Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De week van... Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  24-3-2013
 

Ten eerste wil ik iedereen bedanken die mij gebeld hebben, een sms'je hebben gestuurd, gemaild of zelfs een kaartje hebben gestuurd aangaande mijn verjaardag van vorige week. Ja, ook zelfs op Facebook kreeg ik de nodige reacties. Maar ondanks een jaartje ouder te zijn geworden, ik voel me (soms) nog twintig. Inderdaad, soms ja hoor ik jullie denken... Maar het is en blijft een gegeven, je bent zo oud als dat je jezelf voelt.

En ja weer was de blog van Esther Bultman eerder dan die van mijn hand. En ik kan het blijven aanhalen, maar ook deze moeten jullie voortaan zeker gaan lezen. Want eerlijk is eerlijk, ook deze uitgave was er weer eentje van Esther om even voor te gaan zitten. Echt, wat kan ze met een meer dan prima en goed gevoel haar verhaal verwoorden en dit keer op keer. Mijn inziens is een verhaal pas goed als je alles en iedereen om je heen vergeet en je jezelf helemaal kan inleven in dat wat je lees. (echt, bij het lezen wat van de hand van Esther komt vergeet je alles) Ik heb wel eens tegen Esther gezegd dat ze boek uit zou moeten geven.

Voetbal.
Nou wat moet ik nu eigenlijk over het voetballen schrijven? Ze kregen gewoon met 7-2 op hun kloten en nee, zeker niet gaan ouwehoeren over het weer met de wind dit, zus of zo, nee ze kregen gewoon meer dan op hun donder. Helaas het is niet anders maar gelukkig, ze hadden drie punten speling !!! En gelijk moet ik weer een link maken naar en richting de duivensport. Ik ken er verschillende, zowel in de winter als na enkele leuke vluchten krijgen ze een grote mond maar echt, je kan toch zo verdomde hard vallen !!!

Schoonzoon Lars deed het met het eerste elftal van PSV Poortugaal een stuk beter. Ja, hun konden een 4-1 overwinning bijlaten schrijven.

Volgende week heeft de kleine man geen voetbal want aanstaande donderdag gaan ze met z'n allen naar Engeland. Ondanks netjes aangevraagd te hebben bij alle scholen binnen de gemeenten krijgen ze geen toestemming. Nee, er werd zelfs gedreigd dat er geen waarschuwingen zouden komen maar dat gelijk de schoolinspectie zou worden gewaarschuwd en er een boete zou volgen. Echt, en dan kom ik weer terug op het verhaal van Esther over mensen die hun hun positie misbruiken. Of zal ik voor al die kinderen een suikerfeest organiseren want dan zullen ze best thuis mogen blijven dacht ik nog. Echt, wat een stelletje ..... zijn er toch op deze aardkloot.

De nieuwe laptop.
Mensen mensen toch. Wat kan iemand toch bijzonder lomp zijn. Heb ik een nieuwe laptop gekocht maar werken, nou nee. Gelukkig, met de nodige  hulp van me buurjongen en een buurman van een eindje verderop in de straat is het toch allemaal gelukt. Echt, zonder hun had ik de hele bende voor me gevoel uit het raam ge... Maar goed, het werkt eindelijk dus geen excuus om niet me wekelijkse gebrabbel te gaan maken.

Relatiebureau.
Afgelopen week, ik zette de pc aan als er een mail binnenkomt met de vraag of ik nog een leuke en goede duivin ergens wist te zitten. Ik nog heel lullig terug reageren dat mijn eigen twee beste duivinnen helaas geen eieren meer lagen. Krijg ik een reactie terug dat het eigenlijk een andere duivin moet zijn, liefst tussen de 35 en 45 jaar. En in mezelf moest ik toch nog even lachen. Ik mailde de bewuste liefhebber terug dat ik zeker een oproep zou plaatsen in mijn wekelijkse verhaal. Want laten we eerlijk zijn, wie weet hoe een koe een haas vangt..

Dus mannen en of vrouwen, weten jullie nog een leuke, spontane en zeker ook lief vrouwtje, mail me gerust eens en ik zal proberen gaan te bemiddelen. Het betreft een aardige vent, volgens mij zo tweede helft 40 en zelf nog overwinnaar van de vlucht der vluchten, namelijk Barcelona. Nee, nu is dat laatste zeker niet belangrijk maar zou er toevallig een leuke vrijgezelle duivenliefhebberster dit nu eens lezen en denkt van .... Stuur gerust een reactie en wie weet!!!

De duiven van de buurman.
Na een weekje de duiven gedaan te hebben van de buurman is het altijd fijn als ze weer terug zijn. Nee, doe het zeker niet met tegenzin maar het brengt wel het nodige extra werk met zich mee. Maar goed, het is toch verdomde gemakkelijk als je iemand zijn duiven erbij doet je er zeker niet verders de deur voor uit hoef te gaan.

Op eigenhok.
Nadat we vorige week beschuit met muisjes hadden zijn nu ook alweer de jongen geringd. Leuk hoor dat jonge spul in het hok wat je met de dag zie groeien en groeien. De vliegduiven zullen komende donderdag bij elkaar gezet gaan worden. Kijkend naar hoe de duiven zich gedragen zijn ze er volgens mij best wel aan toe. Alleen het weer, getver zeg.

De oude duiven zal ik gericht koppelen terwijl de jaarlingen zelf hun toekomstige partner mogen en kunnen kiezen. Wat is nu mooier dan dat je zelf je geliefde uit kan zoeken. Maar kijkend hoe het weer op dit ogenblik buiten is met die smerige koude wind, nou sorry, maar dan heb ik er echt nog geen zin hoor in het nieuwe seizoen.

Een telefoontje over bijzondere duiven.
Afgelopen week, ik kreeg een telefoontje van een voor mij goede bekende. In opdracht van een opdrachtgever van hem belde hij mij met de vraag over enkele duiven uit den landen waar hij naar op zoek is en wat informatie wilde weten via mij. Waarom bij mij dacht ik, maar door de jaren heen heb ik zoal eens meerdere telefoontjes gehad.

Naar de duiven waarna geinformeerd werd kon ik gelukkig wel iets over mee vertellen en dat wist de beller. Nee, ga geen namen noemen maar het werd wel een leuk gesprek en gelijk dacht ik, kijk, de man die hierachter zit (ik weet niet wie het is) is wel op een juiste manier bezig. Nee, niet zomaar iets kopen, nee, gewoon zijn huiswerk goed doen en pas eventueel iets aankopen als het speur- en huiswerk goed is afgerond. 

Maar al pratende over die bepaalde duiven, ze zijn zeldzaam ik weet het, maar dan kom je er pas echt achter hoe en op welke manier er eigenlijk duiven via diverse verkoopsite's aan de man worden gebracht. Niet dat ik nu bepaalde site's wil aanvallen, nee zeker niet. Want laten we duidelijk zijn, het zijn de mensen die ze kopen. Maar ik weet wel, als er een goede stamboom aanzit, mooie namen qua afkomst dan is het geregeld bingo.

Zo zijn er legio mensen, ze kopen links en rechts allemaal voor een grijpsteuver wat bonnetjes in de winter en blijven maar tobben. Natuurlijk, er zijn ook legio voorbeelden dat het lukt, maar voor het grote gedeelte is het gewoon K.............T. (sorry voor het taalgebruik). Nee, probeer nu eens gericht te werk te gaan.

Liefhebber X, een groot kampioen maar de prijzen voor zijn duiven gaan ver boven u budget. Probeer wat eieren te kopen dan. De kampioen koppelt zijn weduwnaars na het seizoen dan en dan. Koppel gelijk met hem en als zijn uitgeselcteerde weduwnaars nogmaals op eieren komen net voordat ze weer van elkaar gaan, ja, het is laat in het jaar maar probeer die te kopen. Geloof me, ze zullen vele malen goedkoper zijn en na een jaartje geduld kan u een leuk hokje duiven hebben van het beste van het beste van die grote kampioen X.

Nu we het toch over kampioenen hebben.
Heeft u als lezer het al vernomen van de fraude zaak in stambomen van enige tijd geleden bij onze zuider buren. In het duivenblad "Duifke Lacht" van afgelopen week staat het nu omschreven dat de Belgische kampioen Limbourg daadwerkelijk gefraudeerd heeft met stambomen. Snappen jullie het nu nog, vlieg je zo goed, brengen je duiven zoveel geld op en ga je, gewoon om nog meer te krijgen met stambomen rommelen. Nee, een foutje kan je maken maar zoveel als er in deze zaak boventafel is gekomen, nee, dat kan je niet meer onder stoelen en tafels stoppen. Vreemd, ik ben ook bij hem en zijn maatje op de hokken geweest. De persoon Limbourg, een liefhebber van grote klassen en dan dit soort zaken doen. Nee, sorry, voor mij val je dan als een baksteen !!

Zo, nog een weekje en dan zal de klok ook verzet gaan worden naar de gekende zomertijd. Als ik buiten met de hond het gekende rondje loopt, de oosten wind zijn werk doet heb ik toch een geheel ander gevoel. De eerste africhtingsvluchten waren al afgezegd en hoe alles er de komende tijd uit gaat zien, we zullen het merken met zijn allen. Als het weer zo zal blijven komen er hier de eerste weken zeker geen duiven in de mand. En gelukkig, onze eerste voorvlucht staat op de agenda voor het weekend van 5 en 6 april. En laten we wel wezen, zo snel als dit weer is terug gekomen, zo snel kan het ook weer veranderen. We zijn er aan toe, de zon en betere temperaturen !!! En terwijl ik aan het einde ben gekomen van mijn wekelijkse gebrabbel hoor ik de wind hard door de bomen waaien en vraag me zelf af, waar blijft die zalige lente toch !!!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Van Elsacker-Jepsen

Hans de Ruig

Familie Huizer

Combinatie Lokhorst

Nico Haesen

Gert Jan Beute Duivenproducten

Nico Jan Koenders

Fondunie 2000

Team Noel-Willockx

J. Doldersum & Zn

Gebr. van Toor

M. van Ginkel

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!