Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Het gewone leven!!! Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  12-1-2014
 

Daar zijn we weer met alweer een nieuwe ......... Ten eerste wil ik alle deelnemers, en dan zeker de overwinnaars van de Europa Cup te Dortmund feliciteren met het voor hun en Nederland behaalde resultaat. Prachtig toch!!! Verders, en dit zal bij velen wel zo zijn, ben ik persoonlijk ook wel weer blij dat het normale leven weer begonnen is. Al die dagen van eten, en weet ik wat al niet meer. Nu maar snel naar het voorjaar, en dat de dagen weer langer gaan worden.

Voetballen.

Zo, de kereltjes moesten gisteren een oefenwedstrijdje spelen. Het was tegen een elftalletje dat twee klassen hoger speeld. Daarom waren onze jongens best wel wat gespannen. Maar eerlijk is eerlijk, als de scheids een einde aan de wedstrijd maakt staat de teller op 6-0 voor onze jongens. Dus, waren onze kereltjes zo goed, of waren hun zo slecht !!!! Maar de eerste klap is een daalder waard zullen we maar denken.

Ziekenhuis voor controle.

Zo, aankomende donderdag mogen we voor controle weer naar het ziekenhuis bij onze zuiderburen. Hoe gaat het hoor ik sommige denken? Gelukkig, over het algemeen gaat het best goed maar toch, en dit zeker op en tijdens het werk loop ik toch tegen de nodige problemen aan voor mijn gevoel. Ook de vermoeidheid blijft me toch behoorlijk parte spelen. En eerlijk, ook geregeld gaan we toch nog wel eens pootje over. Maar goed, laten we positief blijven denk ik dan ook maar.

Diefstallen.

Na een, in mijn ogen vrij rustige periode wat diefstallen betreft, is het voorlopig dit jaar tot nog toe flink raak. De nodige hokken zijn zoal bezocht door dat uitschot. Ja, wat moet je er van zeggen? Ja, een heel levenswerk voor velen kan zo maar eventjes in korte tijd kapot gemaakt worden door een stelletje van die onbenullen.

N.P.O. vluchten.

Geregeld hebben we vluchten gezien die betiteld werden en of worden als N.P.O. concoursen en hierdoor ook op teletekst kwamen. Nu heb ik vernomen dat daar verandering in gaat komen. Zo vernam ik dat er vragen gesteld zijn richting N.P.O. wat hun verstaan onder het begrip N.P.O. vlucht. Hierdoor werd door de N.P.O. aangegeven dat eigenlijk alleen de eendaagse fondvluchten als N.P.O. vlucht betiteld kunnen en mogen worden.

In verschillende concept-vluchtprogramma's staan weer N.P.O. vluchten (lees jonge duivenvluchten) van andere afstanden als N.P.O. vlucht betiteld. Maar dit dan niet voor alle afdelingen in het land.

Daarom dan ook dat vanuit de N.P.O. de regels voor teletekstvluchten zodanig aangepast gaan worden dat dit niet meer voorkomt. N.P.O. zal ook de afdelingen er op wijzen dat zij de term, N.P.O. vlucht alleen voor de eendaagse fondvluchten mogen gebruiken.  Persoonlijk ben ik benieuwd hoe dit zal gaan verlopen !!!

Duiven op eigen hok.

Op het hok te Opijnen zijn de duiven afgelopen week samengezet. Gisteren toevallig even met vriend en gabbertje Patrick eens alles wezen bekijken. Gewoon, even gezellig met z'n drietjes het hok in en alle duiven eens bekeken. Zalig, om dan met dit soort mannen te melken !!!

Ook gelijk, onder het genot van een drankje aan de keukentafel eens het komende seizoen wat besproken. Tuurlijk, voor de ouwe duiven staan de vluchten eigenlijk voor dit jaar wel vast. Maar de jaarlingen, ja, daar kijk ik het altijd maar per jaar mee. Nee, deze gaan voor de ervaring, en of dit nu vlucht a of vlucht b is maakt eigenlijk weinig uit, nee, als ze de ervaring maar doen. Althans, dat is onze insteek van het geheel. Je kan het toch niet afdwingen. Natuurlijk, altijd leuk en fijn als ze goed komen maar het belangrijkste is, ervaring op doen.

En daar wij, want met dit gedeelte moet ik voortaan als wij praten een beperkt ploegje oude hebben van 5 stuks, een 16 stuks tweejaarse, maar daar tegen wel een behoorlijke groep jaarlingen van zo rond de 50 stuks. Hieronder zitten ook nog een 16 laatjes. Dus, en dit is al eerder aangegeven, zullen wij komend jaar zeker nog niet aan alle Z.L.U. vluchten deelnemen.

Tot de volgende...

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
IFC Zeeland

Gebroeders Homma

Marcel van Zanden

Will & Falco Ebben

Familie Huizer

Comb. Gerritsen

Fondunie 2000

Johan Hamstra

IFC Hoogerheide

Comb. Verweij-de Haan

Gertjan Knoop

Dick-Jan & Stephan Göbel

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens