Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

En deze week in deze week de afgelopen week Open printvriendelijke pagina
8-12-2013
 

Afgelopen twee dagen hadden we met onze club onze jaarlijkse streek tentoonstelling. De laatste jaren heb ik meestal wel een prijsje, maar gisteren was de verrassing comleet: Epke werd de schoonste van het geheel. Dus naast dat hij inmiddels vier 1e prijzen won, vinden de keurmeesters 'm ook nog mooi :-)

Verder zaterdag natuurlijk helemaal druk geweest met de catalogus. Hoewel het tegenwoordig een stuk makkelijker is dan vroeger (toen moest je letterlijk knippen en plakken, nu digitaal) vind ik het een vervelend werkje. Maar goed, die moeten ook gebeuren.

Matthijs is in die tijd mooi met de krabber door de hokken heengegaan, zodat we 's middags de kweekboxen een heel eind af konden maken. Komende week nog wat aan de inrichting doen en verlichting, dan zijn ze af!

Tevens een kleine aanpassing aan het voedsterhok gemaakt (broedbakken verder van de grond af, zodat er geen loze ruimte meer boven is) en de doffers er op geplaatst. Eerdaags laat ik de duivinnen er vast bij zodat die dan vast voorgekoppeld zijn.

Vanmiddag kwam Kras 739 van Ben trouwens niet eten, is niet vermagerd, maar was wel slap. Hopelijk is dit van voorbijgaande aard.

Deze week zeer slecht nieuws gelezen op Facebook, waar bekend werd dat het met Roan - zoontje van  FB vriend Romke van de Wal - een aflopende zaak was. Deze zomer heeft heel duivenminnend Nederland zich nog ingezet om bij te dragen in het bedrag wat nodig was om hem te kunnen laten behandelen in Amerika. Slechts enkele dagen na aankomst is Roan daar overleden. Het enige wat je kan doen is meeleven met de familie en je steun daarin betuigen. Wat is leven toch kostbaar en zijn duiven dan toch maar onbelangrijk.

Helaas een trieste afsluiting.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Nico Jan Koenders

Huub Hermans

M. van Ginkel

J. Doldersum & Zn

Familie Huizer

IFC Hoogerheide

Will & Falco Ebben

Johan Hamstra

Team Noel-Willockx

Dick-Jan & Stephan Göbel

A. Engelen

Fondunie 2000

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Duindam Klimaatadvies

Gezondere duiven door gezond licht!

Duivenverkoop, gratis adverteren

Ad Schaerlaeckens

Postduivenveiling.com