Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

En deze week in deze week de afgelopen week (4) Open printvriendelijke pagina
Gert Krab  22-9-2013
 

De vorige week met één dag uitgestelde vlucht vanuit Creil heeft nog een prima resultaat opgeleverd in beide fondclubs. Helaas waren er wegens de weersverwachting maar weinig duiven op ingekorfd. De uitslag was prima en leverden de volgende kampioenschappen op:

Superfondclub GOU:

  • 3e Onaangewezen jonge duiven
  • 3e Aangewezen jonge duiven
  • 2e Superkampioen jonge duiven

Fondclub BWRC:

  • 1e Onaangewezen jonge duiven
  • 3e Aangewezen jonge duiven
  • 2e Superkampioen jonge duiven

Zo, dat was nog een nawee van het vliegseizoen 2013. Naast de diverse feestavonden ben ik inmiddels alweer druk bezig voor het komende kweek- en vliegseizoen. De afgelopen tijd waren de kweekduiven al gescheiden en de meeste voedsterkoppels ook.

Die hebben nog wat jonge duiven uit de beste kweekkoppels grootgebracht en tevens enkele jonge duiven welke ik wil gaan gebruiken in het kweekhok. Zo heb ik één van mijn beste kweekdoffers nog 4 jonge duiven gekweekt samen met een aangekochte duivin van Chris Aalpoel uit zijn Superkoppel. Dat koppel gaf al echte toppers (dochter met 6x 1e, dochter met 3x 1e), maar ook de moeder van de 1e NPO van dit jaar op het hok W. & F. Ebben.

Daarnaast zitten er enkele aangekochte duivinnen van 2012 klaar om komend kweekseizoen hun kunsten te tonen. Wat goed is komt snel en samen met het motto 'kweken en spelen' hoop ik volgend jaar ook weer wat bijzonders te kunnen ontdekken voor op het kweekhok.

Uiteraard vindt momenteel ook de selectie plaats. De duiven op het kweekhok welke hebben onvoldoende gebracht gaan het komende jaar maar eens als voedster dienen. Welke duiven blijven op het vlieghok, welke oude duiven verhuizen naar het kweekhok. Je bent er maar druk mee als duivenmelker.

We zijn net als vorig jaar weer aan een karnemelk kuur begonnen. Ik denk dat ik na zo'n seizoen als dit niet teveel moet wijzigen. Dat kwam gisteren op de Jeugddag bij Hans en Evert-Jan Eijerkamp ook nog ter sprake.

Ik vertelde dat ik de achterkant van het vlieghok ging vervangen en dat dan meteen wilde isoleren. Evert-Jan adviseerde mij om dat vooral niet te doen, wat goed is, moet je goed laten. Hoewel ik vind dat je altijd moet proberen te verbeteren, denk ik dat ik dit advies maar op volg. Wat wel doorgaat is dat ik er een afdeling aanbouw voor de oude duiven.

Dit om reden dat de rechtse afdeling 's morgens altijd kil aanvoelt, doordat de ochtendzon wordt tegengehouden door de bomen achter het jonge duivenhok. De beide andere afdelingen voelen wel goed aan en ondanks dat ik dit seizoen op de rechtse afdeling een 5e NPO vanaf Morlincourt heb gedraaid ben ik niet te spreken over de prestaties daar.

Het hout is al gehaald en ligt nu te drogen, daarna in de grondverf en aflak, nog een hoop te doen dus!

 

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Dick-Jan & Stephan Göbel

Gebroeders Homma

Gertjan Knoop

Van Hoeck-Noel

M. van Ginkel

Nico Jan Koenders

Marcel van Zanden

Theo de Kruijk

IFC Hoogerheide

Huub Hermans

Team Noel-Willockx

Van Elsacker-Jepsen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens