Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De week van... Open printvriendelijke pagina
Johan Hamtstra  4-11-2012
 

Sommige zullen denken, wat krijgen we nu voor een koptekst voor en van zijn wekelijkse schrijven. Maar inderdaad, maar met de koptekst zoals aangegeven als, "Bemoei je niet met ......" bedoel ik gewoon "Bemoei je niet met de politiek, want de politiek bemoeit zich wel met jou". Wat ik daarmee wil zeggen is simpel lijkt me !!!

Want laten we eens eerlijk zijn. Als je kijk wat de plannen allemaal zijn en een partij, waar ik dus niet op stem zoals de VVD die ziel en zaligheid van hun kiezers verkoopt, ja, sorry, jaren geleden hadden ze een hele andere naam voor dit soort lui...... En dat is het mooie vindt ik in Frankrijk, met dit soort a-sociale plannen en of veranderingen flikkeren ze in een land als Frankrijk gewoon de hele boel plat. Maar goed, wat wil je ook als je met een partij als P.V.D.A. samen moet werken. Echt, als ik nu de loterij zou winnen, één ding is zeker, ik zou gelijk.... Maar goed, of je nu door A of door B genaaid moet worden, genaaid worden we toch wel maar het gaat mij wel om de manier waarop.

Kijkend naar mezelf, ben tot over me oren verzekerd en als ik er iets nodig is qua medicijnen altijd hoor ik dat ik moet bijbetalen. Maar gelukkig, we mogen wel de nodige jaren langer werken. Nou, persoonlijk noem ik het gewoon een stelletje flikkers daar in Den Haag. Maar goed, de opmering die de opa van mijn vrouwtje dan ook altijd maakte over je niet moeten bemoeien met de politiek wordt hier dan ook maar weer eens en te meer bevestigd.

Voetbal.
Deze week was er geen voetbal in huize Hamstra. Zoon Tim kwam afgelopen woensdag uit de training vandaan dat hij ziek was. Dus gisteren was het geen balletje trappen voor hem. Bij Lars is de wedstrijd afgelast omdat afgelopen woensdag hun verzorger plots op 67- jarige leeftijd is overleden. Ja, 67 jaar en nog geregeld zijn rondjes hardlopen en juist met zo'n rondje hardlopen heeft deze man het leven gelaten. Hoe kan het lopen in het leven denk ik dan !!!!

De duiven.
Hier op het hok verloopt alles naar wens. De jongen of staan, of hebben hun laatste pen gestoten. Bij de oude lopen er nog bij die, voor ze zover zijn wel de nodige weken verder zijn. Maar eigenlijk heb ik totaal geen klagen. Afgelopen vrijdagmiddag heb ik het laatste gedeelte, wat nog gedaan moest worden van het dak afgemaakt. Nog een klein stukje kitten, tegen de schuur en het afdakje aan en dan is alles gereed. En eerlijk, ondanks dat ik geen timmerman ben, ben ik meer dan tevreden hoe het geworden is. 

Ja, was afgelopen donderdag en vrijdag lekker weer eens met verlof. Samen met Monique de zolder eens flink onder handen genomen. Jaren aan een stuk was het, zet maar even boven met als resultaat dat je de poten zou breken als je boven kwam. Geloof me of niet, we zijn nog niet helemaal klaar maar heb in totaal donderdag en vrijdag vier keer met een volle wagen naar het stort gereden. Weg die troep, je bewaard het en kijk er nooit meer naar...... Maar goed, het zal bij velen van jullie niet anders zijn dan hier.

De pannen.
Ook de broedschotels, die al even in het water stonden heb ik schoongemaakt. Nu, even een dag of twee buiten laten staan en dan kunnen ze naar zolder en daar kunnen ze lekker goed drogen. En met dit gedeelte is eigenlijk alles hier winterklaar. Met winterklaar bedoel ik dan ook dat alles gedaan is. Uit me werk zo door de weeks de oude duiven schoonmaken en voeren en de in de schuur verblijvende jongen schoonmaken en binnen halen. Deze laatjes worden iedere middag door de buurman losgelaten en als ik dan thuiskom is het alleen een kwestie van krabber door het hok, bak voer er in, schoonwater en spoetnik open.

Tot op heden doen deze laatjes het ook prima. Vliegen nu goed en tot op heden twee stuks kwijt. Dadelijk, als ze eenmaal enkele weken goed vliegen en het weer mooi is zullen deze de baan op gaan zodat ze dadelijk vanaf het voorjaar gewoon wekelijks de mand in kunnen. Maar gelukkig, zo ver is het nog niet !!!

Vergaderingen en ......
Gisteren was het, dat ik op internet las de N.P.O. vergadering. Was ik jaren geleden van alles op de hoogte, of wilde ik van alles op de hoogte zijn. Nu, sinds enkele jaren heb ik de gedachten, "Vindt het allemaal wel ......". Ja, wat moet je of waar moet je nu over vergaderen? Ik neem me petje af voor al die mensen die telkens maar weer deze taken op zich nemen maar nee, ik vindt het wel gescheten. Natuurlijk, het zal best een verkeerde instelling zijn. Maar of ze nu de punten gaan tellen van de onderste twee, de bovenste of wat ook, hij of zij die het hardste vlieg zal toch wel kampioen worden. 

Als ik kijk naar eigen regio, drie vereniginen op een straal van nog geen 5 kilometer. Club A, misschien een 8 a 10 vliegende hokken, Club B, ik denk ook zoiets en Club C heeft er misschien een 18. Jongens, jongens, waarom al dat werk van die vrijwilligers voor anderhalfe Paardekop. Als de dagfondvluchten beginnen korven ze gewoon in eigen club in en brengen de duiven zelf weg waar ze geladen worden. De wagens, en begrijpelijk ook gaan niet meer rijden voor een 40 of 50 duifjes op een vlucht. Steek de armen in één en maak er één club van. Maar ja, Pietje heeft wat met Klaasje, Gerrit met Jaap en zo kan ik nog wel even doorgaan. Nee mannen, willen jullie je wekelijkse spel blijven behouden dan denk ik van, maak er voor die jaren die komen gaan nog wat moois van. Meer liefhebbers onder één dak en zeker een leuker vereningsconcours!!! Maar goed, wie ben ik.

Gelezen, over de Engelse oorlogsduif.

Afgelopen week, me dochter gaf aan dat op internet iets stond dat ze duif uit de oorlog in een schoorsteen hadden gevonden. Ook stond het later op Pipa vermeld. Een oudere baas ging zijn jaren lang niet gebruikte schoorsteen eens schoonmaken en vond een skelet van een duif met een kokertje om zijn pootje. Leuk om te lezen en de geleerden zitten zich nu suf te piekeren om het op het papiertje proberen te ontcijferen. 

Terwijl ik dit allemaal zo zit te tikken heb ik ook geregeld tussendoor, buiten de mokken koffie om op Facebook gekeken. Las er zoal dat de gekende, en zeer groot duivenkampioen Arjan Beens zijn "Miss Gijsje" had opgegeven voor de komende Olympiade. Wat moet je als liefhebber toch trots zijn als één van je paradepaardjes Nederland kan en mag vertegenwordigen op een Olympiade. Maar laten we wel wezen, onze organisatie mag ook meer dan trotst zijn dat ze naar een Olympiade mogen met zo'n topper. Arjan, zou je het lezen, succes daar.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
M. van Ginkel

Cees van Heijst

IFC Zeeland

Van Elsacker-Jepsen

Fondunie 2000

Nico Jan Koenders

Will & Falco Ebben

Team Noel-Willockx

Van Hoeck-Noel

Gebr. Maas & Zn

IFC Hoogerheide

Theo de Kruijk

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens