Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De week van... Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  16-12-2012
 

Dit is nu weer eens zo'n zondagochtend dat ik van gekkigheid niet weet waarover ik zou moeten schrijven. Is het over de politiek, is het over dat wat nu weer in Amerika is voorgevallen op een basisschool? Echt, soms denk ik van .... Maar goed, met een zalig bakkie koffie bij me zal er best wat op ........ komen !!!

Na een zeer drukke week op het werk zit ik nu dan zo op de zondagochtend, kertboom in de hoek, kacheltje aan, en me laptop op schoot. Zalig, nog een weekje werken en dan lekker gelijk met de kids eventjes vrij. Ja, al jaren heb ik verlof zo met Kerst en Oud en Nieuw. Gewoon, voor mij persoonlijk een meer dan zalige periode en denkelijk van vele met mij. Als liefhebber een zalige periode om zo lekker eens je gedachten te laten gaan over de duifjes, het afgelopen seizoen maar zeer zeker ook over het komende seizoen(en).

Buiten dat ik altijd me gedachten laat gaan over voor wat de duiven betreft passeren ook de nodige andere zaken de revue. Ik denk dan op momenten dat ik alleen ben of zit aan hen die me zijn ontnomen, maar zeker ook die me gaan ontkomen. Vreemd eigenlijk, je heb nog mensen bij of naast je en toch denk ik wel eens hoe het zal zijn als juist hun er niet meer zouden zijn.

Ook over opgedane vriendschappen als de vriendschappen uit verleden laat ik dan zo me gedachten eens gaan. Kijk, en dit zijn zaken die je juist als gevoelsmens kan doen of juist moet doen in een periode als Kerst. Persoonlijk voor mij dus een meer dan zalige periode !!!

Voetbal.

Bij ons voor wat de kleine man betreft is de winterstop begonnen dus daarom is er geen praatje voetbal meer. Maar goed, voor we het weten staan we weer wekelijks langs de lijn. Dus voor wat het voetballen van de kleine man betreft, even geduld nog !!! Schoonzoon Lars moest wel nog een wedstrijdje spelen en dat werd een 4-1 overwinning voor zijn team.

De duiven van elkaar.

Afgelopen donderdag zijn hier ook de duiven, althans, de oude van elkaar gegaan. De aankomende jaarlingen heb ik op het hok met de bakken gedaan zodat deze op hun gemak een eigen bak kunnen uitzoeken. Als deze dadelijk een goede maand op hun nieuwe onderkomen zitten zullen ook deze van elkander gaan zodat eind januari alles van elkaar zit. Hoe en wanneer er precies gekoppeld zal gaan worden, nee, dat is hier gelukkig nog niet aan de orde. Hier is het dus echt winterrust. Schoonmaken, water geven, voeren en oogjes ophouden op die momenten dat je op het hok bent en verders, rust, rust en nog eens rust. 

Ook kan je in deze tijd gewoon eens lekker andere dingen doen. Niks moeten en alles lekker op het gemak. Echt ook een zalige tijd hoor. Maar goed, als het dadelijk weer begint vindt ik het persoonlijk ook leuk hoor. Het koppelen, het trainen, wekelijks zaterdags weer in de lucht kijken op de voorvluchten. Maar gelukkig, nu is het even pas op de plaats en is het winterrust.

Kerstvakantie en hokbezoek.

Zo, nog een weekje werken dan heb ook ik Kerstvakantie. Eerst krijgen we volgende week vrijdag de avond van en door de Supercup. Echt, een duivanavondje zoals een duivenavond moet zijn. Aansluitend heb ik gelijk een goeie twee weken verlof. Zalig, niets moet en alles mag ...... En om dan die twee weken verlof te beginnen met zo'n avond..........Zalig !!!

De dag na Kerstmis, de 27e december heb ik mijn eerste hokbezoek met mijn nieuwe duivenmaat Eric Aldus. Nee, we gaan zeker geen duiven kopen want er zit kwaliteit genoeg. Natuurlijk, de toekomst zal het moeten uitwijzen of de kwaliteit die al jaren bij Eric onder de pannen zit ook hier te Poortugaal zal gaan brengen wat je er van hoopt. Maar persoonlijk zien we het samen of dat we op de nullijn beginnen aan iets nieuws en een zeer mooie uitdaging voor beiden. Natuurlijk, ook hier te Poortugaal zit best kwaliteit maar zoals al eerder aangegeven, Eric en mijn persoontje gaan samen proberen om er hier te Poortugaal iets moois van te gaan maken. Beiden weten we heus waar Abraham de mosterd haalt en dat we gaan proberen te verwezelijken hier te Poortugaal !!! En geloof me, beiden zijn we bloedfanatiek.

Samenwerking.

Als ik zo dadelijk vakantie heb zal ik daarom dan ook de site links en recht wat gaan bijwerken. Zo zal op de hoofdpagina onder het balkje van samenwerking een beschrijving komen over Eric Aldus en zullen enkele van zijn toppers wat meer beschreven gaan worden. Maar goed, verders niets geen poes pas want er is nog een lange weg te gaan. Maar wel een zalige weg. En ik heb het al eens eerder gezegd,

"De reis naar een doel brengt vaak meer plezier en verrassingen dan het bereiken".

Zelf krijg ik ook bezoek zo

Ja, ook hier te Poortugaal komt zo bezoek. Wilco Bultman, de man van ..... komt zo even aan, bakkie koffie, duifjes kijken en gelijk wat moois meenemen wat hij nog tegoed had. Ook dit zijn weer leuke dingen die de sport geregeld zo leuk en mooi maken.......

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Combinatie Lokhorst

A. Engelen

Van Hoeck-Noel

Will & Falco Ebben

Gebr. Maas & Zn

Hans de Ruig

Nico Haesen

Aad Beerendonk

Gebr. van Toor

Marcel van Zanden

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

M. van Ginkel

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens