Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Toppers combinatie Van Rossum op DreamPigeons Open printvriendelijke pagina
Falco Ebben  22-10-2013
 

Op dit moment vindt de veiling van de beste vliegers van Combinatie van Rossum (voorheen Van Rossum-Stap) uit Wageningen plaats. Helaas heeft combinatie van Rossum besloten te stoppen met de duivensport.

Combinatie van Rossum bestaat uit Richard en zijn vader Bertie. Ze wonen in Wageningen en speelden in Regio 3 van Afdeling 8. Het spelverband waar ook de eigenaren van DreamPigeons lid zijn. Het was voor ons dan ook niet zo moeilijk om de duiven van Van Rossum op waarde te schatten. Vooral op de eendaagse fond waren ze sterk en dat ook nog eens met uitsluitend nestduiven.

Richard is de man van de verzorging van de duiven, ook toen hij nog in combinatie met Stap speelde. Zijn vader heeft zwaar COPD. De verzorging viel Richard - bloedfanatiek - soms zwaar. Hij heeft besloten te stoppen met de duivensport.

Stamopbouw

Stambomen interesseerden Richard al die tijd bitter weinig. Zijn duiven moeten presteren en met commercie heeft hij zich nooit bezig gehouden. Zijn duiven kwamen via verschillende bekende en minder bekende liefhebbers waaronder Eef van Aalten uit Huissen, Jos de Beule uit Bennekom, Kok-Driessen uit Andelst, Hans Broeders uit Haghorst, Marcel Sangers uit Eefde en vooral wijlen Siem Werson uit Wageningen.

DreamPigeons

In deze verkoop de zes beste duiven van het hok. Dit zijn vier van Richards toppers, waaronder zijn topduivin ‘Miss Bourges’, die het schopte tot 6e Internationale asduif Noordelijke Unie.

Ook zitten er twee duiven van zijn duivenmaat Jos de Beule uit Bennekom in de veiling. Voor hem kweekte Richard altijd een stel jonge duiven en als de duiven bij De Beule te oud werden om mee te vliegen gingen ze bij Richard naar het kweekhok.

Van de Beule wordt er op DP een doffer aangeboden met maar liefst 11 eerste prijzen op zijn palmares! Deze veiling loopt tot 26 oktober 2013 15:00 uur!

Falco Ebben

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
J. Doldersum & Zn

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Dick-Jan & Stephan Göbel

Van Hoeck-Noel

Combinatie Bruggeman

Nico Jan Koenders

M. van Ginkel

A. Engelen

Nico Haesen

Gert Jan Beute Duivenproducten

Will & Falco Ebben

IFC Zeeland

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens