Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Slaapfeestje!!! Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  15-12-2013
 

Dit is weer eens zo'n zondagochtend dat ik totaal niet weet waarover nu echt te moeten schrijven. Is het over de duiven, het weer, of het werk. Maar ondanks dat ik nu nog niet weet van hoe of wat, gaan we wel proberen wat voor elkaar te krijgen. En, al staat de dampende koffie voor me op tafel, zal het me hopelijk best wel lukken. Als ik eindelijk wil beginnen, komt het gespuis wat hier vannacht geslapen heeft naar benenden, dus schrijven, ho maar.

Eerst broodjes maken voor de jongens en ja, dan maar wachten tot ik de tijd kan vrij maken voor wat te tikken !!!

Voetbal.

Zo, na een weekje geen voetbal kon hij deze keer wel aan de bak. Het werd een 4-2 overwinning, dus dat deed de kereltjes meer dan goed. In de middag zouden er verschillende van zijn kameraadjes van de voetbal komen voor z'n verjaardag met slaapfeestje en al. Dus ja, dan weten jullie het wel. De kids allemaal op zolder en wij er onder. Tot diep in de nacht hadden ze natuurlijk dikke pret. Maar goed, dat zijn juist die mooie momenten voor die gassies toch. In de middag moest ook schoonzoon Lars spelen, en daar het een thuiswedstrijd was, maar even de eerste helft wezen kijken. Deze mannen ging met 1-0 voorsprong de rust in en uiteindelijk werd hier de eindstand 3-0 van. En wat ik begreep, omdat het ook een streekderby was hebben deze mannen nog een potje genomen na afloop van deze overwinning. Ja, zo zie je maar, wij ons plezier met onze duifjes en dit soort mannen hun ding op en om het veld. 

Afgelopen week.

Samen met vriend en gabbertje Kwakernaat afgelopen woensdag even naar Opijnen gereden. Ja, er stond een afspraak in de agenda om aldaar bij Eric wat fotowerk te maken. Van me eigen stammetje stonden er al verschillende op foto, en nu waren het verschillende duiven van duivenmaat Eric die op de gevoelige plaat gezet zouden gaan worden. Als ze dadelijk gereed zijn zullen ook deze hier te bewonderen zijn. Persoonlijk kijken wij er meer dan naar uit, het eindresultaat. En wetende wat die Kwakernaat allemaal zoal in elkaar kan zetten,  zal het eindresultaat meer dan de moeite waard zijn.

Kerstkaarten en ....

In vele brievenbussen zullen de eerste kaarten alweer binnen gekomen zijn, en zullen er nog vele volgen. Jaren hebben wij hier ten huizen Hamstra ook zitten schrijven, en ieder jaar hadden we het er weer over, "wat zijn we toch achterlijk aan het doen". Ja, inderdaad, een kerstkaart, gelukkig nieuwjaar en nog meer van dit soort bewoordingen. Natuurlijk, ik, wij, of het nu de familie of de combinatie is, ja, natuurlijk, wij wensen jullie ook al het goeds wat nodig is. Maar kaarten versturen, nee, dat doen we al langere tijd niet meer. Stuur u nu toevallig wel een kaartje, en komt er niets terug, denk dan niet gelijk van .....

Daarom dan ook dat ik/wij het in iedergeval hier via deze manier doen om u toch een groet,wens te brengen.

Op eigen hok.

Terwijl er op vele hokken in den landen al vele koppels op eieren zitten is het hier nog steeds lekker rustig. Nu dat alle duiven hier zo goed als de laatste pennen ook hebben gestoten is de enige verandering die hier gedaan is dat het voer wat aangepast is. Er gaat nu, nadat er enkele weken 25% aan lichte mengeling al aan de basismengeling was toegevoegd voor een 50% lichte mengeling aan toegevoegd worden. Dit zal tot einde van de maand zijn waarna de lichte mengeling voor enige tijd/maanden opgeschroefd zal worden tot zelfs 75%. 

Verders, en dit zal op vele hokken zijn zien de duiven er meer dan perfect uit. Dus ja, wat moet ik eigenlijk nog schrijven over de duiven !!!

Bezigheden.

Nog een weekje, en dan heb ik net als de kinderen twee weken verlof. De eerste week, de week van kerst samen met duivenmaatje Eric nog een hok bezoeken in Zeeland. De dag na kerst komen de meiden van de Bultman familie enkele dagen logeren en daar gaan we enkele zeer leuke dingen mee doen. Wat? dat kan ik nu nog niet zeggen, want stel dat die meiden het lezen !!!

VIP dag Eijerkamp.

Voor 28 december heb ik een persoonlijke uitnodiging gekregen voor de speciale VIP dag bij en van de familie Eijerkamp. Altijd een leuke onderbreking voor de tijd van het jaar om dit soort evenementen bij te wonen. Het is al jaren geleden dat ik persoonlijk daar nog geweest ben. Het was samen met Hamstra Sr. en een plaatselijke liefhebber, in de persoon van Jan Erkelens dat ik deze dag toen bijwoonde. Zelf was ik toen nog in die tijd een meer dan bloedfanatieke programma speler dat we de hokken van de familie bezochten.

En om dan nu, jaren later, in een meer dan goed gezelschap dadelijk deze reis aan te gaan, ik kijk er nu al naar uit.

Nou, dit was weer mijn wekelijkse praatje. Het is allemaal magertjes zo rond deze tijd.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Fondunie 2000

Familie Huizer

IFC Hoogerheide

A. Engelen

Cees van Heijst

Combinatie Bruggeman

J. Doldersum & Zn

Hans de Ruig

Comb. Gerritsen

IFC Zeeland

Gertjan Knoop

Nico Jan Koenders

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens