Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Vredesvlucht als promotie idee? Open printvriendelijke pagina
Rob van Hove  23-9-2013
 

Het zou een gemiste kans zijn als de NPO als onze koepelorganisatie niet de moeite neemt om een serieuze bijdrage te leveren aan de wereldvrede, want ik heb begrepen van mijn oudste dochter dat in Den Haag en andere steden een hardloopwedstrijd is georganiseerd voor de “dag van de vrede.” Zij, heeft voor het eerst meegedaan aan deze hardloopwedstrijd. In het kader van de dag van de vrede, 21 sptember. Natuurlijk is het de deelnemers niet bedoeld om te winnen, maar om meer aandacht voor dit prachtige ideaal: wereldvrede.

Waarom doen wij als duivenliefhebbers niet aan dit soort van spontane acties, want wij zijn toch zo’n beetje de gatekeepers van het vredessymbool. Het mag een paar centen kosten, maar als we het slim aanpakken kunnen we er een heleboel GRATIS of in ieder geval weinig kostende imago reclame voor terugkrijgen. Buiten de aandacht om meer tolerantie en onderlinge medeleven of compassie in de wereld, is het gewoon toegestaan om iets voor je zelf als duivenliefhebbers te doen. In dit geval: reclame maken voor je zelf.

Zou het niet beter zijn om een public relationsman of vrouw aan te stellen. Beter dan een andere of nieuwe weerman, want ik verbaas me wekelijks tijdens het seizoen, hoe slecht de weerberichten te volgen zijn, die op teletekst zijn staan. De meteorologische vaktermen rollen vaak door mijn hoofd, zonder te kunnen volgen wat de opsteller er mee voor ons in petto heeft. Dan denk ik iedere keer: wie van ons kan hier een lekker soepje van koken? Ik niet en ik ben toch niet dom. Maar ook weer niet zo slim dat ik dat allemaal maar zo maar kan begrijpen. Nee, dan maar een slimme NPO pr- medewerker vragen om ons beter en leuker in het nieuws te brengen dan wijzelf als partijdige liefhebbers dit kunnen.

Bijvoorbeeld, laten we een soort van jaarlijkse vlucht organiseren voor de wereldvrede. Laat voor mij part Pieter Koss en zijn bureau hiervoor is met een ludiek idee aan komen zetten. Dat hoeft toch allemaal niet zo lastig en moeilijk te zijn. Je geeft de afdelingen een mooi affiche met een auto als hoofdprijs en klaar ben je. Plus je belt een paar van die radio en televisie redacties en vraagt ze om is bij een superspeler te komen kijken. Compleet met een camera en/of microfoon.

Of nog beter je geeft die journalisten voor een duivenvrede weekend de mogelijkheid om in te loggen op LIVE DUIVEN. Dan kunnen ze te minste de auto duiven voor de wereldvrede zien binnenstormen. Ach, die Pieter kan dit allemaal veel beter bedenken als ik. Dit zijn maar enkele creatieve gedachten kronkels van mijn kant uit.

Nou, dit is het voor deze keer.

Tot ziens,

Rob van Hove, Nieuw Scheemda.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Combinatie Bruggeman

Nico Jan Koenders

Super Fondclub G.O.U.

De Marathonvliegers

Gebroeders Homma

Cor Drost

IFC Hoogerheide

A. Engelen

Team Noel-Willockx

Combinatie Lokhorst

Marcel van Zanden

Hans de Ruig

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Postduivenveiling.com

Duivenverkoop, gratis adverteren

Ad Schaerlaeckens

Duindam Klimaatadvies

Gezondere duiven door gezond licht!