Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De week van... Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  10-2-2013
 

Ja, na een daagje Friesland met tevens een overnachting komen we toch nog even met een verhaaltje voor deze zondag. En al is het later en misschien wat korter, beter te laat dan helemaal niet toch!!! Ja, gisteren stond namelijk de "Fonddag maar dan anders" op het programma. Gelukkig is Monique ook meegeweest want zelf rij ik door wat probleempjes met de gezondheid even geen auto en zeker niet van deze lange afstanden. En omdat we er bleven overnachten is dit dan ook de reden dat we later dan normaal zijn.

Eerst even het voetbal

Ondanks de vorst moest de kleine man toch voetballen en dat terwijl toch ook de nodige wedstrijden waren afgelast. Zelf was ik niet van de partij omdat ik de duifjes even wilde verzorgen voordat we naar Friesland gingen. De einduitslag mag er zijn want de kereltjes uit Poortugaal pakte een schitterende overwinning van maar liefst 10-1. De kleine man had zelf niet gescoord maar wel een stel mooie voorzetten gegeven waaruit dan wel weer werd gescoord. Zalig, om zulke berichten via sms binnen te krijgen tijdens de lange rit naar het hoge noorden.

Fonddag maar dan anders

Het was weer een meer dan leuke duivendag daar in het hoge noorden. Echt, wat een gastvrije mensen zijn dat toch die Friezen. En nadat ik ook de vorige keer van de partij ben geweest hoop ik ook de komende jaren als alles doorgang zal vinden van de partij te mogen en kunnen zijn.

Helaas, mijn vriendin, die blonde duivendoos van Duivendirect moest op het laatste moment afzeggen doordat ze met griep op bed lag. Nou Es, hopelijk gaat ie weer een beetje en daarom dan ook van deze kant, beterschap !!!

Zelf stond ik ook met enkele duifjes en ook mijn "Dani" en "Joke" mochten in de erestand voor Barcelona duiven staan. Echt, stond leuk hoor...

Tegen het einde was er nog een soort forum waar ik het op moest nemen tegen de grote kampioen Bennie de Vries uit Bolsward. Onderleiding van Wiebren van Stralen werden zowel Bennie als mijn persoontje diverse vragen gesteld over het gebruik als voor- en als tegenstander van medicijnen binnen onze sport.

Al met al konden we een mooie dag afsluiten en in de avond nog lekker gegeten en een pilsje gedronken met zoal Dick de Leeuw en twee van zijn wederverkopers uit het hoge noorden.

Geheel overgestapt op de (bij) producten van Travipharma

Na zoal eens eerder een bezoek gebracht te hebben aan het team van Travipharma van Gerard en Katiuska Schalkwijk ben ik recentelijk in zijn geheel overgestapt op de meer dan waardevolle producten van hun. Vele grote en meer dan gekende kampioenen geven uit deze lijn al verschillende producten en ik weet, tot volle tevredenheid. Natuurlijk, het belangrijkste is en blijf die goede duif maar om net dat beetje extra's te geven behoor ik ook voortaan tot de vaste gebruikers van hun pruducten. 

Zo, ondanks dat het dan een korter stuk geworden is, is er toch nog wat te lezen gekomen.

Voor hen die mij gemaild hebben, een sms'je stuurde of gebeld hebben over de stukken van mijn hand in de laatste uitgave van TopWings, hiervoor allen mijn dank !!!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Aad Beerendonk

Theo de Kruijk

Marcel van Zanden

A. Engelen

Will & Falco Ebben

Huub Hermans

Nico Haesen

Gebr. van Toor

Van Elsacker-Jepsen

Team Noel-Willockx

Gert Jan Beute Duivenproducten

Nico Jan Koenders

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!