Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Friese initiatieven leiden tot samenwerking Open printvriendelijke pagina
20-2-2013
 

Ondanks dat de afgelopen maanden normaliter als een periode van schijnbare betrekkelijke rust mag worden aangemerkt is er in de postduivensport gedurende de laatste maanden veel vooruitgang geboekt.

In Friesland hebben enkele duivenmelkers het roer omgegooid en de gehele rustperiode in het teken gesteld van vernieuwingen in de sport. In Drachten werd door Pigeontimes een digitale meldmodule ontwikkeld en in Balk werd de bekende meldsite, welke haar oorsprong vind bij de postduivenhouders van Balk, door TTT software voorzien van de nodige updates.
Wildgroei van diverse projecten met dezelfde strekking hebben in het verleden geleid tot een onoverzichtelijke brei van goedbedoelde initiatieven die uiteindelijk niet naar behoren werken en/of volledig zijn gestrand. Reden temeer voor Pigeontimes, TTT software en Harry de Jong als belangenbehartiger van de Balkster postduivenhouders de gedane ontwikkelingen samen te smelten. Harry de Jong is naast belangenbehartiger werkzaam als ICT-consultant en portfoliomanager.
TTT software houdt zich hoofdzakelijk bezig met het ontwikkelen van de software om de aankomsten van duiven te presenteren op het internet. TTT software ontwikkelde de eerste editie in opdracht van postduivenvereniging Blauwband uit Balk. De afgelopen jaren heeft 95% van de Friese postduivenhouders gebruik gemaakt van de in de volksmond bekende naam “Meldsite Blauwband”.
Twee jaar geleden heeft afdeling 10, bestaande uit de provincie Groningen en Drenthe, eenzelfde meldsite voor haar leden beschikbaar gesteld. Momenteel wordt er gewerkt om meldsites voor andere verenigingen en ook particulieren in werking te stellen.
Pigeontimes heeft een module ontwikkeld waarmee de duiven die thuis komen van een vlucht, zonder tussenkomst van de liefhebber, te melden op de meldsites. Deze zogenaamde Automatische Aankomst Module (AAM) geeft de postduivenhouder meer tijd voor zijn duiven. Daarnaast kunnen de liefhebbers hun duiven melden via sms. Fouten in de meldingen zijn daarmee zo goed als verbannen en men zou bijna kunnen stellen dat de gepubliceerde meldingslijst niet of nauwelijks zal afwijken van de uiteindelijke uitslag van een wedvlucht. Momenteel werkt Pigeontimes aan een nieuw product die frauduleuze handeling terug brengt naar nagenoeg nul. Het eerste prototype wordt halverwege 2013 verwacht.
De samenwerking van de beide bedrijven en Harry de Jong ligt dan ook voor de hand. Een stabiel totaal product voor het melden van aankomsten van postduiven die thuis komen van een race. Maar daarmee is het product niet af, weten beide bedrijven. Het totaal product om te melden wordt in 2013 voorzien van een rekenmodule die daarmee tevens de officiële uitslagen kan berekenen.

PigeonTTTimes, Buitengewoon Betrouwbaar is het motto van de samenwerking.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Comb. Gerritsen

Fondunie 2000

Gebr. van Toor

IFC Zeeland

J. Doldersum & Zn

Cor Drost

Comb. Verweij-de Haan

Will & Falco Ebben

Van Elsacker-Jepsen

De Marathonvliegers

Hans de Ruig

Marcel van Zanden

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!