Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

En deze week in deze week de afgelopen week (5) Open printvriendelijke pagina
Gert Krab  6-10-2013
 

Afgelopen vrijdagavond stond de eerste kampioenenhuldiging van 2013 op het programma. Zoals vorige week al aangehaald be ik dit jaar voor het eerst lid van de Midfond Evenementen Club van Regio 3. Een kampioenschap over alle midfondvluchten van de oude- en jonge duiven.

En over 2013 mocht ik me de beste noemen. Het was een leuke avond die niet ver van huis werd gehouden, namelijk in het clubgebouw van de zustervereniging hier in Elst. In de kleine uurtjes kon ik naar huis met een grote krat vlees voor het 1e kampioenschap en een vleesschotel voor de 1e prijs, uitstekend geregeld!

Afgelopen week druk geweest met gegevens klaarmaken voor de eerste veilingen op www.dreampigeons.com van Cees & Maurice Everling en die van mezelf. In beide veilingen prachtig aanbod van het beste van het hok!

In de veiling o.a. twee jonge duiven uit het Superkoppel (geen introductie nodig al je m'n site vaker bezoekt), een halfbroer en -zus van Epke (4x 1e), een volle broer en zus van de Blauwe 211 en Fast Blue 151 (topvliegers) en twee broers van Tripple 1 (de beste jonge doffer van dit jaar). Betere heb ik niet! Daarnaast wordt Big Ben (8e Nationale Asduif Jonge Duiven) en Mr. Morlincourt (5e Teletekst Morlincourt) aangeboden!

Klik hier om rechtstreeks naar de veiling te gaan!

De duiven hebben inmiddels twee weken karnemelk in het water gehad en zijn goed aan het ruien geslagen. Natuurlijk een voorwaarde om volgend jaar weer te kunnen presteren.

Ook is al een eerste selectie gemaakt bij de vlieg- en kweekduiven. Duiven die betreffende (kweek)prestaties het afgelopen jaar niet hebben voldaan worden voedsterduif. Duiven die op gezondheid te kort kwamen zijn er al (lang) niet meer :-)

Tot volgende week!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Aad Beerendonk

Marcel van Zanden

Johan Hamstra

Comb. Gerritsen

Gert Jan Beute Duivenproducten

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

J. Doldersum & Zn

Gebr. Maas & Zn

Nico Haesen

Huub Hermans

Dick-Jan & Stephan Göbel

Nico Jan Koenders

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Duindam Klimaatadvies

Ad Schaerlaeckens

Duivenverkoop, gratis adverteren

Postduivenveiling.com

Gezondere duiven door gezond licht!