Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De week van... Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  10-2-2013
 

Ja, na een daagje Friesland met tevens een overnachting komen we toch nog even met een verhaaltje voor deze zondag. En al is het later en misschien wat korter, beter te laat dan helemaal niet toch!!! Ja, gisteren stond namelijk de "Fonddag maar dan anders" op het programma. Gelukkig is Monique ook meegeweest want zelf rij ik door wat probleempjes met de gezondheid even geen auto en zeker niet van deze lange afstanden. En omdat we er bleven overnachten is dit dan ook de reden dat we later dan normaal zijn.

Eerst even het voetbal

Ondanks de vorst moest de kleine man toch voetballen en dat terwijl toch ook de nodige wedstrijden waren afgelast. Zelf was ik niet van de partij omdat ik de duifjes even wilde verzorgen voordat we naar Friesland gingen. De einduitslag mag er zijn want de kereltjes uit Poortugaal pakte een schitterende overwinning van maar liefst 10-1. De kleine man had zelf niet gescoord maar wel een stel mooie voorzetten gegeven waaruit dan wel weer werd gescoord. Zalig, om zulke berichten via sms binnen te krijgen tijdens de lange rit naar het hoge noorden.

Fonddag maar dan anders

Het was weer een meer dan leuke duivendag daar in het hoge noorden. Echt, wat een gastvrije mensen zijn dat toch die Friezen. En nadat ik ook de vorige keer van de partij ben geweest hoop ik ook de komende jaren als alles doorgang zal vinden van de partij te mogen en kunnen zijn.

Helaas, mijn vriendin, die blonde duivendoos van Duivendirect moest op het laatste moment afzeggen doordat ze met griep op bed lag. Nou Es, hopelijk gaat ie weer een beetje en daarom dan ook van deze kant, beterschap !!!

Zelf stond ik ook met enkele duifjes en ook mijn "Dani" en "Joke" mochten in de erestand voor Barcelona duiven staan. Echt, stond leuk hoor...

Tegen het einde was er nog een soort forum waar ik het op moest nemen tegen de grote kampioen Bennie de Vries uit Bolsward. Onderleiding van Wiebren van Stralen werden zowel Bennie als mijn persoontje diverse vragen gesteld over het gebruik als voor- en als tegenstander van medicijnen binnen onze sport.

Al met al konden we een mooie dag afsluiten en in de avond nog lekker gegeten en een pilsje gedronken met zoal Dick de Leeuw en twee van zijn wederverkopers uit het hoge noorden.

Geheel overgestapt op de (bij) producten van Travipharma

Na zoal eens eerder een bezoek gebracht te hebben aan het team van Travipharma van Gerard en Katiuska Schalkwijk ben ik recentelijk in zijn geheel overgestapt op de meer dan waardevolle producten van hun. Vele grote en meer dan gekende kampioenen geven uit deze lijn al verschillende producten en ik weet, tot volle tevredenheid. Natuurlijk, het belangrijkste is en blijf die goede duif maar om net dat beetje extra's te geven behoor ik ook voortaan tot de vaste gebruikers van hun pruducten. 

Zo, ondanks dat het dan een korter stuk geworden is, is er toch nog wat te lezen gekomen.

Voor hen die mij gemaild hebben, een sms'je stuurde of gebeld hebben over de stukken van mijn hand in de laatste uitgave van TopWings, hiervoor allen mijn dank !!!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Van Elsacker-Jepsen

Gebr. Maas & Zn

IFC Hoogerheide

J. Doldersum & Zn

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Cees van Heijst

Nico Jan Koenders

Fondunie 2000

Dick-Jan & Stephan Göbel

Familie Huizer

Gebr. van Toor

A. Engelen

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Postduivenveiling.com

Ad Schaerlaeckens

Duindam Klimaatadvies

Duivenverkoop, gratis adverteren