Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Ik heb de puzzelstukjes... Open printvriendelijke pagina
Rob van Hove  9-5-2013
 

Ik heb mensen onder mijn magnetiseurhanden gehad (tot medio 2010) die uiterlijk straalde van de energie, maar op ijzerniveau zo licht waren als een veertje. Hun magnetisch ijzer was flauw en niet van zins om zich dan ook maar ergens druk over te maken. In feite is dit een paradox ofwel een tegenstelling die niet zou kunnen bestaan. Want uiterlijk zo druk als een klein baasje en vanbinnen zo kalm als een luiaard.

En als je weet dat energie toch voor 99,9% afhankelijk is van ijzer. Dan sta je als magnetiseur toch wel effen raar op je neus te kijken. Want zoals ik al zei: eigenlijk kon het niet..! Maar later na een tijdlang niks te hebben gedaan met mijn overkill aan magnetisme in mijn beide handen, kwam ik louter bij toeval achter dit gekke gebeuren, met klanten die uiterlijk bliksemde van de energie maar vanbinnen brandde als een flauw nachtkaarsje. Terwijl, binnen en buiten qua energie toch gelijk is.

Goed, ik kwam bij toeval achter een aanwijzing voor mijn energievraagstuk. Dat kwam door dat ik een ietwat roerige column had geschreven. Waar heftig op was gereageerd, door een aantal voor mij persoonlijk onbekenden melkers. Deze melkers waren compleet overrompeld door wat ik dacht over de magnetische relatie tussen melker en zijn duiven. Terwijl, ik hier al jarenlang over schrijf, blijkt nu pas dat dit een explosief onderwerp is. Niet voor elke melker maar een flink aantal voelt zich bedreigd door wat ik beweer als risicovol. In het kort komt het hierop neer: duiven ontrekken ijzerenergie aan het lijf van de melkers. Andersom kan ook maar dan ben je een geluksvogel of zoals ik nu wel durf te stellen: een kampioen..!

Ik heb de puzzelstukjes bij elkaar weten te leggen, nadat ik sommige melkers zo uit hun dak heb zien gaan. Zodra ik maar een soort van beschuldigend vingertje wees…! Wat het in feite niet was, maar mensen lezen niet goed. Want hun zeer overdreven reactie op mijn eigen waarnemingen en filosofie, verraadde hun eigen falen wat betreft het op een juiste manier managen en leiden van hun duiven.

Het was de ongemene felheid van reageren (door de jaren heen hoor..) als ik dan zei: beste duivenvrienden, je kunt maar beter niet de fout maken dat je een slaaf moet zijn van je duiven, want ze ontrekken dan belangrijke energie uit je lijf. Beter is het om ze te zien als jouw slaven: bij wijze van spreken. Het zijn natuurlijk geen slaven, maar dieren waar je heel erg goed voor moet zorgen. Maar waar je wel de baas over moet zien te blijven.

Mijn eigen ijzerenergie waarnemingen bij o.a. melkers die absoluut verslaafd waren + waarnemingen bij melkers die als ware managers of businessleaders met hun duivenpersoneel omgingen. Kon ik de conclusie trekken, dat die wel hun ijzerenergie behielden. Wat zelfs ook duidelijk waarneembaar was in de vluchtresultaten en kampioenschappen.

Kort samengevat:

duiven en mensen wisselen elkaars ijzerenergie uit. Zolang dit binnen een zekere balans blijft is hier niks aan de hand, maar slaat de balans door naar de duiven. Ja, dan heb je op termijn als melker een probleem. Je duiven worden dan te vol van de verkeerde ijzerenergie, want mensen en duivenenergie zijn niet exact hetzelfde.

Conclusie en advies:

Het is niet aan mij om wie dan ook hiervoor te waarschuwen. Ik schrijf mijn columns niet om wie dan ook beter te laten presteren. Ik schrijf louter en alleen  over de voor en nadelen van de duivensport voor mezelf. Ik loop als voormalig magnetiseur 100 maal meer risico dan een doorsnee melker.   Voor al het overige mag iedere melker zelf proberen na te gaan of zijn duiven in het algemeen te veel energie kosten, dan ze opbrengen.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gebr. van Toor

De Marathonvliegers

Hans de Ruig

Dick-Jan & Stephan Göbel

Team Noel-Willockx

Aad Beerendonk

Cees van Heijst

Gert Jan Beute Duivenproducten

Gebr. Maas & Zn

Nico Jan Koenders

Nico Haesen

A. Engelen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!