Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Robin Hoedjes Open printvriendelijke pagina
Sjaak Buwalda  13-4-2013
 

Einde maart en om het netjes te houden 'veger en blikje' wat is het ineens weer bibberweer en dat de hele week nog. Wel weer een reden om niet te beginnen met hardlopen, naja hardlopen in rollatortempo wel te verstaan, maar weer binnen roeien dan. Vergeten de warmteplaatjes in het vlieghok aan te zetten, heet water in de pannen maar weer, dat bikken verniel je alleen de drinkpotten mee, of is dat alleen bij mij? In ieder geval het is mooi weer, jaarlingen naar buiten, ook al is het link beneden nul. Verder was het storm in Friesland en niet in een glas water zoals oude vossen ons willen laten geloven. In een achterkamer is besloten dat de voormannen ‘reglementair’ wel even over en achter de rug van het gepeupel een nieuwe huisrekenaar de provinciegrenzen konden binnen halen.
Met het duidelijk worden wie deze nieuwe rekenaar zou worden, kregen meer leden kregen een gevoel van machteloosheid en nooit eerder was het zo druk op de afdelingsvergadering. Drie uren vergadering over één punt, de nieuwe rekenaar. Moties, een advocatenstuk en veel mensen aan het woord die zich gekrenkt voelen door de manier waarop de leden ‘buitenspel’ werden gehouden. In ieder geval werd met 90% van de stemmen tegen de keuze van het bestuur van de nieuwe rekenaar, een duidelijk standpunt ingenomen. Een commissie werd in het leven geroepen om de aangenomen motie uit te voeren. Uitgezocht moest worden of het mogelijk was om onder de mondelinge overeenkomst met de nieuwe rekenaar te komen, en daarbij de oude rekenaar weer mee verder te gaan. In het kort, de nieuwe rekenaar wil zijn deel en Friesland mag €10.000,- overmaken voor een niet gewenste keuze. Het bestuur mag blijven zitten nadat besloten werd met de oude rekenaar verder te gaan. De nieuwe rekenaar zal ‘als schaduwrekenaar’ ook uitslagen maken, wat ze vorige jaren ook al deden, veel en vaak. Dus eigenlijk heeft het bestuur toch gewoon haar zin gekregen toch? Ik heb een mailbox vol nationale uitslagen 2012 staan maar weet nog steeds niet welke de correcte zijn, erg innovatief.
Waar even overheen gekeken is het melden op de NPO (dagfond) vluchten. Sinds vorig seizoen is dat niet verplicht namelijk. Vorig seizoen werden de eerste 10 meldingen (2 uur na de eerste duif) van de Blauwband meldsite gehaald, maar daar wenst het bestuur geen gebruik meer van te maken. Ondanks dat dus 90% tegen de nieuwe rekenaar is, heeft het bestuur er toch voor gekozen om de meldingen van de PV meldsite te tonen op de ‘eigen’ site. De verwachting is dan ook dat als je op teletekst wilt komen, iedereen verplicht wordt te melden op een systeem van een rekenaar welke door de vergadering afgewezen is. Dat is vreemd toch? Het zal mij benieuwen hoe de Friese leden daar op gaan reageren. 
Andere zaken lijken prima zo. Mooi dat we bijna alle marathonvluchten zelf vervoeren, de geplande 'vakantieperiode' tijdens het seizoen, en het geïntensiveerde opleer programma voor jongen. Van verschillende kanten vernomen dat we naar minder duiven in de manden (of vrachtwagen) gaan, kijk dat is volgens mij progressie. Dat er mensen rondtikken om dit soort progressie neer te halen, zegt alles over die gekrenktheid van de tikker. De Robin Hoedjes van deze tijd, doen net of ze voor jouw rechten opkomen. Niet meer aandacht aan besteden dan nodig. Hierbij. Het zijn dezelfde figuren die reageren op wat ze lezen en of zien, in plaats van anticiperen, ze zijn eenvoudigweg altijd te laat en wijzen naar omstandigheden. Te laat, helpt niet echt als goede eigenschap in onze sport.
Onlangs Dr. Brackstad op bezoek gehad. In ‘het land zonder crisis' Noorwegen, worden nog wel nieuwe zaken ontwikkeld, heel anders dan hier. Ik luister nou eenmaal liever naar een wetenschappelijke uitleg dan die van louter producenten. Overal zie je voorbereidingsprogramma's maar recuperatieschema's? Daar zit juist de winst, als je het wilt zien. En zoals voor alles geld qua producten, van mij hoef je niet hoor, lekker zelf weten. Ik tik er over als ik denk dat een ander van kennis kan profiteren, stilstand is voor de NS in winter.
Wist je dat 'geel' zich voedt met suikers? Dus hoe handig zijn suiker-glucose producten in/tijdens een geelkuur? Wat denk je dat puur maïs voeren in de containers voor effect heeft? Dat is als het plaatsen van een ‘geelbom’ want weet zeker dat een groot deel met geel de mand ingaat, laat je duiven maar eens onderzoeken na een marathonvlucht. Wist je dat de nasleep van een paratyfuskuur een aansluitende enting met levende entstof volkomen nutteloos maakt. De werkzame stoffen van de kuur maakt het levende deel van de entstof kapot, weggegooid geld dus op die manier.
Weer wat geleerd, mooi toch?
 

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Fondunie 2000

IFC Zeeland

Dick-Jan & Stephan Göbel

Theo de Kruijk

Aad Beerendonk

Nico Jan Koenders

Gebr. Maas & Zn

Gertjan Knoop

Johan Hamstra

Will & Falco Ebben

J. Doldersum & Zn

Marcel van Zanden

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!