Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Druk druk druk druk Open printvriendelijke pagina
Gert Krab  19-1-2014
 

Afgelopen weken niet echt tijd gehad om wat voor de website te schrijven. Druk met allerlei werkzaamheden voor Krab Services en ook DreamPigeons. En daar mag je niet over klagen in deze tijd dus dat doen we ook maar niet. Daarom door de weeks amper tijd voor de duiven en als je dat in het weekend probeert in te halen blijft er geen tijd over voor schrijverij.

Het laatste stukje is dan ook van ruim drie weken geleden, waarin ik het nog had over de kampioenenhuldiging van de afdeling. In totaal mocht ik op drie onderdelen present zijn voor de foto, hieronder eentje daarvan.

De Generalen Snelheid Afdeling 8 2013

Het is voor niemand een vanzelfsprekendheid hier tussen te staan, maar we gaan er komend seizoen wel weer voor :-)

Vorige week zijn de eieren van een aantal kweekkoppels omgelegd naar voedsterkoppels en eveneens de vliegduiven gekoppeld, dus komende week leggen die beiden hopelijk aardig tegelijk. Dan kunnen we weer een paar koppeltjes eieren overleggen, waarna een aantal kwekers zullen worden omgekoppeld op andere duivinnen.

Tevens wil ik dan proberen een aantal aangeschafte duiven mee te koppelen, zodat ik ook daarvan al dit jaar nazaten met de jonge duiven kan gaan testen. Om wat te weten te komen zul je immers moeten kweken en spelen en dat proberen we dan ook zoveel mogelijk te doen.

Gekoppelde duiven op vlieghok

Een aantal van de aangeschafte duiven komen van Willem de Bruijn uit de bewezen kwekers, o.a. uit enkele van zijn eerste Heremans-Ceusters duiven. Hopelijk zit er eentje bij die wat doorgeeft van wat ze daar wekelijks in Reeuwijk presteren. Ik ben in ieder geval benieuwd.

Het weer zit voor de kweek voor iedereen tot nu toe mee. Hoewel ik van mening ben dat de temperatuur er niet zo veel voor doet. Althans, meer voor de liefhebber dan voor de liefhebber. Vorig jaar koppelde ik de vliegduiven namelijk met temperaturen die 's nachts tot -10 daalden en het jaar ervoor zelfs tot -15 graden. Beide keren legden ze prima. Voor mij voldoende in ieder geval, want het is immers ook geen legwedstrijd, alleen prettig als ze regelmatig leggen. Met acht en negen dagen het eerste ei is bij mij altijd een uitzondering, meestal legt 50-75% met de 10e en 11e dag en dat is mij prima.

De oude duiven zijn nog niet los geweest, hoewel ik afgelopen week wel de neiging had om ze vast over te wennen naar het oude duivenhok terwijl alles net gekoppeld was. Ben echter te huiverig voor de roofvogel, aangezien de overbuurman - die ze de hele winter loshad - sinds een week of twee ook niets meer naar buiten doet omdat er iedere dag eentje opgehaald werd.

En ik ben eigenlijk niet van plan om dat warm buffet aan te gaan vullen voor de rover. Bovendien begint onze afdeling maar weer eens een week later met vliegen (terwijl we altijd al de laatste waren), dus ik denk voldoende tijd te hebben straks.

Dat was het voor deze keer. Hopelijk volgende week weer...

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Combinatie Lokhorst

M. van Ginkel

Gebr. van Toor

Marcel van Zanden

Aad Beerendonk

IFC Hoogerheide

Comb. Gerritsen

Gert Jan Beute Duivenproducten

Van Hoeck-Noel

A. Engelen

Super Fondclub G.O.U.

Van Elsacker-Jepsen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!