Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De week van... Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  3-2-2013
 

Zo, de maand januari zit er ook weer op en geloof me, voor we het weten staan we weer wekelijks op de zaterdag in de lucht te kijken naar onze duifjes. Als ik er aan denk, zalig...

Na enkele weken geen voetbal.

Zo, door het slechte weer was er enkele weken geen voetbal. Nu is het beter, nou ja, er wordt gevoetbald maar zoonlief had juist dit weekend vrij. Nou, dan nog maar een weekje wachten, al kan ik er persoonlijk niet bij aanwezig zijn volgende week. Volgende week is namelijk het mooie duivenevenement "Een Fonddagmaar dan anders" te Drachten. Wel was ik gisteren even wezen kijken naar het eerste elftal waar de vriend van Iris in speel. Zelf deed hij niet mee omdat hij een schorsing aan de broek had. Het werd uiteindelijk 1-1 maar ook hier was het weer de leiding die de wedstrijd deed verkloten. Oké, je moet netjes blijven tegen deze mensen maar eerlijk, en ik mag het eigenlijk niet schrijven. Maar persoonlijk kan ik het soms best begrijpen dat de man met het fluitje in zijn bakkes voor rottevis wordt uitgemaakt. Echt, er lopen er bij waar je van denkt van ... En eerlijk, zo was het ook met deze man. Maar goed, ik hou netjes me mond zoals het moet. Ja mensen, verstand komt met de jaren zeggen ze !!! (ook bij mij dus, gelukkig)

Zoals aangegeven in het schrijven van vorige week ben ik met zoonlief naar De Kuip geweest.

Echt, wat een schitterend moment was dat. De meegereisde supporters van FC Twente begonnen te zingen en plots ging daar de gehele Kuip overheen met die mooie liederen van Feyenoord. Dan, ja dan, voordat de spelerstunnel opengaat hoor je iets daarvoor, als teken dat de spelers het veld op gaan komen een hoop tromgeroffel. En als dan de spelers naar buiten komen zie ik daar plots zoonlief als eerste met de aanvoerder, Stefan de Vrij hand in hand naar buiten komen. Tja, als vader, geloof me, zit je daar in een vol stadium met een brok in de keel !!! Een moment voor beide om nooit te vergeten. Als dadelijk de foto's in huis zijn zal ik er nog eens op terug komen.

Een fonddag maar dan anders.

Volgende week zaterdag is het zover. Na het succes van twee jaar terug is het dan zover, de fonddag maar dan anders te Drachten. Na het succes, en om het te proberen succesvol te houden, houden ze deze dag om het jaar. En volgende week is het gelukkig alweer zover en ook ik zal daar van de partij zijn. Misschien kunnen we elkaar daar de hand schudden, een pilsje drinken of wat kletsen met elkander. Ik zal er dan ook in een komend schrijven uitgebreider op terug komen...  

Een mooie schenking in Drachten.

Normaal zal ik niet zo snel een bon (en ik schenk er echt niet veel hoor) gaan aanprijzen die ik zelf geschonken heb. Maar eerlijk, dit vindt ik zelf een zeer mooie schenking. Geschonken bij p.v. Vice Versa, NIC Drachten en ZLU Drachten en de verkoop is te volgen op en bij Top Pigeons.

Het zal een kleinkind zijn uit mijn twee ware topduivinnen. De vader van de schenking komt uit mijn "King Polder" rechtstreeks van Jan Polder en komt uit "Broken Wing" vader van zoal "Victoria" x "Delta Queen" wat weer één van Jan zijn super kweekduivinnen betreft. De moeder van de vader is mijn "Joke" die zoal in 2008 de beste Nederlandse duif over Barcelona en Perpignan was.

De moeder van de schenking is een dochter van mijn "Dani". De vader is "Nicky" en komt uit mijn "Monique" met zoal de 18e nationaal Barcelona. De moeder van deze duivin is zoals aangegeven mijn "Dani" (komt ook uit mijn "Monique" met zoal de 18e nationaal Barcelona) "Dani" was zoal 11e asduif over 2008/2009/2010 en 15e asduif over 2008 t/m 2012 Barcelona Z.L.U. over Barcelona en dit dan ook nog eens terwijl ze in 2011 niet gespeeld is.

Al met al een schitterende schenking !!!

Wat las ik afgelopen week.

Afgelopen week was het dat ik het op internet las dat één van de grote kampioenen van Rotterdam met de sport zou stoppen. Als je de reden lees hoe dit allemaal zover is gekomen zou je haast gaan denken, "blij toe dat zo'n vent stopt". Natuurlijk, ik schrijf dit zo omdat ik puur van het verhaal uit ben gegaan. Buiten het verhaal om heb ik ook wel eens dingen vernomen over de persoon. Nee, ik zal zeker niet de eerste zijn die dit naar buiten zal bregen maar probeer er maar eens achter te komen via wat surf werk en jullie denken er net zo over.

Op eigen hok.

Hier zijn gisteren de chipringen in orde gemaakt voor de nieuwe aanvulling. (?) Mijn jongen krijgen in hun geboorte jaar namelijk geen chipringen om. Ook de duiven die niet meer aanwezig zijn moesten uit het systeem gehaald worden. Dus, ook dat is weer gereed denk ik zo.

Verders loopt alles mijn inziens meer dan goed. De nog (tot de zomer) aanwezige kweekduifjes zijn op papier gekoppeld en zullen over niet al te lange tijd samen gezet gaan worden. De vliegduiven is een ander verhaal want deze blijven nog wel even van elkander. Buiten dit voorgaande heb ik eigenlijk weinig nieuws te vermelden.

Volgende week zal mijn wekelijkse schrijven of einde van de ochtend, of pas in de avond online komen. Dus vaste lezers, volgende week iets later !!!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gertjan Knoop

Combinatie Bruggeman

Theo de Kruijk

A. Engelen

M. van Ginkel

Marcel van Zanden

Dick-Jan & Stephan Göbel

Nico Haesen

Gebroeders Homma

Super Fondclub G.O.U.

Nico Jan Koenders

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens