Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Nico-Jan Koenders uit Westervoort 1e NPO vanuit St. Quentin Open printvriendelijke pagina
Falco Ebben  6-9-2013
 

Nico-Jan Koenders uit Westervoort heeft zijn grote kampioenschappen van 2013 al binnen. Op de vitesse kwamen zijn duiven dit jaar zo goed dat hij in Regio 4 van Afdeling 8 onaangewezen kampioen is geworden. Ook op zijn favoriete onderdeel, de eendaagse fond, werd het kampioenschap in Regio 4 van afdeling 8 in de wacht gesleept.

Jonge duiven

Met de jonge-duiven kende hij in het begin een dipje, maar later vlogen ook de jonge de ‘sterren van de hemel’. Op St Quentin werd de 1e NPO gewonnen met zijn NL13-1889447 ‘Tessa’, vernoemd naar zijn dochter, maar ook de 3e NPO.

Klik hier voor de stamboom van ‘Tessa’.


 
Nieuwe inbreng van Gaby Vandenabeele
 
Nico heeft zijn stam opgebouwd met zijn ‘Stamkoppel’. Het bestond uit de NL94-2609439 x NL02-2458668, twee duiven die een groot kampioen tot Nationale vedette maakten. Aan de basis van dit koppel staan duiven van Jan Ouwerkerk uit Lekkerkerk, de Belgische slager Leo Broeckx en Peter van Osch uit Zutphen.
Een zoon van het Stamkoppel, ‘Dennis’ (2e Asduif WHZB), bleek in de nakweek heel dominant aanwezig. Hij werd vader van onder meer ‘Zlatan’ (2e Asduif WHZB en 2 x duifkampioen Regio 4) welke opnieuw een grote stempel op de kolonie heeft gedrukt.

De kinderen van de basisduiven werden gekoppeld aan bijgehaalde duiven. Die kwamen van hardspelende liefhebbers, meest uit Nico-Jan’s kennissenkring.

Een schot in de roos bleek een ronde eieren welke Nico-Jan enkele jaren geleden haalde bij grootmeester Gaby Vandenabeele. Ze bleken heel goed te pakken op Nico-Jan’s stam en in veel duiven stroomt momenteel het bloed van de bijgaalde duiven uit Dentergem.
 
Op totaal weduwschap!
 
De verzorging is simpel maar doeltreffend. Er is genoeg over geschreven. Nico-Jan was een trendsetter als het gaat om de natuurlijke methode. Sinds 2002 hebben zijn duiven geen medicijnen meer gehad, uitgezonderd de paratyfuskuur in de wintermaanden. De duiven krijgen een enting tegen Paramyxo, goed voer (Versele-Laga), mineralen en grit en verder geen poespas.

Wat wel veranderd is is het spelsysteem. Al enkele keren heeft Nico-Jan geprobeerd om met zijn duiven totaal weduwschap te vliegen, maar telkens gaf hij er na enkele vluchten de brui aan. Dit jaar werden de zaken beter aangepakt en vanaf het begin doen de duivinnen het evengoed en soms zelfs beter dan de doffers.
 
DreamPigeons
 
In 2013-2014 gaan we alweer het vierde veilingseizoen in. Nico-Jan, die elk jaar tot de deelnemers behoorde, zal dit jaar wederom van de partij zijn!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gert Jan Beute Duivenproducten

IFC Hoogerheide

Dick-Jan & Stephan Göbel

Aad Beerendonk

Theo de Kruijk

Comb. Verweij-de Haan

Gertjan Knoop

Combinatie Lokhorst

IFC Zeeland

Van Elsacker-Jepsen

Huub Hermans

Gebr. van Toor

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Duindam Klimaatadvies

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!

Postduivenveiling.com

Duivenverkoop, gratis adverteren