Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Hét bijhuis van de familie Eijerkamp - Rien & Bas Weijers, Groesbeek Open printvriendelijke pagina
Falco Ebben  12-12-2013
 

Enige jaren geleden veranderden vader Rien en zoon Bas Weijers van strategie. Op het hoogste niveau mee kunnen doen, dat was hun ambitie! De duivenfanaten uit Groesbeek besloten ieder vanaf eigen adres op een andere discipline te gaan vliegen, zodat ze zich er volledig voor in konden zetten. Bas richtte te zich op de vluchten boven de 800 kilometer, terwijl Rien zich specialiseerde in vluchten van 100-700 kilometer.

Uit alle toppers van Eijerkamp

Rien & Bas behoren tot de beste vrienden van Hans en Evert-Jan Eijerkamp. Hun vriendschap ontstond begin jaren ’90.

Dankzij deze vriendschap waren het natuurlijk ook de duiven van de familie Eijerkamp die naar Groesbeek kwamen toen Bas en Rien het roer omgooiden. Vanaf 2009 kwamen onder meer de volgende Eijerkamp-Heremansen de hokken versterken:

  • Twee dochters van de ‘Euro’;
  • Een zoon van ‘Goochelaar’ (vader ‘Rossi’);
  • Een dochter van ‘Rossi’;
  • Een dochter van ‘Lichte Blauwe’;
  • Een zoon van ‘Spinneke’

Al deze duiven werden zorgvuldig voor Rien en Bas geselecteerd door Hans & Evert-Jan Eijerkamp. De Heremansen werden gekruist met de duiven van Louis van Loon, uit de lijn van ‘Don Leo’ en ‘Fabio’, de beste Van Loon-kwekers op de Eijerkamp-hokken.

Een belangrijke Van Loon-kweker op het hok van Weijers is’Gaudi’, kleinkind van ‘Fabio’. Deze topper is al vader van 4 x 1e.

De nieuwe topkweker op de hokken van Eijerkamp is ‘Ché’, winnaar 1e NPO Orléans 14.285 duiven en 1e Arras 9.641 duiven. In 2012 kwam er een ingeteelde zoon van ‘Ché’ naar Groesbeek. Al in het eerste jaar gaf deze jongen met prima resultaten!

Hulp van Reind Breman en Evert-Jan Eijerkamp

De eerste jaren nadat Rien en Bas de nieuwe weg waren ingeslagen waren wat opstartproblemen. Doordat het hok niet deugde konden de duiven niet in vorm komen. Na een bezoek van Reind Breman en Evert-Jan Eijerkamp werden nieuwe plannen gemaakt en veranderingen aangebracht. Sindsdien behalen ze knappe resultaten.

Op de eendaagse fondvlucht vanuit Bergerac (869 kilometer) behaalden ze in 2011 de 1e prijs Internationaal NU tegen 5.722 duiven met een duif uit de lijn van ‘Euro’ en ‘Tips’. In 2012 wonnen ze 11e en 17e NPO Blois.

Met het materiaal wat ze achter de hand hebben, zullen we ind e toekomst zeker meer van deze ambitieuze vader-zooncombinatie gaan horen.

DreamPigeons

Op DreamPigeons loopt momenteel een veiling van Rien en Bas Weijers. Er zitten kleinkinderen van alle Eijerkamp toppers. Daarnaast hebben ze hun ‘Lize’ in de veiling te koop aangeboden, de topper die 1e Internaal Bergerac in de NU won. Hun veiling loopt tot a.s. zaterdag 14 december.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
A. Engelen

Combinatie Bruggeman

Team Noel-Willockx

Hans de Ruig

Gert Jan Beute Duivenproducten

Gebroeders Homma

IFC Zeeland

Cees van Heijst

Nico Jan Koenders

Cor Drost

Van Hoeck-Noel

Gebr. van Toor

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Duindam Klimaatadvies

Duivenverkoop, gratis adverteren

Gezondere duiven door gezond licht!

Postduivenveiling.com