Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De week van... Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  10-3-2013
 

Van het lentegevoel weer naar de kou.

Wat was het toch een zaligheid wat het weer betreft afgelopen week. Op maandag, eerst naar het ziekenhuis geweest waar ik de uitslag van, alweer een vervolg onderzoek van me hoofd heb gekregen om daarna in de tuin zittend van een bakkie koffie kon genieten in het zonnetje. Ook de dagen die volgde waren zalig, maar zoals we allen weten, de komende dagen is het weer .... met peren. Waren we eindelijk van die kou af, zitten we er dadelijk weer midden in. Natuurlijk, ik kan het best hebben dit type weer, maar eenmaal weer van die lekkere dagen gehad te hebben hoef die troep van mij niet meer. 

En als je dan op zaterdagochtend om 06:00 uur er uit moet omdat zoonlief moet voetballen en je bepakt en bezakt bij de voetbal aankomt en je dan na een bakkie koffie verneemt dat het afgelast is. Tja, leuk is anders op de vroege ochtend ..... Maar ondanks dat de voetbal niet doorging kregen we toch nog iets leuk gisteren. Nee, dan heb ik niet over de 2-1 nederlaag van PSV. Nee, want die verliezen wel vaker met 2-1. Nee, ik heb het over onderstaande foto. Via via konden wij aan deze foto komen en netjes werd hij nog thuis gebracht ook. Geloof me, ik ben er meer dan trots op !!!

Mijn grootste vriend in De kuip !!!

Terugblik naar de beurs

Voor hen die op Facebook zitten, verschillende sites wel eens bekijken weten dat de beurs weer een meer dan geslaagd evenement is geweest. Eén foto die gemaakt is wil ik u niet onthouden en dat is de onderstaande. Echt, buiten een stel meer dan grote kampioenen zijn het ook voortreffelijke personen qua mens zelf. Ben blij dat ik ze persoonlijk mag kennen.

Even op de foto tijdens de beurs met Ria en Hans!!!

(foto genomen door mijn gabbertje Martin Kwakernaat)

G.J. Beute, de grappenmaker.

Kijk, dat de gekende Gert Jan Beute wel eens een grapje maakt is na het lezen van de weer meer dan schitterende blog van Esther wel weer duidelijk. Maar op precies dezelfde dag als hij Esther in de maling nam had hij ook ondergetekende te pakken. Wat was namelijk het geval? Met een vrij grote ploeg verbleven we de nacht van zaterdag op zondag bij v.d. Valk in Houten. En ook daar, ondanks een zalig bed kon ik ook daar niet uitslapen. Na een lekker bad genomen te hebben ben ik naar benenden gegaan en voor we gingen eten ben ik buiten even een kijkje gaan nemen. Gewoon, lekker op de zondagochtend in alle vroegte een luchie scheppen. Plots hoor ik een duif roepen. Als een echte weduwnaar hoorde ik daar een duif roepen, maar waar ik ook keek, het geroep dat bleef maar ik zag niets. Als ik dit dan tegen één der andere aanwezige staat te vertellen komt daar plots de goedlachse Grappenmaker Beute, ja die zat bij mij op het vensterbank op de .... verdieping. En een vette knipoog kwam daar achteraan. Stond ik mooi voor .... en had ie mij ook bij de ... op de vroege ochtend!!!

Pigeonbooster.

Op de beurs heb ik ook nog eventjes met de mannen achter achter bovengemoemd product staan praten. Zoals we allen weten komt er op medisch gebied nogal een flinke verandering aan en daarom wilde ik dit eigenlijk wel met jullie delen.

Martin en Appie gaven mij aan dat ze in 2012 met een dierenarts in contact waren gekomen die zich helemaal gespecialiseerd had in gezondheid van pluimvee en duiven op natuurlijke wijze zonder ook maar iets van antibiotica. Dit is dan ook de reden dat beide heren met dit product op de markt komen. Het is een natuurlijk product tegen zowel de coli als tegen overige darmploblemen bij onze duiven.

Maar om een lang verhaal kort te maken heeft deze dierenarts, in overleg in mei 2012 een goede 50 test pakketten gemaakt en zijn deze verdeeld onder verschillende liefhebbers. De eerste 50 liefhebbers die namelijk reageerden om een gratis proefpakket te krijgen kregen deze dus ook. En eerlijk, de resultaten waren verbluffend. (zie www.pigeonbooster.nl nieuwsbrief najaar 2012).

Naar aanleiding van deze testen hebben de mannen een enquête gehouden met vragen wat er zoal nog verbeterd zou kunnen worden en de vraag gesteld wanneer het product het beste gebruikt zou kunnen worden. Gezien de vele positieve reacties hebben deze mannen; Martin Trompetter en Appie Dunnink besloten om dit product op de markt te gaan brengen.

Voor uitgebreide informatie moet U maar gewoon eens een kijke nemen op hun site; www.pigeonbooster.nl

Nationaal TopWings Asduif Kampioenschap (N.T.A.K.)

Zoals we in de laatste uitgave hebben kunnen lezen komt ook het mooiste duivenblad met haar eigen kampioenschappen. Op de achtergrond wordt er al stilletjes gewerkt van hoe of wat. Afgelopen week ook de officiële bevestiging gehad van de locatie voor de prijsuitreiking. Deze zal gehouden worden begin december en als dadelijk nog meer bekend is komen we via TopWings hier natuurlijk meer dan uitgebreid op terug.

Op eigen hok

Hier op eigen hok zitten, zoals al eerder aangegeven de nog even hier verblijvende kweekduifjes op eieren. Alles is bezet dus zullen ze wel goed zitten denk ik zo. Met de vliegduiven verloopt het ook meer dan goed tot zover. Geregeld komen ze nu allemaal wel eens buiten al is regelmaat zeker verre van dat. Nee, hier nog geen regelmaat want stel je voor... Ik sla ze zelfs wekelijks een daagje over met voeren want kijkend naar hoe het weer was afgelopen week, ja, dan moet je uitkijken want voor je het weet lopen ze aan de duivinnen of gaan toch dadelijk eens elkders zoeken als ze buiten zijn. Maar voor we het weten gaan we nu dadelijk echt beginnen. 

Pink Pigeons Lady's Race

Hebben jullie het gelezen, de plannen van Esthers duivenrace. Nou, hoe ze het gaat doen doet ze het. maar ik weet het zeker, ze gaat ervoor en het zal slagen. Natuurlijk, eenhokraces zijn verboden in Nederland maar goed, wij Nederlanders laten al snel zaken en of beslissingen van andere door ons strot drukken. Zo zijn er ook op duivengebied ons door de jaren heen al vele zaken door de strot gedrukt. Es, het gaat je lukken en bij deze, al is het een vrouwelijk onderonsje, gezien het goede doel waar je het voor doet, heb je hulp nodig, bij deze!

Nou, eigenlijk heb ik nu gewoon weinig meer te ... dus...

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Nico Haesen

J. Doldersum & Zn

Combinatie Lokhorst

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Gertjan Knoop

Fondunie 2000

Combinatie Bruggeman

Theo de Kruijk

Dick-Jan & Stephan Göbel

Gebr. Maas & Zn

IFC Zeeland

Van Elsacker-Jepsen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens