Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De week van... Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  29-12-2012
 

Zo, dit is nu werkelijk de laatste "De week van ......" gezien het jaar 2012. Terugkijkend heb ik maar een enkele keer verstek laten gaan en het leuke daarvan is, ik kreeg die keren ook telkens hier een reactie over. Ondanks dat ik geregeld denk van wat het nou eigenlijk voor een toegevoegde waarde allemaal heeft is en blijkt dat juist het leuke te zijn wat verschillende lezers graag willen lezen. Gewoon, een lekker lulpraatje voor op de zondagochtend. Lekker, gewoon je eigen mening geven over zaken waar andere wel eens over zwijgen of denken ...... En ongemerkt, is het de afsluiting van het zevende jaar dat ik wekelijks een stukje tikt. Ja mensen, alweer zeven jaar zo goed als iedere zondagochtend een stukje schrijven......... 

Nee, gelukkig, ik hoef er zeker niet van te eten van wat ik iedere zondag hier vertel en het is en blijft ook mijn "eigen" verhaal. Ik hoef aan niemand verandwoording af te leggen en daarom is dit ook de reden dat ik iedere week gewoon lekker, soms een beetje op z'n Rotterdams blijf schrijven.

Ik wens jullie allen veel plezier, geluk met jullie duifjes maar bovenal voor U en de Uwe al het goeds in een meer dan goede en sprankelende gezondheid !!!

Zomaar wat ....

Zoals aangegeven is deze tijd van het jaar altijd zo'n tijd dat vele alles nog eens de revu laten passeren. Zo zat/zit ik zelf afgelopen week te bedenken hoe het zoal bij ons in Zuid Holland met het inkorven gaat op zoal de dagfondvluchten. Verenigingen worden steeds kleiner en zodoende komt de afdeling niet overal meer de duiven ophalen. Nee, in vooraf aangewezen verenigingen kan en mag men de duiven voor dit onderdeel manden.

Maar wat schets mijn verbazing, en dit eigenlijk al de nodige jaren. De vereniging van Klaas wil niet manden bij de zustervereniging van Jaap en Henk niet naar Gijs, terwijl Aad niet bij Aard gaat manden. Nee, verchillende verenigingen manden, ondanks het kleine aantal inkorvers zelf en brengen de duiven zelf naar de verzamelplaats. Ja, sorry, en nu schop ik tegen bestaande huisjes aan, maar om fraude in de hand te werken, ja, dan moet de afdeling dit zeker gewoon door laten gaan.

Denk nu niet dat ik nu gelijk denk dat in al deze verenigingen gerommeld zal worden. Nee, in tegendeel zelfs maar uit vele fraude gevallen blijkt, je moet het de mensen ook niet zo gemakkelijk maken dat ......

Ik ken zelfs een voorbeeld uit het verleden, afdeling X was een mand duiven vergeten mee te nemen naar de losplaats. Geloof het of niet, maar twee leden hebben de duiven alsnog naar de losplaats gebracht. Echt, ook dit is weer zoiets dat ik denk van ...... Natuurlijk, klasse van deze mannen maar als er ook maar iets had voorgevallen dan .....

Lekker een gezellig avondje

Vorige week zondag, nadat ik mijn verhaaltje voor op de site had getikt zijn we met elkaar, zoals ieder jaar naar het graf geweest om een mooie kerstkrans te brengen bij mijn schoonmoeder. Aansluitend, lekker het nodige voor de kerst in orde gemaakt. In de avond zijn Monique, Tim en mijn persoontje weer eens lekker ouderwets op visite geweest bij vriend en gabber Bertje Saarloos en natuurlijk zijn Erica in de Hoeksche Waard. Door drukte van beide gezinnen was het er al langere tijd eigenlijk niet meer van gekomen en het leuke is, het voelde weer zo verdomde zalig.

Ook U zal ongetwijfeld van dit soort bezoekjes maken en of hebben. Geloof me, geniet er van op de momenten dat je er van moet genieten !!!

Kerstavond.

Net als vorig jaar zijn we met Kerstavond wezen eten in het naburige Rhoon. Er was daar tevens een zanger en eerlijk, het werd in de late uurtjes toen we pas huiswaarts gingen. Moe, voldaan en een stuk in me ..... van heb ik jou daar ging ik naar bed en de dag daarna kon ik/wij terugkijken op meer dan mooie en geslaagde avond. En echt, dit zijn ook nu juist weer van die dingen waar je van moet genieten.

De Kerstdagen.

Na een zeer .... avond was het hier in huis een stille eerste Kerstdag. De oudste was bij haar schoonouders en Monique, Tim en mijn persoontje hebben het lekker rustig gedaan. De tweede Kerstdag zaten we lekker met de kinderen en de ouders van Lars en werd het, ondanks het onverwachtse een meer dan leuke en gezellige middag/avond.  

De dag na kerst.

Vorige week had ik de afspraak gemaakt om samen met me duivenmaatje Eric Aldus een daagje naar Travipharma te Lopik bij Gerard van Schalkwijk te gaan. Het was een zeer leuke dag met hoop nieuwe zaken voor mij. Nadat we op kantoor bij Gerard eerst een bakkie koffie hadden genomen besloten we de duiven gaan te bekijken. En eerlijk is eerlijk, ik heb een stel meer dan mooie duiven in handen gekregen en ook hier blijkt maar weer, kwaliteit wint altijd. Echt, we kregen een stel duiven in handen van zoal een Frans Bungeneers en een Rik Ros die ik het liefst zo meegenomen zou hebben. Ook op de vlieghokken kregen we enkel nog vrij jonge (2011) maar super fijne duivinnen in handen waar we gekscherend over vertelde, "Die hebben we alvast mooi in handen gehad voor ze dadelijk de nationale titel pakken op ......" Maar of ze nu die overwinning pakken of niet, plezier zal hij er van gaan hebben.

Maar ook het bedrijf Travipharma.

Buiten dat we de duiven hebben bekeken hebben we ook een tijd over zoal de producten met Gerard zitten te praten. En daar ook ik persoonlijk blijf zoeken naar het ideale verzorgingssysteem zal ik dan ook mijn gehele vertrouwen gaan leggen vanaf het komende jaar in het systeem en de producten van deze al jaren lange en zeer betrouwbare en uiterst deskundige firma. Natuurlijk, hoe je het ook doet, het belangrijkste is en blijft natuurlijk die goede duif. Maar geloof me of niet, ook verschillende bijbehorende producten kunnen we niet meer mee zonder. Nu ga ik hier zeker geen verkooppraatje houden want ik heb in zijn geheel geen belang hierbij of U nu producten geef van .... of van .... Maar neem gerust eens een kijkje op de meer dan uitgebreide site van Travipharma. En trouwens, ook het door hem geschreven boekje van "Herkennen & Verzorgen van Kampioensduiven" is zeker een aanrader in deze.

Nogmaals, vele producten zijn zeker goed en je moet het ook niet te ... maken. Maar persoonlijk, en zeker na het schitterende boekje gelezen te hebben, de persoon achter de firma te hebben leren kennen en ook kijkend naar de blankende gezondheid van zijn eigen duiven denk ik van ......

Z.L.U. feest te Kerkrade.

Zo, aankomend weekend is het weer zover, de fondmannen en vrouwen zullen weer samen komen op "hun" feest. Jaren aan een stuk ben ik al van de partij en zo zal ik ook dit jaar weer aanwezig zijn. Nou, ik kijk er nu alweer naar uit !!! En voor hen die ik volgende week niet de hand zou kunnen schudden, ook U wens ik al het goede.........

Tot de volgende "De week van." (zal komen op zondag 13 januari)
Groet Johan

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Van Elsacker-Jepsen

Combinatie Lokhorst

Combinatie Bruggeman

Cor Drost

Gebroeders Homma

Aad Beerendonk

Gertjan Knoop

Team Noel-Willockx

Fondunie 2000

IFC Zeeland

Johan Hamstra

Gebr. van Toor

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens