Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Anton van Veenendaal, een goed voorbeeld.. Open printvriendelijke pagina
Rob van Hove  7-10-2013
 

Het is bijna nostalgisch te noemen, de manier waarop in het mooie Midwolda, de moderne duivensport wordt bedreven. Zo heb ik een heel ander beeld gekregen wat de duivensport voor een mens kan betekenen. Met dank aan mijn Groningse nieuwe duivenvrienden.

Maar, zoals ik hierboven al noemde in Midwolda, woont een gepensioneerde servicemonteur brandweer voertuigen bij de Fa. Ziegler. Die gedurende zijn werkzame leven bijna alle brandweerkazernes van Nederland heeft moeten bezoeken om ervoor te zorgen dat die mooie vuurrode auto’s konden blijven functioneren.

Maar na bijna een levenlang te hebben gewerkt om zijn gezin te onderhouden is Anton van Veenendaal een paar jaar voor zijn 65ste gestopt met werken voor zijn baas. Het was genoeg vonden hij, zijn vrouw en inmiddels volwassen en getrouwde kinderen. Tijd dus om zich is serieus te storten op de moderne duivensport anno de 21ste eeuw. Want hij is alweer een hele poos een melker waar ze hier in de afdeling 10 gedegen rekening mee moeten houden. Kortom, hij is er niet de man naar om er met zijn pet naar te gooien.

Anton houdt voornamelijk van de drie R’s van Ritme, Rust en Regelmaat.

Ik heb hem een enkele keer mogen ontmoeten en dan is hij graag en vol enthousiasme bereid om je een rondleiding langs zijn hokken en superduiven te geven. Nu moet ik er wel meteen bijzeggen, dat hij dit jaar en het seizoen hiervoor door omstandigheden niet volop heeft kunnen meevliegen in Oldambt.

Maar hij is nu op een punt gekomen om er werkelijk gas onder te geven en dat hebben zijn verenigingsgenoten en rayon concurrentie geweten. Want, tijdens de navluchten wist hij zich alweer danig in de kijker te spelen met gemiddeld 60 duiven mee en dan meer dan gemiddeld boven de vijftig en zestig procent van de prijzen te pakken.

Anton op hokbezoek bij Falco Ebben

Kijk, ik schrijf in mijn columns heel soms over melkers, die op de een of andere manier model zouden kunnen staan voor de duivensport, een fijne hobby. Nee, niet dat ik ook maar iets heb tegen de grote spelers met vele honderden duiven mee. Ik heb ook niks tegen een succesvolle melker die een leuk zakcentje wil bijverdienen. Absoluut niet. Of het moet alle spuigaten uitlopen, dan vinden ze me ook op hun graai en plunderweg. Maar gelukkig zijn die niet in de meerderheid, want veruit de meesten gedragen zich gelukkig nog als hobbyspelers en duivenkameraden.

Maar ik maak zo nu en dan graag een beetje reclame voor de goede onder de melkers, die op een gewone en prettige manier hun successen willen delen. Door af en toe een ronde laatjes of gewoon een koppel goede en gezonde kweekduiven te koop aan te bieden. De mensen die mij een beetje kennen, die weten dat ik graag een naam noem als Theo Streefkerk, vanwege zijn enorme verdiensten voor de huidige duivensport. En sinds kort durf ik ook mijn handen in het vuur te steken voor zo iemand als Anton van Veenendaal, uit Midwolda. Die inmiddels al vele goede duiven heeft gekweekt uit o.a. de duiven van de Olympiade duiven van Eppe Bodde Jr. uit Winschoten. Plus de tovenaar uit Wierden, Jan Karstens.

Ten slotte, Anton van Veenendaal, een rijzende ster in Oldambt. Die me op het hart drukte om er vooral bij te schrijven, dat een beginnend jeugdlid ALTIJD WELKOM is voor een leuk presentje uit zijn beste duiven. Dus je begrijpt nu wel waarom ik deze gepensioneerde servicemonteur is in het zonnetje wilde zetten.

Zie www.oldambt-pigeons.nl voor meer informatie over Anton!

Rob van Hove, Nieuw Scheemda.
 

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Team Noel-Willockx

Theo de Kruijk

Gebroeders Homma

Gebr. Maas & Zn

A. Engelen

Cees van Heijst

Huub Hermans

Johan Hamstra

Gert Jan Beute Duivenproducten

Comb. Gerritsen

Nico Jan Koenders

Van Elsacker-Jepsen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens