen. Let er maar eens op als U het ook eens doet. Ze kijken links en rechts en voeren als eerste precies de jongen van hunzelf.

Eind volgende week zal er van dit groepje jongen verschillende naar elders gaan en de rest gaat de schuur in. De in de schuur aanwezige jongen zullen verhuizen naar hun onderkomen waar ze vanaf dan zullen gaan verblijven en als vliegduif dienst zullen gaan doen. Kijkend bij die jongen zie ik dat er vele alweer mooi gaan worden. Gladde en strakke koppen en sommige hebben de laatste pen alweer gestoten.

Nu het kweken van deze late ronde ook zo goed als gedaan is zal spoedig alles op een rijtje gezet gaan worden. Er zullen tevens weer enkele van mijn kweekduifjes, waar ik nog enkele laatjes uit gekweekt hebt naar een maatje verhuizen die er dan voilgend seizoen weer uit kan kweken. Buiten dit gaan er ook jaarlijks enkele jongen naar neef Wilfred en op deze manier hoop ik toch wat sneller achter de eventuele kweekwaarden van deze duiven te komen. 

Verders echt rustig op duivengebied

Eigenlijk is het hier verders verdomde rustig op duivengebied. Door de drukke werkzaamheden van de laatste tijd heb ik ook de jaarlijkse verkoping te Zuid Beijerland maar laten schieten. En dan kom ik gelijk weer terug op het mooie stuk van Jan Polder. Prioriteit geven aan bepaalde dingen en of zaken. Natuurlijk, soms zijn er dingen belangrijker dan waar je mee bezig bent maar zo zijn er ook zaken die je gewoon niet uit kan stellen. En vreemd eigenlijk, ondanks de drukte waar we met zijn allen in leven begrijpen sommigen niet dat je dan andere zaken wel eens moet laten schieten. En voor nu denk ik dan ook, dit was het weer, het wekelijkse gelul vanuit Poortugaal.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Van Elsacker-Jepsen

Gebr. Maas & Zn

Dick-Jan & Stephan Göbel

Will & Falco Ebben

Comb. Gerritsen

Super Fondclub G.O.U.

Cees van Heijst

Familie Huizer

Gert Jan Beute Duivenproducten

Van Hoeck-Noel

Comb. Verweij-de Haan

IFC Hoogerheide

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!