Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Te zot voor woorden Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  17-11-2013
 

We zijn weer een weekje verder, en ongemerkt is het alweer mijn vierde zondagse weekverhaal op rij. Voor mezelf denk ik, heb de draai weer te pakken terwijl het toch geregeld nog anders voelt met vele dingen. Zeker als ik kijk naar alle hectiek op me werk. Ja, vanaf komende week ga ik vier ochtendjes weer aan de slag. Maar als ik al me collega's zo zie, de drukte, en zoals aangegeven de hectiek, regels en veranderingen, ja, denk ik van .... Nee, serieus, ik zit bij vergaderingen en hoor dingen dat ik denk van ...... Ik hoor collega's praten over lopende zaken dat ik denk van ...... Gelukkig, ik wordt door iedereen nog uit de wind gehouden maar er zal een moment komen dat ik er weer helemaal zelf voor sta en als ik daar nu aan denk, ja, dan denk ik van ...... Waarom al die ......, simpel, er lezen ook collega's mee, maar echt, als ik alles zie en hoor denk ik echt van, geef mijn dingetje maar aan Fikkie.  Maar goed, zal een kwestie van tijd zijn, al denk ik zelf van niet want echt, het is een wereld, en altijd maar onder de druk van opleveren werken in de grote mensenwereld, maar goed.....

Voetbal.

Ja, gisteren werd er weer gevoetbald door de mannen, nou ja, gevoetbald. Ze werden werkelijk waar gewoon helemaal weg gespeeld. Met een 8-1 hebben ze op de kloten gekregen. Niets lukte, iedere bal ging verkeerd en eerlijk, de tegenpartij was enkele maatjes te groot voor onze spelertjes. Je moet het zien als de plaatselijke voetbalclub die tegen ..... zou moeten spelen. Ja dus dat was even tegenvallen, maar goed, zo beginnen er wel meer clups aan een nieuwe competitie, en uiteindelijk komen ook hun er weer bovenop zullen we maar denken. En als de kleine man dan thuiskomt, want in de middag kon hij ook nog mee doen met een hoger elftal zegt ie plots, "He pa, ik zag Piet de Vogel ook nog" Ja, Piet kent natuurlijk me zoontje van zoal al die schitterende avonden van de Supercup. En vol trots verteld mijn grote vriend, "Ik hoorde plots, van heeeeee, daar is de kleine Hamstra". Altijd leuk dit soort dingen te horen !!!

N.P.O., hun rekenaar maar zeker ook de kampioenen.

Mensen, wat is er toch aan de hand in duivenland? Afgelopen week was het dat ik er, gezien mijn schrijfwerk voor TopWings een mailtje uitgooide richting de N.P.O. aangaande de Nationaal kampioenen.

Ik schreef zoal;
Beste,
Hoe lang zal e.e.a. nog in beslag nemen voordat de Nationaal Kampioenschappen definiteif bekend zijn?
Hopelijk kan U mij daar op antwoorden dit i.v.m. reportage werk.

Sportgroetend Johan Hamstra.
Vrijsnel daarna krijg ik onderstaande reactie terug vanuit de N.P.O.
Geachte heer Hamstra,
De nationale kampioennen zullen begin 2014 definitief zijn.
met vriendelijke groet,
Frank Marinus

Hierop reageerde ik weer met;
Geachte heer Marinus,
Wat hier de ware reden van is, gezien de eindtijd van indienen reclame al lang verlopen is, is dit voor mij dan ook een vraag. Maar persoonlijk, en zie dit niet als aanval, maar wel als een verbeterpunt is dit natuurlijk gewoon een blamage. Het kan toch niet zo zijn dat je een halfjaar moet wachten voor de kampioenen bekend zijn !!!

Sportgroeten Johan Hamstra
 
Waarop heer Marinus namens de N.P.O. weer reageerde met;
 
Geachter heer Hamstra,
 
Dit zijn wij helemaal met u eens. Wij zijn echter gebonden aan een contract met een rekenaar waar wij niet de juiste resultaten uit krijgen. Wij hebben nu een methode gevonden waarbij we wel de juiste kampioenen huldigen. Deze methode is echter ontzettend tijdrovend. Het is jammer. Maar als het zo blijft zitten we nog twee jaar met dit probleem.

met vriendelijke groet,
Frank Marinus
 
Maar kijk, hoe het contract afgesloten is weet ik niet en hoef ik ook niet te weten. Maar mijn inziens, als iemand, die niet werkt volgens het afgesloten contract, kan je toch altijd simpel onder het contract uit? Of zie ik het verkeerd? Contracten worden afgesloten om nagekomen te worden, maar dit moet dan wel van beide kanten komen. 
 
Met dit schrijven wil ik zeker de N.P.O. niet aanvallen of wat ook. Maar wel wil ik de kampioenen een hart onder de riem steken in deze. Zelf denk ik, het zal ooit nog wel eens goed komen.
 
Maar wat mij nu nog het meest verbaasde in dit geheel, en nogmaals, ik weet er verder ook het fijne niet van. Maar we hebben een contract met deze rekenaar, iedere vereniging of wat dan ook moest hun gegevens op tijd insturen, dus mijn inziens is het allemaal niet zo moeilijk. Het zal toch niet zo wezen, dat als je nu al een hele tijd op nummer 1 staat je dadelijk, omdat er plots op een andere manier gerekend zal worden je van deze plek weer af gaat.
 
Ik ga hier verder niet te veel woorden aan vuil maken, want ik heb geleerd, dingen die je zelf niet kan beinvloeden moet je jezelf ook niet druk om maken, maar eerlijk, als ik dit zo zit te tikken zit me bloeddruk wel aan zijn top .....
 
Duivensport anno 2013. Maar stilletjes stel ik me wel de vraag, welke goedgevulde N.P.O. functionaris, want ik blijf er bij, die bestaat echt hoor, durft hier binnen de N.P.O. zijn verandwoording over en voor nemen. Je zou er haast een verslag voor gaan schrijven voor in de duivenkranten. Nogmaals, fouten maken, dat kan, maar dit raakt werkelijk kant nog wal !!! En eerlijk, over wie zijn rug?, inderdaad, de kampioenen die voor de dag zijn gekomen als op voorhand vastgesteld en met en door, welke rekenaar dan ook.

Reportage's.
 
Vorige week gaf ik aan dat ik ook weer geregeld bezig ben met verslagen te schrijven voor TopWings. En ook zijn er al verschillende ingeleverd die gereed zijn voor plaatsing. Hierop kreeg ik enkele berichten met de vraag, over wie ik dan zoal geschreven had? Nou, die al klaar zijn ten opzichte van plaatsing zijn zoal van de gekende Gebroeders Ras uit Urk, Danny de Voogd Yerseke, deel 02 Stabel en Zn uit Goilre, Antoon v.d. Burg Bergschenhoek en Wim Mudde Sliedrecht. En voor hen die ook wilde weten waar ik mee bezig ben, dat zijn zoal; G. Hamstra & Zn, Gert Jan Beute, Gebr. van Toor en de man van de W.H.Z.B. 2013 Yong Lin. Dus, zoals u kan zien, er komt genoeg leeswerk weer aan van de hand van mijn persoontje. En buiten deze vernoemde iefhebbers heb ik er nog enkele op mijn lijstje staan die ik zal gaan benaderen. Dus hopelijk zullen vele dit lezen uitkijken als dat toch zo verdomd mooie blad in de bus valt.
 
De beurs.
 
Ja, komend weekend is het alweer zover. Ik weet nog dat we de voorjaarsbeurs afsloten, terwijl komend weekend alweer de najaarsbeurs is. Natuurlijk, ook ik ben van de partij. Ik zal, waarnodig en mogelijk mijn hulp aanbieden bij Tony Berlijn van TopWings. Wel leuk, na zo'n verschrikelijke klote periode gezien wat ik allemaal heb mee moeten maken om dan nu weer eindelijk eens vele bekende gezichten te kunnen zien. Dus, ga u, of gaan jullie ook naar de beurs, wie weet kunnen we elkaar ontmoeten !!!

Zo, dit was weer een stukje van de hand van "De Kale".

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Aad Beerendonk

A. Engelen

IFC Zeeland

Johan Hamstra

Team Noel-Willockx

Combinatie Lokhorst

Van Hoeck-Noel

Will & Falco Ebben

De Marathonvliegers

Gebr. van Toor

Super Fondclub G.O.U.

Comb. Gerritsen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens