Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De week van... Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  14-10-2012
 

Raar, dit is weer zo'n zondagochtend dat ik eigenlijk niet precies weet waar te moeten beginnen en waarover ik nou zal schrijven. Is het over het weer?, Is het over een blonde ....., is het over het veel besproken tv programma waar Holleeder in kwam van afgelopen vrijdag, of is het over dat de duiven flink ruien. Nee, het is het stille seizoen zoals men dit omschrijft.

Druk in de privésfeer, druk op de zaak en dan ontbreekt de tijd om lekker eens te gaan zitten en internet af te spitten, op zoek naar nieuws van en over onze hobby.

Na enkele dagen van schitterend najaarsweer was het vrijdag weer huilen met de pet. Al vroeg in de ochtend, regen, regen en nog eens regen. Rond half acht stond het eerste duivenbezoek al in de agenda. Dan maar iets later naar de zaak dacht ik. Heb buiten me ruim vier weken verlof ook nog de nodige losse uren staan die ik eigenlijk allemaal nog op zou moeten nemen. Maar goed, door drukke werkzaamheden komt het er niet van.

In de middag stond mijn tweede bezoek gepland. Zelf kreeg ik dit weekend bezoek van Eric Aldus. Buiten zijn enorme kwaliteit aan duiven die hij heeft zitten bezit hij ook nog eens de nodige kennis in zaken over de duif zelf. Ja, hij heeft een mooie, goeie en duidelijk kijk op de duiven. Buiten deze kijk bezit hij ook nog een zeer goed inzicht in de gehele duivensport op zich. Echt, het was weer een meer dan een leuke middag en gelijk heeft hij de door mij aangekochte duifjes, waar ik natuurlijk zeer mee in mijn nopjes bent meegenomen. 

Het heeft even opzich laten wachten

Ja, inderdaad, het heeft even geduurd maar vanochtend, voor ik aan me verhaal begon toch nog even enkele site's bekeken en inderdaad, ook op Pipa wordt nu aandacht besteed aan de zaak Vandersanden - Limbourg. Lees het, maar laat het oordeel maar over aan de wijze heren. Ik persoonlijk laat me er in iedergeval niet over uit !!!

Voetbal

Ongemerkt ben ik eigenlijk gewoon vergeten om het wekelijkse voetballen weer mee te nemen van zoon Tim in de vorige weekverhalen. Nu is het zo dat jullie hier ook totaal niets aan hebben gemist hoor. Ze spelen nu nog voor de beker maar zijn door de vereniging gewoon te hoog ingedeeld. En gezien de drukte die ik persoonlijk heb gehad heb ik zelf ook niet eens alle wedstrijden kunnen bijwonen. Vorige week zouden we samen gaan en konden we om kwart over zeven in de stront stromende regende weer huiswaarts omdat het niet door ging.

Nu was het gisteren zo dat ik natuurlijk ook weer van de partij zou zijn en wonder boven wonder, er werd gewonnen. De mannen speelden, wat ik links en rechts hoorde een stuk beter dan alle voorgaande wedstrijden bij elkaar. Ook zoon Tim was goed van de partij. Hij miste begin van de tweede helft een enorme kans en schoot torrenhoog over. Nog geen minuut later, hij kreeg weer een mooie voorzet die gelukkig wel in de netten vloog en waarmee de 3-0 werd gemaakt. Hij gaf daarna, met buitenkantje rechts, ondanks dat hij een rasechte linkspoot is een mooie voorzet waar weer de 4-0 uit kwam. Met een verdiende 5-1 gingen ze van het veld en je merkte aan de mannen, het deed ze meer dan goed.   

De nieuwe aanwinst

Buiten dat ik al kinderen bezit uit de toppers als de nieuwe superkweker "Blackstar" (Zoon Paarsborst) van Piet de Vogel, Zoon van de "Iris", dochter "Zoon Prins Barcelona", dochter "Witpen Barcelona" van Arie en Bert Saarloos, twee kinderen van de superkweker van Mookmoek en Zn, Zoon "Delta Queen" Jan Polder, dochter 04-1993091 (een ware kweektopper) en vier kleinkinderen "Miss Bergerac van Batenburg van de Merwe. Zo kwamen er gisteren dan eindelijk ook de twee rechtstreekse kinderen uit de "Mike" van Eric Aldus.

Gelukkig, ik was de grote aanvraag naar nakomelingen rechtstreeks uit deze ware superduif juist voor. Hierdoor zitten er dan ook vanaf nu twee schitterende kinderen uit de "Mike" te Poortugaal.

Kijk, we weten het, de goeie komen uit de goeie maar wat zowel "Mike" als zijn vader de "Superkweker" allemaal aan nakomelingen heeft gegeven grenst bijna aan het ongelofelijke.

Enkele andere nieuwe aankomende toppertjes

Zo, ook op het hok te Poortugaal is het van "Stil staan is achteruit gaan". Daarom is mijn zoektocht naar betere duiven doorblijven gaan. En zal denk ik ook doorblijven gaan.......... Zo zitten er nu vier stuks nieuwe B en M duifjes klaar voor hopelijk aan alles een nieuwe impuls te geven. Van de laatste zoon die nog op het hok van Batenburg van de Merwe zit uit de meer dan gekende "Miss Bergerac" gekoppeld tegen me eigen "New Monique" zitten er nu vier stuks schitterende jongen.

http://www.duivensites.nl/johanhamstra/content/02-900_small (450 x 300)_614.jpg

"De 900" uit "Zoon Jonge Koster" x "Miss Bergerac" 
"Miss Bergerac" speelde zoal;
13e Nat. St. Vincent
14e Nat. Bergerac
15e Nat. St. Vincent
27e Nat. Bergerac

Concept vluchtprogramma Z.L.U.

Eindelijk, alle vluchten zoals ze nu als concept op het programma staan van de Z.L.U. zullen op de vrijdag gelost gaan worden. Persoonlijk komt mij dat vele malen beter uit dan met lossingen op zaterdag. Ik heb dan namelijk een dag speling zouden ze een keer uitgesteld worden.

De eerste opdrachten zijn weer binnen

Zo, de eerste opdrachten voor wat het schrijven van verslagen betreft zijn ook weer binnen. Zalig, om als het dadelijk wat minder druk is zo gezegd weer in de pen te klimmen. Ja, ik blijf het altijd leuk vinden om zo lekker met de pc op schoot over iemand te mogen schrijven en er gewoon een eigen verhaal van te maken. De jaren dat ik geschreven heb, heb ik vele complimenten mogen en kunnen ontvangen. Ik heb er de nodige mooie, leuke en fijne contacten aan overgehouden. Natuurlijk, ook hier heb je weer van die echte miereneukers die je ook hierover afzijken maar goed, dat is inherent aan onze sport zullen we maar denken.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gertjan Knoop

A. Engelen

M. van Ginkel

Combinatie Bruggeman

Gert Jan Beute Duivenproducten

Fondunie 2000

Gebr. van Toor

Marcel van Zanden

Van Elsacker-Jepsen

Cees van Heijst

Comb. Verweij-de Haan

Huub Hermans

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens