Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De week van... Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  9-12-2012
 

Zo, na een keer eens geen wekelijkse "De week van ....." zijn we er nu wel weer. Persoonlijk had ik hoop verwacht maar de reacties die ik gekregen heb, nadat er eens geen wekelijks schrijven van mijn hand verscheen had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Op zondagmiddag kreeg ik al een sms'je van een vrouwelijke fan waar mijn wekelijkse .... bleef. Eenmaal weer thuis op maandag en de pc aanzettend bleek dat ik vele mailtjes in mijn mailbox had staan. Verschillende van deze inkomende mails hadden betrekking op het wekelijkse schrijven wat nu eens niet gekomen was.

Er zat er één bij die vergeleek het met dat het overkwam of dat de krant niet was gekomen. Sorry, voor hen die ik teleur heb moeten stellen maar ik was nu eenmaal lekker een weekendje er tussenuit met het gezin naar het voor mij oh zo mooie Limburg. En, ik blijf het zeggen, win ik ooit eens een flinke prijs in de Staats, ik verhuis naar Limburg !!!

Margraten.

We hadden in het Limburgse een ouwe boerderij uit het jaar 1321, die nu onderverdeeld was in verschillende appartementen waar wij er één van hadden gehuurd. Echt, voor mij is het uberhoud al een zaligheid om in het Limburgse te verblijven maar dan ook nog eens op zo'n mooie oude boerderij van enkele honderden jaartjes oud, echt, een aanrader voor iedereen........

We zijn dan ook deze daagjes verschillende dingen gaan doen. Zo zijn we naar Valkenburg, Maastricht maar ook naar het Duitse plaatsje Monschau geweest. Tevens hebben we een bezoek gebracht aan de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten. Ik had hier al verschillende keren dingen over gehoord maar was er nog nooit geweest. Echt, ik raakte daar zeer onder de indruk wat ik te zien kreeg. Ondanks dat de begraafplaats Nederlands grondgebied is, is het als of je in Amerika verblijft !!! Echt, bent U eens in de omgeving, het is een bezoekje meer dan waardig !!!

Voetbal.

Vorige week zoals bekend een weekendje weg geweest. Dat weekend was er ook geen voetbal, dus zoon Tim en schoonzoon Lars hebben gelukkig niets gemist. Maar daar er ook dit weekend geen voetbal was wil ik toch even stilstaan bij wat er vorige week is voorgevallen aangaande de dood van de 41- jarige grensrechter.

Mensen toch, wat is er toch allemaal aan de hand in dit land? Een groepje jongeren, van slechts 15- en 16- jarige schoppen zomaar even een grensrechter naar de andere kant !!! Gekscherend zeg ik wel eens van, "het moet toch niet gekker worden". Maar inderdaad, het moet toch ook niet gekker worden..... Maar ja, de jongens vallen gelukkig nog onder het jeudrecht, en ja, had die grensrechter maar goed moeten vlaggen want hij was echt tegen die jongens hoor. Natuurlijk, die man heeft er zelf omgevraagd en had hij maar niet zo moeten vlaggen. Nee, eerlijk, zo zal er dadelijk wel gesproken gaan worden door verschillende van die linkse rukkers........

Laten we duidelijk zijn, wat nou jeugdrecht of weet ik veel wat. Als je zulke dingen durft uit te halen ja, dan moet je ook een straf krijgen die evenredig aan de daad is. En laten we eerlijk zijn, niet naar de maatstaven zoals hier in Nederland. Nee, zet ze aan de schandpaal en stel een voorbeeld aan een ieder die het ooit nog eens in zijn botte hersens wilt halen om zoiets als zinlos geweld te willen doen !!! Maar ja, zo kan ik nog wel even doorgaan want ook het overvallen van oudere mensen, getver, ik moet er niet aan denken laat staan dat ik het ooit zal zien. Misschien maar beter ook dat ik het niet zou zien want echt, dan zouden bij mij de stoppen doorslaan !!!

Verjaardag.

Afgelopen donderdag was mijn grootste vriend jarig en werd alweer 11 jaar. En echt, dan pas merk je hoe verdomde snel alles eigenlijk pas gaat. Ik weet nog als de dag van gisteren dat hij geboren werd maar goed, zo is het eigenlijk in het hele leven. Dat hij weer eens verwend is mag duidelijk zijn en gelukkig, hij kan zelf ook terug kijken op een meer dan mooie en leuke verjaardag. Soms denk ik wel eens, kon het voor alle kinderen maar zo zijn. Maar goed, dat zijn zaken die ook ik niet kan beinvloeden.

Terug naar de duiven.

Persoonlijk vindt ik het leuk om te vernemen dat na het succes van vader en zoon Verkerk op enkele Z.L.U. vluchten van afgelopen jaar er gelijk verschillende andere toppers op dit onderdeel ook overstag zijn gegaan. Zo heeft Wilm de Bruin er gekocht, maar ook vader en zoon Verbree gaan er inbrengen. En dit zijn zomaar twee toppers waar ik het van weet dat ze de weg van Verkerk zijn ingeslagen. Ongetwijfeld zullen er nog meerdere dit voorbeeld gevolgd hebben of het gaan doen. Leve de Z.L.U. vluchten denk ik zo........ 

Wel denk ik persoonlijk, dat zijn het, ondanks de afstand gemakkelijke vluchten deze mannen ze best zullen pakken die gekruiste. Maar zullen we plots vluchten krijgen zoals de Dax Z.L.U. waarop de legendarische "Paarsborst" zegevierde, ja, dan zal het een geheel ander verhaal gaan worden. Maar goed, wie ben ik eigenlijk om dit aan te halen !!!

De duiven op eigen hok.

Hier op de hokken te Poortugaal gaan de duiven nu hun laatste week in voor wat de Para - Coli kuur betreft. Ja, jaarlijks verstrek ik een kuur tegen deze sluimerende ziekte. Niet dat er een reden voor is of was, maar dit is nu zo'n kuur die ik puur uit noodzaak geef. En hier is het altijd zo, na de laatste vlucht is het qua medicatie over en uit. Daarom ook dat na zo'n kuur ik altijd, en dit is puur voor mezelf het gevoel heb dat alles weer lekker schoon en gezond is.

Verders verloopt alles meer dan naar wens. De duiven zien er goed uit, de meeste pennen zijn gestoten en zelf zie ik niets geen bijzonderheden.

Het schrijven voor TopWings.

Ik begreep van de hoofdredacteur dat hij op de beurs leuke reacties heeft gekregen over mijn schrijfwerk voor wat TopWings betreft. Gekscherend gaf ik hem nog aan van dat er ook best zullen zijn die zeggen of denken van .... Maar goed, ook dit zijn dingen die altijd blijven. Persoonlijk heb ik er zin in om geregeled (ik zal me uiterste best doen om het maandelijks te doen) stukken te kunnen schrijven van liefhebbers en voor liefhebbers.

Voor de eerst komende uitgave heb ik al een stuk gereed en ook de daarop volgende ben ik al druk doende met verschillende verslagen. Ook zal ik eerdaags een verslag gaan maken van een groot kampioen maar dan uit de Show Wereld. Gewoon, eens wat anders en een geheel andere kant belichten van de duivensport.

Horen, lezen en ......

Geregeld zit ik achter de pc, of lees een duivenkrantje. Soms lees ik zaken waarvan ik denk van, ...... Ook lees ik soms een enkele regel en stop ik al met het artikel, wat een gelul denk ik dan. Als je van alles op de hoogte wil blijven is haast een onbegonnen zaak. Persoonlijk schrijf ik wekelijks mijn eigen ..... Pietje vindt het leuk, Gerrit vindt er niets aan, terwijl Henk alles weet wat ik schrijf maar het nooit lees. Natuurlijk, de namen die ik aanhaal heb ik zomaar verzonnen anders is dadelijk Piet, Klaas, Arie, Bart of Gerritje weer ......

Maar als je zo links en rechts eens lees is het overal wel wat binnen onze sport. En gelijk denk ik dan ook, waarom eigenlijk, het kan allemaal zo mooi en leuk zijn. De nodige jaren geleden heb ik voormezelf besloten om heel veel zaken gewoon echt los te laten. Of ze nu zo de punten tellen, of je nu met inkorven met de onderste getekende moet beginnen, of ze nu van oost naar west, of van noord naar zuid gaan vliegen. Nee, heb mezelf hier gelukkig helemaal in losgelaten, en eerlijk, doet me nog goed ook !!!

Wel leuk dat sommige in den landen wel eens om mijn mening vragen over hoe ik over sommige dingen of zaken denk. Niet dat ik het nu weet, nee, gelukkig niet, stel je voor......

Een verenigingsman ben ik zeker niet, nee. Het is wel is anders geweest maar de laatste jaren ben ik niet echt betrokken bij dit soort zaken. Natuurlijk, is zeker geen goede zaak maar je kan nu eenmaal niet alles hebben of doen. Natuurlijk, ik neem mijn petje meer dan af voor de mannen en vrouwen die alles doen of over hebben voor hun vereniging maar dit zijn zaken die niet (meer) aan mij besteed zijn. Natuurlijk, als ik me duifjes kom korven help ik ook, met manden laden en lossen maar gewoon, ik ben nu eenmaal niet zo'n vast gebonden verenigingsman.

Ik bedrijf mijn sport op mijn eigen manier, heb met verschillende mensen in den landen een meer dan goede verstandhouding met en over de duivensport. Ben een samenwerking aangegaan zoals al eerder aangehaald met Eric Aldus en het vreemde is, wat je ook doet, overal hebben andere mensen wel een mening over.

Ik ken er legio, spelen in combinatie of hebben een intense ( blijkachteraf, schijn) vriendschap dat ik zelf wel eens denk, als dat ooit nog eens stront moet worden dan ...... Zo vernam ik recentelijk ook weer van iemand, heeft enkele jaren samengespeeld met ook een (schijn) vriend. De combinatie gaat op goede en gepaste manier uit elkaar en plots spreekt de één alleen maar kwaad over de ander. Zelf denk ik, waarom? Waarom is eerst alles kommer en kwel terwijl het dan daarna plots allemaal..... 

Echt, een mens zit vreemd in elkaar!!! 

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Nico Jan Koenders

Gert Jan Beute Duivenproducten

Nico Haesen

Super Fondclub G.O.U.

IFC Hoogerheide

Combinatie Bruggeman

Theo de Kruijk

Team Noel-Willockx

Gebroeders Homma

Huub Hermans

Will & Falco Ebben

Johan Hamstra

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens