Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De week van... Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  20-1-2013
 

Zo, de  winter is dan ook eindelijk in het land en gelijk dan maar goed ook. Afgelopen week viel er een flink pak sneeuw en ook de vorst is in alle hevigheid aanwezig. De eerste dagen had ik geen last in het hok maar vanaf woensdag waren de pannen ook hier voorzien van laagje ijs. De duiven, ze hebben er geen last van alleen eten ze nu wat meer met deze kou. Persoonlijk had ik dit weer liever een maandje eerder gehad, gewoon, lekker met Kerst, sneeuw in het land en ijs op de sloten. Maar goed, wie ben ik ......

Voetbal.

Vorige week, helemaal vergeten me praatje voetbal te houden. Ja, ook het voetballen was weer begonnen. De jongens moesten uit tegen V.V. Briele. Eerlijk, wat een spulletje hebben hun daar staan zeg! Persoonlijk had ik in iedergeval nog nooit zo iets moois gezien. Tim moest beginnen op de bank en bij een 0-2 voorsprong kwam hij er in. Nog geen minuut in het veld of hij krijg een voorzet die hij schitterend in de netten plaatste. Echt, een plaatje van een doelpunt. Maar ondanks het nodige gekloot, en een grensrechter die wel heel erg ..... kwamen de mannentjes toch op een 4-3 achterstand. Ja, hoe kan je het uit handen geven.

De laatste minuut, de scheidsrechter kon er niet omheen en moest hij onze mannen een strafschop geven. Vanaf de zijlijn werd gelijk aangegeven, "Tim, jij neemt hem". En ja, als vader sta je daar dan, te kijken naar je zoontje die een belangrijke strafschop moet nemen. Met een fikse uithaal knalde hij hem mooi in de bovenhoek en gelukkig, door deze benutte strafschop werd het toch nog 4-4. In de auto op de terugweg gaf ie me nog aan, "Pa, was best een beetje gespannen hoor want als ......" Ik geef hem een aai over zijn bolletje en geef aan dat ik bere trots op hem ben. Maar ja, al had hij gemist had ik ook trots op hem geweest, want om op zo'n moment een strafschop te moeten nemen, ja ...... Maar goed, hij zat er in en dan kijkende hoe de trainers, ouders, opa's, oma's en mede spelertjes hun ontlading lieten zien, ja, fijn om dan als vader in de kou langs de lijn te moeten staan......

Deze week was er gezien het weer geen voetbal, wel kregen we een telefoontje vanuit "De Kameraadjes" van Feyenoord dat hij met de wedstrijd tegen FC Twente volgende week zondag mee het veld op mag. En echt, wat was dat ventje blij en ik ook, want er mag iemand met hem mee als begeleider. Ik dus ......

Mobiel nummer.
Voor allen die mijn privé 06 nummer al hadden, per 4 februari zal dit nummer, 06-28813356 niet meer officieel actief zijn. Het nummer wordt al langere tijd niet meer gebruikt maar per opgegeven datum zal hij ook deffinitief uit de lucht zijn. Dus, het wordt mailen of me vaste telefoon gebruiken. En voor hen die ook mijn andere nummer hebben, die blijft wel gewoon actief !!!  

TopWings.

Na de nodige leuke reacties die ik heb mogen ontvangen na de geplaatste artikelen van mijn hand kan ik U verklappen dat er de komende periode nog verschillende stukken van mijn hand gaan komen. Er zit een stuk bij, wat ik U alvast wil aankondigen wat behoorlijk terug in de tijd gaat en wat in enkele delen gepubliceerd zal gaan worden. Eigenlijk had het een leuk stuk geweest om op deze mooie winteravonden te lezen. Buiten dit stuk komen er verschillende leuke stukken aan kan ik U verklappen. Zo zal er eveneens vanaf april een drieluik in gaan komen van twee grote kampioenen die ik het hemd van het lijf gevraagd hebt. Ja, echt iets om naar uit te kijken denk ik zo.

Heeft U nu eens iets dat U denkt van ............ neem gerust contact op en mail me desnoods eens via
j.hamstra@versatel.nl

Tv programma Altijd Wat van de NCRV.

Afgelopen dinsdag was er op Ned.2 het televisie opinieprogramma Altijd Wat. Hier hadden ze ook een interview met fractievoorzitter van de VVD Halbe Zijlstra. Ze gingen naar zijn geboorte plaats Oosterwolde en lieten verschillende zaken uit zijn jeugd zien. Het oudelijk huis, zijn school en toen kwamen ze ook in zijn oude Postduivenvereniging "De Griffioen". Leuk om te zien hoe hij ook nog een duif in handen nam en gezien zijn gezichtsuitdrukking vertelde deze oud Keizerkampioen over zijn ouwe liefde, de duivensport. Zelf denk ik, misschien altijd makkelijk voor ons als liefhebbers als er iemand in de politiek zit die weet wat voor sport wij beoefenen. 

Op eigen hok.

Ondanks de bevroren drinkpannen is het hier nog steeds winterslaap op de hokken. Je merkt het gelijk aan de duiven deze kou. Als ik langs het hok loopt en kijk via de spoetnik het hokje in de schuur in zie je de duiven bol zitten. Puur ter bescherming tegen de kou. Ja, het is een klein hokje en de gehele opening van de spoetnik staat open en dan met deze kou, ja, dan is het koud in dat hokkie hoor. Je merkt dat ook tijdens het voeren, de duiven eten dan ook gewoon meer. Maar ondanks de kou zit ik iedere middag tijdens het voeren nog lekker tussen me duifjes op me ouderwetse melkkrukje.  

Ik ken liefhebbers, als het maar iets kouder zal worden gaan ze gelijk ramen dicht doen, schotjes plaatsen of weet ik veel wat nog meer. Nee, niets van dat alles, beetje voer meer en verders niets. De duiven kunnen zonder problemen tegen de kou. Heb zelf, toen nog samen spelend met pa Hamstra toen de elfstedentochten gereden werden in de jaren tachtig winterkweek gedaan. We hadden daar waar de hokken stonden geen stroom, geen water, nee, alles gebeurden puur natuur. En weet je, we kweekten schitterende jongen. 

Nee, en dat is het zelfde als met het vliegen in het seizoen, zijn ze goed, dan kunnen ze hoop hebben !!!

Voorlopig blijft het hier ook nog wel even winterrust op de hokken. Op papier en in gedachten staan de verschillende koppeltjes al tegen elkander. In gedachten weet ik al welke duiven naar welke vluchten gaan en verders, rust, rust en nog eens rust.

Bezoek en ...

Gistermiddag kreeg ik bezoek van fotograaf Robert Borneman. Robert moest in het Zeeuwsen zijn voor, natuurlijk, fotograveren. Al langere tijd stond het in de planning dat als hij tijd had en in de omgeving zou zijn hij even aan zou komen. Gewoon, even lekker ouwehoeren over duiven, fotograveren en ...... Tijdens dit gesprek vernam ik plots iets wat ik wel heel vreemd vindt.

Recentelijk heb ik eens geschreven over het zelf aanleveren van duiven op de dagfondvluchten binnen mijn eigen afdeling wat ik persoonlijk geen juiste zaak vindt. Met Robert zoal in gesprek blijken er drie verenigingen vanuit afdeling 8 overgestapt te zijn naar afdeling 9. Niets mis mee, moet kunnen toch !!!

Maar wat schetste mijn stomste verbazing? Deze verenigingen moeten zelf hun duiven aanleveren. Echt, ik beticht niemand van iets of wat dan ook. Maar persoonlijk blijf ik er bij, je moet het mensen niet zo gemakkelijk maken of ze ook maar in de kleinste mogelijkheid brengen om.....

Voor hen die het aangaat, denk nu niet dat ik jullie iets niet gun of wat ook. Maar stel je eens voor, Piet gaat met Klaas de duiven wegbrengen en oja, neem van mij aan, als zowel Piet of Klaas echt goed gaan pakken, geloof me, de praatjes leggen zo op straat.

Daarom dan ook, Piet en Klaas, succes.

Tot de volgende kijk op ....
Groet Johan

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
A. Engelen

Will & Falco Ebben

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Comb. Gerritsen

J. Doldersum & Zn

IFC Hoogerheide

Dick-Jan & Stephan Göbel

Fondunie 2000

Huub Hermans

Van Elsacker-Jepsen

Theo de Kruijk

Combinatie Bruggeman

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!