Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De week van... Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  3-3-2013
 

Helaas, normaal gesproken kom ik op de zondagochtend altijd met mijn wekelijkse schrijven. Maar gezien de nodige reacties die ik vanochtend heb mogen ontvangen bracht me toch zover om wat proberen te tikken op deze zondagavond. Voor ik nog iets leesbaars ga proberen te maken wil ik eerst Pieter Kos, als organisator achter de meer dan geslaagde Voorjaarsbeurs bedanken. Echt, wat deze man ons jaarlijks weer kan bieden, subliem. Eerdaags zal ik mijn belofte nakomen en zowel jou of je vrouwtje benaderen en dan ..... 

Geen voetbal.

De kleine man heeft ook deze week, net als vorige week, en dit gezien de vakantie geen voetbal. Dus, hier moeten we nog even een weekje op wachten.

In het teken van...
Zoals wij allen weten stond dit weekend geheel in het teken van de meer dan succesvolle Voorjaarbeurs te Houten. Op zaterdag moesten zelfs de toegangsdeuren even gesloten worden gezien het grote aantal bezoekers. Maar ook de zondag kan als meer dan geslaagd gezien worden. Duivensport loopt terug? Duivensport in een neergaande spiraal? Nou, ik zou haast zeggen, ik geloof er helemaal niets van want ...

Ik weet gewoon eigenlijk niet waar ik over moet  schrijven !!! Het was gewoon subliem en namen noemen in deze, nee, ik durf er niet aan te beginnen want stel, je zou maar iemand vergeten. Ik heb met vele wel even gesproken, wat gedronken, gelachen en ... ja, zelfs ook nog iets gekregen om voortaan ook mijn eigen persoonlijke straatje geregeld schoon te vegen.

Aan het einde van de beurs, samen met het vrouwtje en de kinderen lekker weer bij onze Odijkse vrienden geweest. Dus al met al, weer een leuk weekend gehad.

Mooie reactie op het stuk Mozes en Saar.

Zowel op de beurs, via de mail als de telefoon heb ik vele zeer mooie en leuke reactie mogen ontvangen over zowel mijn algemene schrijfwerk voor het duivenblad TopWings maar zeker ook over het gepubliceerde stuk van Toon Schouteren.

Er zat zelfs iemand bij, de persoon in kwestie was of is zeker niet op sensatie uit of om met naam en toenaam genoemd te worden maar is wel een man die zijn sporen ruimschoots verdiend heet binnen onze sport. En inderdaad, dit met de duiven van Toontje Schouteren. Ik heb van hem diverse zaken via de post binnen gekregen dat ik er zelf een uit eigenhand een vervolg over kan gaan maken. Nee, is denk ik gezien het vele werk niet mijn bedoeling maar de man in kwestie bedankte mij wel dat er, al is het misschien jaren te laat er toch nog meer dan uitgebreid aandacht aan is besteed. 

Kijk, en voor ik het ging overschrijven en het geplaatst zou gaan worden wist ik dat ik mezelf op meer dan gladijs zou gaan begeven. Maar eerlijk, fijn om zo'n reactie van een gekend en grootman te mogen ontvangen. Maar, ook de vele meer dan mooie reacties over dit stuk die ik gekregen heb op de beurs doen me meer dan goed.

Duiven op eigen hok.

Zo, nog enkele weken en dan gaat het hier ook gebeuren voor de vliegers. De laatste weken is wel alles geent, na gekeken op de gezondheid. Maar gelukkig, en eigenlijk wist ik het wel, alles was meer dan in orde.

De nog aanweizge kweekduifjes op eigenhok zitten, op de laatjes na allemaal te broeden. Hoe of wat en dat de eitjes bezet zijn weet ik nog niet want ik heb er zelf nog niet echt naar gekeken.

Het is misschien iets kort, ik had vele, echt vele regels alleen al kunnen schrijven over de beurs. Maar voor Johan is het nu, "oogjes dicht en snaveltjes toe" want morgen, ja, morgen is voor mij even een spannende dag.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Van Elsacker-Jepsen

Gertjan Knoop

Aad Beerendonk

A. Engelen

Will & Falco Ebben

Huub Hermans

Combinatie Lokhorst

Cor Drost

De Marathonvliegers

Nico Jan Koenders

Johan Hamstra

Comb. Gerritsen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens