Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De week van... Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  13-1-2013
 

Zo, we zijn voor wat het wekelijkse duivenpraatje betreft ook weer aangekomen in een nieuwjaar. Ik zal proberen om wekelijks hier weer een stukje te schrijven over het wel en wee van mijn persoontje. Voor ik wat ga tikken wil ik jullie allen eerst een fijn, sportief, maar bovenal een meer dan gezond nieuwjaar wensen. Zeker dat laatste is voor ons allen van groot belang want laten we eerlijk zijn, wat is er nu belangrijker dan een meer dan sprankelende gezondheid !!! 

Zalig is het om te weten dat het weer wat veranderd is. In de nachten wat vorst en tot nog toe op de dag mooie dagen. Persoonlijk vindt ik dit fijner dan die dagen die we al weken lang gehad hebben. Grouwe dagen met hoop van die vieze miezel regen. Nee, geef mij dit winterweer maar. En hoe lang we dit zullen houden, ik weet het niet maar geniet er wel dagelijks van.

Een foto die ik niet achterwegen wil laten.

Zo nu en dan zie ik foto's op FB die ik met anderen zou willen delen. Meestal van mooie ...... Maar ook wel zoals deze foto. En werkelijk, wat is er nu mooier dan ......


Een mooie mail van een liefhebber uit den Bels.

Zo net voor de jaarwisseling kreeg ik nog een hele leuke en mooie mail uit den Bels vandaan. De liefhebber in kwestie bedankte mij voor de wekelijkse bijdrage. Zijn bewoording was, "Dank U wel voor de aangename leesmomenten van het afgelopen jaar". En ja, dit soort reacties doet ook mij goed. En dat ze mijn wekelijkse ..... ook in den Bels lezen, ja, toppie .....

Zelf ook nog wat hokbezoekjes.

In mijn vakantie heb ik zelf ook nog enkele lang openstaande hokbezoekjes gedaan die nog in de planning stonden. Inderdaad, ze stonden al langere tijd open en nog staan er enkele open die ik zeker nog wil/moet doen. Maar eerlijk is eerlijk, kan mezelf echt niet in ........ delen. Ja, het kan soms als ongeintreseerd overkomen maar eerlijk, het tegendeel is eerder waar maar nogmaals, soms lukt het me gewoon niet.

Eén van de bezoeken is samen gedaan met Monique in het land van Maas en Waal. Hier, in een meer dan mooie omgeving woont de persoon waar wij, Monique en mijn persoontje een bezoek brachten. En echt, soms ik op plaatsen dat ik denk van, "wat kan Nederland toch verdomde mooi zijn" !!! De laatste jaren zijn daar zoal verschillende van mijn duifjes heen gegaan en eerlijk, de man in nog maar net bezig maar heeft een leuk hokje met duiven zitten. Hij kent de klappen van de zweep want enkele jaren geleden was hij zoal nog Nationaal Kampioen op de Midfond en wie weet wat zijn nieuwe uitdaging hem nog gaat brengen.  

Z.L.U. weekend.

Voor dit jaar hadden wij samen met mijn gabbertje Patrick en de gezinnen een huisje gehuurd te Vaals. Schoonzoon Lars kon helaas niet mee want hij zat op voetbalkamp. Ook gezellig natuurlijk, maar ik vond het jammer dat hij er niet bij was maar het heeft de pret gelukkig niet mogen drukken.

Vele bekenden gezien, handjes schudden, zoenen geven en .... drinken. Ja, het was weer een meer dan voortreffelijk samenzijn daar te Kerkrade.

En voor ik hierover verder ga wil ik zowel het bestuur als de gehele verdere organisatie achter dit gebeuren bedanken voor dat wat ze ons ieder jaar maar weer bieden. Super !!!

Damesschoenen.

Echt mensen, wat was het weer een meer dan gezellig samenzijn daar in het mooie Limburgse. Praatje links, praatje rechts en dit allemaal natuurlijk met een glaasje bier. Patrick en mijn persoontje hadden samen met de nodige bekende een staantafel achter in de zaal. Een ieder die muntjes hadden gekocht hadden alles op tafel gegooid en zodoende lach er dan ook een fikse stapel muntjes. De bediening was perfect en de glazen bleven heel de avond goed gevuld.

Ook werd op deze avond de vriendschap, die ik nu sinds een jaar met Esther heb gevierd. Er werden wat foto's gemaakt en enkele glaasjes opgedronken. Trouwens, ik heb niets tegen "Kistjes" als werkschoenen, want loop er zelf ook dagelijks op, maar Es, eerlijk is eerlijk, de schoenen die je vorige week zaterdagavond aan had staan je ook leuk hoor. Ik weet, sommige zullen nu denken, wat een ..... maar ik geef nu eenmaal graag complimentjes.

Wat foto's van de avond !!!

Samen met me vriendin, de blonde duivin.....

Even op de foto met enkele aanwezigen

http://www.duivensites.nl/johanhamstra/content/Foto's telefoon 060113 063 (450 x 336)_5190.jpg

Vrienden voor het leven!

Vier toppertjesssssssssssss

Met twee grote kampioenen op de foto.

Samenwerking.

Zoals enkele weken geleden door mij aangegeven ben ik begin november een samenwerking aangegaan met Eric Aldus. Onder het knopje "Samenwerking" op mijn site staat dan ook een wat uitgebreidere informatie hierover !!! (dit zomaar even ter info)

ATX Stralingsplaten en de nieuwe site van Joop Koch.

Daar ik wel eens over dit onderwerp heb geschreven en ik toch geregeld hierover wel eens mailtjes binnen krijg heb ik tevens op mijn site de geheel vernieuwde website van de man voor wat Nederland betreft over deze schitterende platen toegevoegd. Dit betreft namelijk de grote snelheidskampioen Joop Koch. En voor hen die geintreseerd zijn, neem gerust eens kijkje.

De Automatische Aankomst Module (AAM)

Dat de duivensport maar blijft automatiseren dat staat, en daar kunnen we ook gewoon niet omheen. Recentelijk ben ik dan ook via een voor mij al jarenlange bekende Gerard van der Heide in contact gekomen met het nieuw op de markt komende AAM. Ja, een nieuwe trend in de duivensport namelijk; Automatisch Aankomst Module met de begrijpelijke afkorting AAM. Klik op de link op mijn site of hier voor meer info !!!

Een korte omschrijving hier in mijn weekverhaal.

De AAM is een geregistreed product wat Gerard de laatste jaren heeft ontwikkeld. De module verstuurt de aankomsten van de deelnemende wedvlucht duiven naar een server. Daar worden er de code's aan gedecodeerd en vervolgens omgezet in het gewenste NPO-format en verzonden naar de rekenaar(s). Het is een heel verhaal maar voor meer duidelijkheid is het raadzaam om gewoon eens een kijkje te nemen op de aangegeven link/site. Persoonlijk ben ik zeer content om als wekelijkse blog schrijver dit mee te kunnen nemen en als het waren een soort primeur te hebben.   

Hoe zover gekomen.

De man achter deze ontwikkeling zit zelf nog niet echt heel lang in de duivensport. Waar hij wel snel achter was om ook geruime tijd als meldpost in dienst geweest te zijn dat dit met de bestaande huidige mogelijkheden anders kon. Gerard gaf me aan dat hij geregeld het baantje als meldpost echt heeft gehaat. Hij zag geregeld zijn eigen duifjes niet eens aankomen en dacht al vrijsnel, dit moet en kan anders.

Zelf zal ik vanaf aankomend jaar als een soort testhok gaan draaien binnen Zuid Holland maar de verwachtingen zien er goed uit want er is al een afdeling die offerte aangevraagd zou hebben voor enkele honderden van deze systemen. En dadelijk, 9 februari op de Fonddag maar dan Anders in Drachten zal er, mijn inziens voor het eerst een demonstratie gegeven gaan worden. En wat deze dag betreft, noteer hem in de agenda want dit mag U niet missen !!!

De duiven op eigen hok

Zo, hier op eigenhok verloopt alles zoals al meerdere keren aangegeven meer dan naar wens. Duiven zitten van elkander, de eind december uitgevoerde controle was goed en ze zien er meer dan prima uit. En ja, wat wil je dan eigenlijk ook meer denk ik dan.

Forte Vita.

Na mijn bezoek wat ik zoal ook in mijn laatste "De week van ...." van 2012 bij Gerard van Schalkwijk had aangehaald ben ik ook met de Forte Vita begonnen. Volgens de bijbehorende omschrijving van dit product wat zoal door vele gekende kampioenen al wordt gegeven is het een product ter ondersteuning op de weerstand van het gehele lichaam en tevens bloed zuiverend. En of het nu hierdoor komt of niet, maar de duiven zien er echt prima uit, gooien hun dons en bezitten een stel krijtwitte doppen. Dus, voorlopig zeker geen klagen en hopelijk zal het ook zo blijven !!!

En met deze foto wil ik afsluiten.

Al met al is het toch weer voor deze zondagochtend een heel verhaal geworden. Misschien wat rommelig, misschien wat van de hak op de tak. Maar het belangrijkste, we zijn er gewoon. Met de onderstaande foto wil ik dan ook afsluiten. En toen ik de foto deze week dan ook binnen kreeg stond er gekscherend bij vermeld in de mail. "Nu heb je hem, maar moet je hem plaatsen ook". Nou, bij deze ........

Dit was al later op de avond !!!

Tot de volgende kijk op ....

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Team Noel-Willockx

Van Elsacker-Jepsen

Marcel van Zanden

Gebr. van Toor

Huub Hermans

Hans de Ruig

Will & Falco Ebben

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Combinatie Lokhorst

Cor Drost

Nico Haesen

IFC Zeeland

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens