Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De week van... Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  28-10-2012
 

Zo, afgelopen nacht is ook de klok weer teruggezet in zijn oorspronkelijke tijd. In de avond weer een uurtje eerder donker. Kijk, dat enkele jaren geleden de zomertijd in het leven is geroepen is me wel duidelijk. Maar persoonlijk denk ik ook van, waarom moet of moest hij terug naar de wintertijd? Maar goed, het is nu eenmaal zo. Maar voor mij had het zo mogen blijven hoor.......

Pensoonlijk vindt ik het in het voorjaar altijd weer lekker als hij naar de zomertijd toe gaat want ja, de zomer trekt mij nu eenmaal meer dan deze tijd van het jaar. Natuurlijk, de zo gezegde donkere dagen voor Kerst kunnen best leuk zijn. Terwijl de kinderen ook vrij zijn dan heb ik zelf ook meestal verlof. In de avond lekker de haard aan, kaarsjes die branden, warme chocolademelk met een toef slagroom en wat lekkers te smikkelen erbij. Ja, een zalige, en meestal gezeliige periode van het jaar.

Gisteren, ik moest even in het Westland zijn als de thermometer in de auto aangeeft dat de buitentemperatuur 1,5 graden is. Dan nog dat smerige windje erbij en dan is het geel compleet.

Met stomheid geslagen.

Zet vanochtend de pc aan, krijg enkele vriendschapsverzoeken op FB binnen. Terwijl ik deze accepteer kijk ik gelijk wat rond. Plots valt mijn oog op een stukje geplaatste tekst, "Attractie is over, finito. Einde geen fondclub meer". Denk plots, nee, het is geen 1 april en al was het 1 april, dan vindt ik dit nog geen grap.

Is het waar? Hoe kan dat? Nee, ik wil dit niet geloven op deze ochtend. Misschien, ja misschien krijg ik een reactie op dit schrijven want echt, hoe is het mogelijk. Eén, misschien wel de sterkste Fondclubs van Nederland is niet meer. Wekelijks concoursen tegen mannen en vrouwen als Batenburg - v.d. Merwe, Jaap v.d Velden, Arie en Bert Saarloos, Piet de Vogel en nog vele anderen zomaar naar de kloten. Nee, zou haast zeggen, het kan niet en het mag niet !!!!

Voetballen.

Het voetbal van zoon Tim ging niet door. De tegenstander had zich afgelopen week terug getrokken. Net als vorige week ben ik wel bij het eerste wezen kijken van zustervereniging PSV alwaar de viend van Iris speeld. Was het vorige week een dikke 8-0 overwinning, deze week werd het een mooie 6-0. Lars, de vriend van Iris en hopelijk mijn aankomende schoonzoon (hahahaha) staat in de verdediging en echt, hij kan meer dan goed meekomen. Gekscherend gaf ik aan langs de lijn, "Al komt er een tank aan, hij zal zeker niet opzij gaan". Nee, een verdediger zoals ze moeten zijn mijn inziens. Soms iets naar het harde, maar zeker geen smerig spel. Nee, een prima gozer buiten het veld en een verdediger om als trainer op te kunnen bouwen......

Afgelopen dinsdag was het alweer drie jaar geleden.

Ja, deze week was het alweer drie jaar geleden dat mijn schoonmoeder ons is ontgaan. Ik was wat eerder van de zaak gegaan en met de familie zijn we een bloemstuk bij moeders gaan brengen. Ja, wij willen dit in ere houden om op dagen, buiten de normale bezoekjes om altijd op dagen zoals haar verjaardag, met Kerst maar ook op haar sterfdag om op deze dagen gezamelijk een bloemetje of een stukje te brengen.

Vreemd eigenlijk

Kijk, als je nog volop in het arbeidsproces zit heb je er vaak geen erg in maar dan zijn juist deze dagen dat je even de hele hectiek kan vergeten en stil staat bij de dingen die je of zijn overkomen of wat ook. Vaak, dat is met ziek worden of ziek zijn van mensen, ja, dan pas sta je er bij stil. Misschien maar goed ook want alles gaat door maar ik denk wel, en zeker als ik zo bij ons op de zaak kijk dat vele elkaar helemaal gek aan het maken zijn. Prio dit, spoed zus, dit moet af, dat moet door. En ja, ik zeg het wel eens meer, nog even, en heel Nederland zit aan de pillen !!!

Vriendschap

Na mijn weekverhaal van vorige week is er nogal wat gemaild naar, door en over me. Wil er zeker niet al te diep op ingaan. Wat me zeker wel weer meer dan duidelijk is geworden, de betekenis achter en van het woord, "Vriendschap" !!!

Henk Westbroek had er een schitterende songtekst over de nodige jaren geleden. Gek, als ik hem nog wel eens hoor kan ik hem spontaan nog lekker meezingen ook. Nee, het is zeker niet om aan te horen maar ik doe het dan ook lekker in de auto als ik alleen ben. Want, geloof me, de katten zouden er voor weglopen als ze me horen..... 

Hij zong zoal, "Vriendschap is een illusie, vriendschap is een droom". Nou, ik heb vele vrienden gehad, en nog meerdere zijn er gekomen. Maar dat mijn vriendschap met verschillende mensen zeker geen droom of een illusie is, ja, dat is mij wel duidelijk. Nee, ben een blij mens dat ik durf, maar boven kan zeggen, "ik heb enkele vrienden". En inderdaad, enkele ervan zijn nog van het vrouwelijke geslacht ook.

"De Etterbak" weer terug op eigenhok.

Vorige week was het dat ik een hele stomme fout maakte. Mijn "Etterbak", die enkele dagen daarvoor weer eens flink aan het knokken was had ik tijdelijk even tussen de vliegduiven gedaan. Deze laat ik toch enkel maar in de weekenden los, dus, het kon geen probleem zijn!!! Tot ik vorige week donderdag eerder thuis was, bad neergezet en oude duiven los. Ja, tot dat ik plots aan "De Etterbak" dacht......

Ja hoor, wie zijn geld wilt zien verstuiven, koopt duiven en laat ze gewoon los. Na een halfuur zat hij in de zijstraat om toch het hazepad te nemen. Gelijk maar even Frans Bungeneers gemaild en gelukkig, ondanks dat hij al drie jaar opgesloten zat was hij toch op zijn hok in den Bels teruggekeerd.

Daar ik zelf omhoog zat qua tijd om hem zelf te halen gelijk maar even contact genomen met Esther van Duivendirect en, zoals gewend werd hij afgelopen vrijdag weer meer dan netjes thuis gebracht. En geloof me, buiten de tijd die je er voor kwijt ben kan je er met die abnormale benzineprijzen ook niet eens zelf voor rijden.

Dus, bij deze, zowel Frans Bungeneers als Duivendirect, bedankt!!!

Ja, het is stom, stom en nog eens stom maar ja, als je klein behuisd bent zoals mijn persoontje, en je wil ook nog enkele vasthouders bezitten kan zoiets gebeuren. Zelf denk ik dan ook, ik doe ze er allemaal uit, al die vasthouders.......  

Verders op eigen hok.

Ja, hier op eigenhok verloopt verders alles eigenlijk meer dan naar wens. De jonge staan, of hebben hun laatste pen gestoten en lopen stuk voor stuk weer in hun zondagse pak. De aanwezige oudere lopen nog wel met kale koppen maar alles verloopt gelukkig goed. Ook de aanwezige laatjes staan op de vleugels en tot op heden doen deze het ook meer dan goed. Nu dat de klok verzet is zullen de oude duiven, waaronder ik nu dan ook de afgerichte jongen van dit jaar betrek niet meer buiten komen. Nee, dagelijks uit me werk kan ik nog mooi de laatjes laten vliegen en dan is het over. Als het dadelijk vroeger donker gaat worden vraag ik of Monique gewoon de klep in de middag openzet zodat ze toch dagelijks buiten kunnen komen.

Bij de oude is het rust, de schuifdeur tussen beide hokjes heb ik open gezet en alles loopt nog lekker door en tussen elkander. Lekker, als ik dan in de middag/begin avond alles heb schoongemaakt, water er in met voerbakken en dan lekker op een ouderwets krukje erbij in de hoek van het hok zitten. Echt, op zo'n moment denk ik, "wie doet me wat" !!!

Zo, dit was het weer voor deze week en tot de volgende "De week van..."

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Super Fondclub G.O.U.

Comb. Gerritsen

Fondunie 2000

Cor Drost

Theo de Kruijk

Gertjan Knoop

IFC Hoogerheide

Cees van Heijst

J. Doldersum & Zn

Familie Huizer

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Nico Haesen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens