Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De week van... Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  24-2-2013
 

Dachten we eindelijk van die troep af te zijn, kom ik beneden is weer alles wit en kijkend komt er ook nog wel wat aan ook voor vandaag. Nog een weekje en dan hebben we weer de voorjaarsbeurs. En als dit weer geweest is, ja, dan is het seizoen ook weer zo begonnen. Mensen, wat gaat de tijd toch verdomde snel eigenlijk hé !!! Vele onder ons hebben al jongen apart zitten, nog in de schotel of vliegen zelfs al weer hun rondjes. Nou, ondanks dat enkele kweekduifjes hier op eitjes beginnen te komen zitten de vliegduiven nog steeds van elkander. 

Ja, de vliegduiven hier op eigen hok worden pas het laatste weekende van maart gezet. En als het weer het toe mag laten zullen ze vanaf die tijd ook wekelijks de mand in gaan om aan het nieuwe seizoen te gaan werken.

En kijkend hoe het nu buiten nog steeds is met die kou heb ik er ook eigenlijk helemaal nog niet zo'n zin in. Maar goed, als dadelijk de temperaturen omhoog gaan, geregeld het zonnetje (hopelijk) te zien is zal dat hier ook allemaal wel weer gaan komen. maar voorlopig, nee, ik blijf zelf liever gewoon even bij de kachel zitten. 

Ondanks dat de duiven langere tijd binnen hebben gezeten komen ze de laatste weken zo nu en dan weer eens buiten. Nee, ze zullen zeker niet dagelijks buiten komen want ik wil ze zeker nog niet in het één of ander ritme hebben. Ondanks de langere tijd binnen vliegen ze nu al dat het een lust is. Zels de duivinnetjes, die ondanks dat ze toch wat aan de flinke kant waren vliegen ze, nu dat ze eenmaal drie/vier keer buiten zijn geweest een ruime 1 1/2 uur of het niets is. Maar het blijkt, zoals de mest is, de donsjes die vallen en hoe ze dan ook vliegen zal het met de gezondheid ook wel snor zitten. En over gezondheid en de verandering gesproken, zie zoal het onderstaande qua verandering.

De nieuwe wet over diergeneesmiddelen en Travipharma.

Zoals de meeste, althans, vele onder jullie al wel weten is er per 1 januari een nieuwe wet van kracht gegaan over diergeneesmiddelen.

Deze nieuwe wetgeving houdt in dat het beleid betreffende kleinverpakkingen (5 gram) antibiotica sterk is gewijzigd (wetgeving geldig voor aquarium, terrarium dieren en duiven, kooi en volière vogels).
Inmiddels is bekend dat er een uitverkoopregeling gehanteerd wordt tot:  1 juli 2013 voor de dierenspeciaalzaken.
 
Wat houdt dit nu voor u concreet in:
 

  1. U kunt niet meer, zonder recept bij welk bedrijf dan ook (producent of dierenspeciaalzaak), geneesmiddelen voor uw hobbydieren kopen.

Dan hebben we het ook over de middelen met chloortetracycline, tetracycline, oxytetracycline of sulfonamiden die binnen de kleinverpakkingen (5 gram) antibiotica wet vallen.
 

  1. Voor de aquarium en terrarium dieren met bijv. de bestandelen  ronidazole, colistine, furaltadone, amprolium, erytromycine,  doxycycline etc. geldt zoals het er nu uitziet, dat deze helemaal verdwijnen.

Behalve wanneer een bedrijf een registratie op deze middelen heeft dan gaat het uitsluitend via de dierenarts. 

  1. U zult voor de geneesmiddelen een diagnose moeten hebben van een dierenarts.
  2. De diagnose van de dierenarts leidt tot een recept.

Deze wetverandering geldt dus voor de Travipharma producten, als ook voor de andere bedrijven waarvan u gewend bent producten te kopen, rechtstreeks of bij de dierenspeciaalzaken.
 
Wat kan Travipharma voor u betekenen:

  1. Travipharma zal tot 31 mei 2013 de producten in zijn gamma blijven leveren die vallen onder de oude wetgeving. Dus tot deze datum kunt u gewoon de Travipharma producten bij ons of bij de dierenspeciaalzaak bestellen.
  2. Na 1 juli kunnen bepaalde Travipharma producten uitsluitend op recept van een dierenarts verkocht worden onder de nieuwe wetgeving.
  3. Travipharma  kan u daarmee assisteren want wij werken samen met dierenarts Ko Schoenmakers van Duivendokter.nl, om diagnoses te stellen en de nodige middelen aan u voor te schrijven.

Producten tegen parasieten en wormen vallen niet binnen deze nieuwe wetsverandering en kunnen dus na de datum van 1 juli gewoon gekocht worden bij ons of de dierenspeciaalzaken.
Dus de volgende producten van Travipharma kunt u gewoon nog in dierenspeciaalzaken na 1 juli 2013 kopen:
Luis-Worm
LW-Parasites
Bird-Parasites
Worm-mix vl
Worm-mix tabletten
 
Natuurlijk gelden deze veranderingen ook niet voor de natuurlijke – gezondheidsproducten en zullen deze gewoon bij uw dierenspeciaalzaak gekocht kunnen worden.
 
Wij begrijpen dat er veel vragen kunnen ontstaan wanneer u nog niet op de hoogte was van deze verandering in wetgeving. Ook voor ons, de dierenspeciaalzaken maar zelfs ook voor de overheid zelf zijn niet alle details duidelijk vastgelegd en werpen daarom veel vragen op. Mochten er vragen zijn die wij niet kunnen beantwoorden kunnen wij deze door spelen aan het ministerie. 
 
Wij hopen op uw begrip en samenwerking.
 
Met vriendelijke groeten,
Gerard Schalkwijk
Directeur

 
TRAVIPHARMA BV
Rubenslaan 1
3411 VN LOPIK (NL)
TEL: +31-(0)348-553538
FAX: +31-(0)348-553716
info@travipharma.com
www.travipharma.com

Al met al weer de nodige veranderingen voor ons allen in duivenland !! 

Het stuk over Mozes en Saar uit TopWings.

Zoals de meeste van jullie misschien wel weten heeft er de laatste twee keren dat TopWings uit is gekomen tevens twee keer een stuk, via mijn hand er in gestaan met als onderwerp, "Terug in de Tijd" over de Mozes en de Saar van Toontje Schouteren. Ik weet, dit heeft bij verschillende de wenkbrauwen wat doen ...

Maar goed, gisteren kreeg ik telefoon van liefhebber X, een zeer goede bekende van Toontje Schouteren en die gaf mij de meer dan grote en verdiende complimenten. Hij vond het fijn dat eindelijk, na jaren de waarheid eens boven tafel kwam. Kijk, of alles de waarheid is, kan ik ook niet meer beoordelen daarom gaf ik aan in het voorwoord "Over doden niets dan goed". Maar de beller zou mij van nog meer gegevens voorzien zodat er misschien nog eens een klein vervolg op kan komen.

Aan het einde van het gesprek bedankte hij mij nogmaals dat ik, als gewone zondagochtend schrijver het gedaan heb om de waarheid boventafel te halen van en over Toon Schouteren die de bouwstenen leverde voor het ras Jan Aarden. 

N.T.A.K.

Waar staat dat nu weer zullen sommige denken? Kijk, gaan sommige kampioenschappen, organisaties plots over de kop, stoppen er mee om wat voor reden dan ook. Maar gelukkig, voor sommige dingen die stoppen komen ook geregeld weerzaken voor terug. Zo is het met een bestuur wat op stapt, maar het is ook zo met duivenbladen en of kampioenschappen.  

Zo is voor aankomend jaar, en hopelijk ook de jaren daarna het N.T.A.K. onstaan. De afkorting staat voor: Nationaal TopWings Asduif Kampioenschap (N.T.A.K.)

Ja, ook TopWings komt voor haar leden met een landelijk kampioenschap maar dan meer in de vorm van Asduiven. Dit zowel voor de Snelheid, Fond, Marathon als de Jonge Duiven.

In de eerst volgende uitgave zullen de, in snel tempo toenemend aantal leden geinformeerd worden op de achterkant van het blad. Persoonlijk denk ik dan ook, TopWings is er voor U net zoals de komende kampioenschappen!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
A. Engelen

Comb. Verweij-de Haan

De Marathonvliegers

Nico Haesen

Huub Hermans

Familie Huizer

Van Elsacker-Jepsen

Marcel van Zanden

Hans de Ruig

Nico Jan Koenders

Gebr. Maas & Zn

IFC Zeeland

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens