Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

En deze week in deze week de afgelopen week (6) Open printvriendelijke pagina
3-11-2013
 

De afgelopen weken valt er eigenlijk bitter weinig te beleven bij de duiven. In alle hokken staan voersilo's voorzien van Matador Rui, een pan water en daarnaast om de paar dagen vers grit  en mineralen.

Op de vlieghokken vul ik de pan met water af en toe met 5ml Backs Gluta-Amin per liter water. Backs Glut-Amin is een supplement wat er voor zorgt dat er geen tekorten zijn van aminozuren die nodig zijn voor de opbouw van de eiwitten. Met name de jonge duiven hebben na het seizoen nog een aardige klus om hun verenpak te vernieuwen, dus om te zorgen dat ze tegen het eind van het jaar een keer klaar zijn, kunnen ze wel wat hulp gebruiken.

Snelbouw

Gisteren samen met Matthijs de nieuwe afdeling voor de oude duiven in elkaar getimmerd. Nou ja, timmeren. De tacker van Bouwbedrijf van Esseveld deed het feilloos. Alle planken waren al in de grondverf gezet, de spantjes voor het dak en het kozijn in het voren gemaakt (door de buurman) en de vloerbalken hadden we vorige week al bevestigd. Het ging dus als een straaljager. Hieronder het resultaat:

De afwerking zal wel minstens zoveel tijd in beslag gaan nemen. De nokvorsten zijn in bestelling en ik denk dat er eigenlijk ook vrij vlot windverem opgemaakt moet worden, want die wind van tegenwoordig...

Paratyfuskuur

De kweekduiven gaan binnenkort over op Matador Rust, want of die hun laatste pen nu wel of niet optimaal volgroeid zal zijn, maakt om te kweken niets uit.

Deze week ga ik beginnen om alles te kuren tegen paratyfus. In totaal drie weken en na twee weken zal alles geënt worden. Je leest ook nu weer allemaal tegenstrijdige berichten, maar ik zie geen aanleiding om het anders te doen dan vorig jaar.

Volgende week hebben we de kampioenenhuldiging van de Regio, wellicht dan daarvan een fotootje in 'De afgelopen week'.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Hans de Ruig

Gebr. van Toor

M. van Ginkel

Gertjan Knoop

De Marathonvliegers

Marcel van Zanden

IFC Zeeland

Team Noel-Willockx

J. Doldersum & Zn

Combinatie Bruggeman

Van Hoeck-Noel

Johan Hamstra

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Postduivenveiling.com

Ad Schaerlaeckens

Duindam Klimaatadvies

Gezondere duiven door gezond licht!

Duivenverkoop, gratis adverteren