Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De week van... Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  23-12-2012
 

Zo, met recht zijn het nu de donkere dagen voor Kerstmis. Helaas, een witte Kerst zit er niet in want eerlijk, dat had de kers op de taart moeten zijn zou één van mijn weinige "echte" makkers gezegd hebben. Maar goed, ondanks dat er geen sneeuw is wens ik U en de Uwe natuurlijk wel allen hele fijne dagen toe......

Tevens wil ik gelijk in dit soort voorwoord iedereen bedanken voor de mooie en lieve kerstgroeten die ik binnen heb gekregen via zoal de mail en de post. Natuurlijk wens ik zelf ook iedereen al het goeds voor het komende jaar in een meer dan sprankelende gezondheid want laten we eerlijk zijn, de rest is echt allemaal maar bijzaak !!!

En gelukkig, we zijn er allemaal nog want vorige week dacht ik gekscherend er nog aan, dat mijn verhaaltje wel eens de laatste had kunnen zijn maar gelukkig, ondanks dat er vele mee bezig waren met de datum van de 21e december had ik voor mezelf het idee, "Wat lopen er toch een stelletje imbecielen rond op onze aardkloot". Maar goed, het is maar net ......

Al vroeg een andere blog binnen.
Voor ik met de hond even de regen gaat trotseren deze ochtend zet ik alvast zowel de koffiepot, als me laptop aan. Gelukkig, onze hond heeft net zo'n hekel aan regen als mijn persoontje dus zijn we zo weer binnen. Met de koffie bij me en laptop op schoot ga ik zitten en bemerk ik dat Esther haar blog al geschreven heb. Nou en geloof me, voor ik dan zelf begin met tikken ga ik eerst deze even lezen hoor.

Stom hé, als gevoelsmens en de blog van Esther lezend dan...

Supercup.

Zo, de huldiging van de overwinnaars van de Supercup zit er weer op. Het was in één woord weer een meer dan fantastische avond. Grote smaakmaker, hoe kan het in 2012 ook anders was niemand minder dan Ko van Dommelen. Echt, wat deze man heeft gepresteerd in het afgelopen jaar grenst gewoon aan het ongelofelijke. Nou, al met al hebben wij, de aanwezige op deze avond weer een meer dan mooie avond af kunnen sluiten. En hoe het er voor wat de Supercup betreft het komende jaar uit gaat zien is nog de vraag maar dat er iets gaat vernaderen werd ons als aanwezige kenbaar gemaakt !!!

De Supercup overwinnaars !!!

Vakantie

Gelukkig, na de nodige meer dan drukke dagen/periode op het werk, we stonden namelijk voor een echte deadline is het dan toch gelukt om enkele tanks op tijd op te leveren. Het waren voor me gevoel hectiche dagen om alles in orde te krijgen zoals het van ons werd verwacht. Maar gelukkig, we hebben het geflikt en kregen dan ook afgelopen week van het management de wel verdiende complimenten. Maar goed, het zal bij velen van jullie het zelfde zijn als bij ons op de zaak, zo krijg je complimenten en net zo gemakkelijk wordt je ook weer tot je klote toe afgebrand. Maar eerlijk is eerlijk, als je aan je wel verdiende vakantie begint kan je beter dit soort berichten krijgen dan dat je voor andere berichten binnen moet komen bij de chef......

Al met al mag en kan ik nu genieten van een ruime twee weekjes verlof en geen gezeik of wat dan ook aan je kop.

De duiven

Voor wat de duiven betreft is het nog steeds lekker rustig. En dit heb ik ook al in eerdere wekelijkse verhaaltjes verteld. Niets moet, en lekker alles zoals het uitkomt. Zeker zo in een tijd als deze, zalig, niets geen gestresst gedoe of wat dan ook. Vorig weekend de aankomende jaarlingen net als gisteren weer eens lekker buiten gehad. De oude daarin tegen blijven lekker binnen. Nee, die zitten goed en krijgen wekelijks een bad en verders geen poepas. Ook de jaarlingen hebben gisteren lekker in de regen buiten genoten van hun wekelijkse bad. En als ik dan de nieuwe doffertjes zie koeren en achter die mooie nieuwe duivinnetjes zie lopen, tja, dan denk ik van, wie doet me wat hahahaha. Maar goed, dat is juist het mooie van de sport.

De komende twee weken ga ik alle duiven zowel op papier als in de computer zetten. Ook ga ik stilletjes mijn gedachten qua indeling van de vluchten wat lichtjes aan het papier toevertrouwen. Zalig vindt ik het om dit soort dingen te doen en ook om dan je gedachten de vrije loop te laten gaan. Het koppelen, in gedachten al weten wat er uit gaat komen.......

Bij deze wil ik U, voor ik ook weer dit verhaaltje af ga sluiten hele fijne dagen in een meer dan goeie gezonheid wensen voor zowel U als de Uwe. Vele van mijn zogezegde trouwe lezers zal ik spoedig ontmoeten op het schitterende feest van de Z.L.U. te Kerkrade en daarom dan ook, tot ziens en ik kan niet anders zeggen dan, "Ik kijk er naar uit om dadelijk elkaar weer de handen te kunnen en mogen schudden".

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
M. van Ginkel

J. Doldersum & Zn

Nico Haesen

Theo de Kruijk

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Nico Jan Koenders

A. Engelen

Cees van Heijst

Familie Huizer

Will & Falco Ebben

Hans de Ruig

Comb. Gerritsen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!