Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De week van... Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  17-2-2013
 

Zo, na afgelopen donderdag is het gelukkig weer gedaan met die kou en al die troep. En, dan zijn er ook nog mensen die het jammer vinden dat de sneeuw mischien niet bij hun komt. Nou, van mij mag je alles hebben van die zooi. Nogmaals, met Kerst, prima, maar nu, nee, van mij mag het voor 2013 (tot half december) wegblijven !!! Maar goed, het weer krijg je zoals het komt en daar moet je het echt gewoon maar mee doen. Vele andere dingen in het leven kan je heel misschien beinvloeden maar ...

Voetbal.

Gisterochtend moesten de jongens naar Middelharnis om te spelen. Er werd met een 7-0 gewonnen maar helaas, onze eigen "Immers", gelukkig toch nog twee doelpunten flikt het ook wekelijks om er de nodige naast te trappen. En ja, jammer dat ze pa het nooit wil weten!!! Zoonlief had ook enkele kansen die er maar niet in wilden. Plots, hij loopt door tot de achterlijn, geeft de bal een tik en hoe hij het flikte, ik snap het niet, maar over alles en iedereen mooi de netten in waarmee hij de 6-0 op zijn naam zette. Echt, en als hij je dan aankijkt en zijn duim omhoog steekt, ja, dan voel je je zo trots als een aap met zeven ...

Dus, al met al weer een meer dan leuke zaterdagochtend met de voetbal.

Niet alles vertellen en tegenstanders.

Probeer je zoveel als mogelijk hier altijd open kaart te spelen in je wekelijkse lulverhaaltje krijg ik een mail van een voor mij zeer bekende die me aangeeft van, "Johan, je moet niet alles zoals het gebruik van je nieuwe bijproducten vermelden". Want geeft hij aan, "eerst was het dit en nu weer dat" en geeft hij aan, "je weet hoe je tegenstanders ouwehoeren". Gekscherend denk ik, "Tegenstanders". Nee, zou het echt zo erg zijn dat ik, mede misschien door mijn directe aanpak als me iets niet lekker zou zitten. Dat ik wekelijks een stukje schrijf, jarenlang voor een krant heb geschreven en weer schrijf, nee, zou het echt dat ze er zijn? Ik kan het gewoon niet geloven dat ik tegenstanders zou hebben hahahaha.

Natuurlijk, er zijn mensen, en dat weet ik die lopen best wel met me weg. Maar, en dat weet ik ook, er zijn er ook die kunnen me wel .... Nou, beste mailer, ik weet, van jou kant is het allemaal meer dan goed bedoeld maar geloof me, of ze nu over me kwekken, over me lullen, of over me .... of met me weg lopen of juist niet, ja, Johan heeft er echt maling aan, geloof me.

Ik weet nu eenmaal, kom je met praten en of prestaties, en natuurlijk liefst met beiden boven het maaiveld uit, ja, dan proberen ze je kop er af te hakken. Hahahaha, wat een stumpers denk ik dan !!! En daarom dan ook, ondanks al de beste bedoelingen van de mailer, laat mij maar lekker mijn verhaaltje schrijven want die zo gezegde tegenstanders blijven er toch wel !!!

Het zal je maar gebeuren op Valenstijnsdag.

Afgelopen donderdag, ik moest weer voor onderzoeken naar het ziekenhuis net als aankomende week ook weer trouwens, als in de ochtend al redelijk vroeg er een pakketje ten huize Hamstra bezorgd wordt. Een mooi (duiven)doosje met daarop mijn naam. Gekscherend gaf Monique nog aan, "Van je geheime liefde voor Valentijn'. Nou, geloof het of niet, maar in 45 jaar heb ik zoiets nog nooit meegemaakt, en misschien maak ik het ook wel nooit meer mee. En zeg nog, "ik heb geen geheime liefde, en die ik lief, al is het vrouwelijk schoon ken jij allemaal".

Er zat een briefje in het doosje,

14 februari 2013, meestal Valentijnsdag genoemd.
"Uiting van liefde voor jou !!!"

Beste vriend, .......... (wat verders kwam hou ik voor mezelf en me vrouwtje natuurlijk)

En de afsluiting vond ik ook top, "Van een enorme aanbidster....van...."

Kijk, en dat zijn nu nog eens zaken om de dag mooi mee te beginnen. Gewoon, het onverwachtse en dan ook zeker de bedoeling ervan meer dan te begrijpen. Over een vriendin gesproken, want zeg nu eens eerlijk, wie heeft er van mijn lezers nu echt iets gekregen op deze dag ..... Ik dus wel !!!

Er komt misschien een nieuwe wekelijks blog bij.

Ja, gisteravond, ik zat nog wat te klote op FB, en toen is het eigenlijk een beetje tot stand gekomen. Na een reactie op een foto is het eigenlijk ontstaan. De Flits, de Kale en de Duivendoos, mooi achter elkaar staand krijg je "de flits van de kale duivendoos". Beetje schunnig maar zowel "De Flits", "De Kale" (ik dus en verzonnen door ....) als "De Duivendoos" hebben er om gelachen dus Flits, kom maar op met je blog. Zowel de Kale als de Duivendoos en vele anderen zullen er naar uit kijken. En tja, ook dit is weer zoiets bedenk ik mezelf waar sommige van zullen denken, heb je hem weer... 

Duifjes op eigen hok.

Afgelopen week enkele kweekduifjes samengezet en ondanks dat er enkele laatjes bij zaten is het toch wel goed verlopen. Buiten de zes koppeltjes zitten er ook nog drie laatjes los op het hok daar deze zeker nog te laat waren/zijn om te koppelen. En ja, het is geen must want dan kunnen ze ook lekker uitgroeien en zijn ze in 2014 aan de beurt.

Vanaf afgelopen week hebben zowel de doffers als de duivinnen weer een enkele keer hun vleugels mogen strekken. Na diverse maanden vast gezeten te hebben deden ze toch gelijk al goed hun rondjes maken. En soms hoor je wel eens van dit of dat als ze langere tijd vast zitten maar gek hoor, heb er nog nooit geen last van gehad en ik doe het toch al jaren !!!

Nou, ondanks het stille seizoen krijg ik gelukkig toch wekelijks nog wat leesvoer bij elkaar.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gebroeders Homma

Van Hoeck-Noel

Johan Hamstra

Hans de Ruig

Team Noel-Willockx

IFC Hoogerheide

Combinatie Lokhorst

Aad Beerendonk

J. Doldersum & Zn

Huub Hermans

Gertjan Knoop

Combinatie Bruggeman

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!